Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolantha mama

czy pozwolić córce na wyjazd z chłopakiem nad morze?????? sama juz niewiem..

Polecane posty

Gość jolantha mama
musisz duzo rozmawiac ze swoimi rodzicami i zyskac ich zaufanie , , powiem ci ze ja tez nie byłam zadowolona jak do córki przychodził chłopak gdy miala duzo nauki , ale nieopuszczała sie w nauce , i tak potem chłopak uczył sie do matury wiec mieli mniej czasu i mniej sie spotykali , ja pozwalam jej na imprezy ale gdy idzie z nim , szczerze mówiąc , wole zeby szła z nim jak ma isc z kolezankami

masz racje autorko kocha mnie, moj chłopak tez na poczatku mowil ze ma wrazenie ze moi rodzice nie przepadaja za nim bo odbieram im corke, ale do dnia dzisiejszego chyba woleliby zebym byla z kims innym

Powiem szczerze, że jeszcze w styczniu moi rodzice wściekali się kiedy zostawałam często u wtedy( :) ) mojego narzeczonego z którym jestem już 6 lat - obecnie to mężuś ;-) Ale ze złości ustaliliśmy już tą datę ślubu na ten rok bo mieliśmy dość takiego traktowania jak dzieci... W przyszłym roku Kościelny a my mamy problem z głowy i możemy swobodnie razem mieszkać. Dodam, że mam młodych rodziców, i też można z nimi o wszystkim pogadać. Ale ten krok był nieunikniony :)

Gość jolantha mama
lilia nad stawe, wydaje ci sie ,przeciez to ty masz byc szczesliwa i ukladac sobie zycie tak jak chcesz jezeli jestes dorosła , bo przeciez ty spedzisz reszte zycia z tym człowiekiem a nie rodzice , a twoi rodzice chodzą czesto do koscioła?

Gość jolantha mama
yvon 1986 - jestes dorosła wiec mogą co najwyzej pomarudzic , ale moze są w szoku tak jak ja , bo czasy sie zmieniaja i jest inaczej niz kiedys było

Gość no nie wiem ja bym jednak
starala sie wytlumaczyc córce,zeby nie zaczynała regularnego wspolzycia przed pelnoletnioscia. Jako matka musze uczyc odpowiedzialnosci za swoje czyny i ich ewentualne konsekwencje . A co to za odpowiedzialnosc, jesli nawet nie moze za siebie odpwadac pod wzgledem prawnym.

Gość jolantha mama
lilia nad stawem , najwazniejsze zebys była szczesliwa w związku! ja uciekam bo juz pózno , dzieki za wszystkie odpowiedzi , papa pozdrawiam

Gość kasia33kat
droga mamusiu ale ja corka ma 17 lat i zalozmy ze bedzie brac tabletki do 25 lat to niech nieliczy ze zajdzie w ciaze .ja bralam tabeltki od 19 do 27 lat jakos i nie moge miec dziecka .

Gość jolantha mama
witam wszystkich!! moja córa juz jutro wyjezdza z chłopakiem nad morze , troszke sie stresuje, ale rozmawiałam nawet z rodzicami jej chłopaka , powiedzieli mi ze mnie rozumieją ze sie o córke boje i ze to zalezy ode mnie czy córa pojedzie czy nie , ale ja jej pozowliłam , niech jedzie i sie cieszy na ten wyjazd oby tylko bezpiecznie wszystko

Gość jolantha mama
a jezeli chodzi o te tabletki to wiem ze nie sa zdrowe , ale lepiej niech sie zabezpiecza niz mialaby zajsc w ciaze w tym wieku .. teraz duzo dziewczyn w jej wieku sie tak zabezpiecza

Gość słony paluszek za słony
a pozniej za kilka lat jak chca zajsc w ciaze to nie moga i sie dziwia dlaczego, albo maja powazne problemy ze zdrowiem, ale to nic bo przeciez nie sa same, ich kolezanki nie wszystkie tez maja takie problemy

Gość no cóż ...
kasia33kat - brałam tabletki ponad 5 lat i zaszłam w ciążę za pierwszym podejściem :) i wszystkie moje koleżanki, które łykały pigułki nie miały problemów z zajściem w ciążę, większość z nich ma po 2 dzieci :) kto wie, gdybyś nie brała tabletek może też miałabyć problemy z ciążą ?

