Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mercury

ŚLĄSK ślubnie - kto? gdzie? kiedy?

Polecane posty

SOSNOWIEC SIE MELDUJE SLUBOWAŁAM 19 LIPCA :) W KATEDRZE WESELE W WINIARNI U RENARDA

O moich okolicach piszecie:) Ineska, byłam w Sztygarce - fajna sala, dobre jedzenie:) Mercury, w Sjeście też byłam - jak wyżej:) jedzenie dobre i dużo, i fajna ta możliwość wyjścia na zewnątrz "do zieleni" :) Jak dla