Gość jolantha mama
, przeciez wiem ze nawet gdy jej zabronie to ona i tak zrobi jak bedzie chciala i bedzie brała te tabletki , mam nadzieje ze nie bedzie brała je za długo

Gość jolantha mama
przeciez wiem ze córka mnie nie posłucha , bedzie brała tabletki tak czy siak , (a juz napewno gdy skonczy 18 lat) , ale lepsze to niz wpadka w wieku 17 lat

Gość fdhdh
ja biore tabletki bez wiedzy mamy i do tej pory nie jest babcia:)

Gość jolantha mama
MOJA CÓRKA MI POWIEDZIALA BO JA TAK TROCHE ZA JEZYK JĄ CIAGŁAM , bo wyjezdza nad morze ze swoim chłopakiem , wiec rozmawialam z nia o tych sprawach juz

Gość the-bill
hmm taaa a dzieci poczynane sa tlyko na wakacjach... zreszta i tak sie moga gzdzic gdziekolwiek.. lepiej jak nad morzem, bez stresu ze mamuska wejdzie i jest czas na gumki niz u ciebie w chacie bez gumki bo akurat trafilo im sie 5 minut razem bo wyszlas do sklepu :-D.... a wiem to z zycia ;-)

Gość jolantha mama
jakbym zabraniała byłoby gorzej , wiem , a tak ufam jej , mysle ze to normalne w tym wieku seks itd , takie czasy i lepiej niech sie zabezpiecza

mam 24 lata i nie biore tabletek moze kiedsy jak urodze dzieci, ale nie ciagnie mnie do tego, mam tez duzo kolezanek ktore braly i teraz nie czuja sie dobrze na tabletkach

zreszta jak sie zacznie brac tabletki a nic nie dolega ze zdrowiem to potem ciezko przestawic sie na prezerwatywy bo wiadomo ze roznica jest a i facet nie bedzie chcial

Gość mamaP
głupie pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!jak mozna ograniczac tak własne dziecko!!!!!!!okropne!!!moja córa ma 17 lat i jestesmy jak najlepsze przyjacółki mówimy sobie o wielu sprawach....trzeba ufac własnemu dziecku i patrzec na jego potrzeby wiadomo obawa jest zawsze ale nie mozna trzynac 17latki na smyczy ....jesli ty jej zaufasz ona zaufa tobie i jesli dojdzie do jej 1 razu przyjdzie własnie do ciebie i ci o tym opowie nawet nie wiesz jak wsaniałe to uczucie ...powinnysci sobie bardziej ufac ...

Gość jolantha mama
WITAM WAS ! CÓRKA Z CHŁOPAKIEM WRÓCIŁA Z WCZASÓW PONAD TYDZIEN TEMU , WSZYSTKO JEST DOBRZE, OPOWIEDZIALA MI DUZO, ROZMAWIALAM Z NIA.... , WAZNE ZE OBOJE WRÓCILI CALI I ZDROWI I SZCZESLIWI , WCZORAJ POJECHALI SOBIE W GÓRY NA 3 DNI , MAM NADZIEJE ZE BEDĄ BEZPIECZNI POZDRAWIAM WAS

Gość karmeeleek
Ja jeździłam od 16 r.ż. z moim chłopakiem na wakacyjne wyjazdy, dziecka się nie dorobiłam, krzywda mi się nie stała, dzikiego sexu też nie uprawiałam wtedy. Nie znacie często własnych dzieci i stąd te wszystkie obawy, albo pamiętacie jak wy sami się zachowywaliście mając 16,czy 17 lat :P

Gość co za gówniary
17 lat i wyjadzd z chlopakiem. paranoja. Ja nie pozwalałam swojemu dorosłemu synowi z dziewczyna w tym wieku jechać ale jej mamuśka była tak do przodu i nie patrzyła na moje uwagi. No bo jak matka w wieku 18 lat i ciąża no to się dziwić, że córce w tym wieku zabroni.

Gość karmeeleek
moja mama urodziła mnie gdy miala 25 lat, ja mam teraz lat 27 i nie mam dzieci, takze twoja teoria jest do pupy :) Nie wiem dlaczego nie ufasz własnemu dziecku - sama go przeciez wychowywałaś.

Gość do karmeelek
nie wierzę, że jak w wieku 16 lat wyjeżdzałaś z chłopakiem to nie uprawiałaś seksu, gdzie teraz już 13-14 letnie dziewczyna uprawiają bez wspólnego wyjeżdżania.

Gość naciopatra
Mamuśko - ja mam 19 lat, jestem z chlopakiem rok i 5 miesiecy. Moja mama nie puscilaby mnie nad mroze, gdybym nie miala skonczonych 17 lat na pewno... Mysle, ze teraz za szybko zaczyna sie wspolzycie, ja sie ciesze, ze nie przegielam z czasem i jako 16 nie bylam juz rozdziewiczona. Nie chce Cie martwic, ale Twoja corka ma juz pewnie to za soba, bo takie sa juz te mlodsze roczniki. Teraz strasznie szybko "dorastaja", a przynajmniej w ich (naszej;) ) opinii. Moja mama poszla ze mna do ginekologa i kupilam swoje 1 tabletki antykoncepcyjne. Wszystko mi wyjasnila itd. Dzieki niej nie wpadlam i nie wpadne, a Ona nie zostanie przedwczesnie babcią :) Mysle, ze powinnas na serio myslec o wizycie u ginekologie swojej corki..:) pozdrawiam

Gość Madzia1993
he he ja mam 16 lat i bez problemu rodzice pozwolili mi jechać w tym roku nad morze tylko mój chłopak ma najpierw rozmowe z moim ojcem hi hi:)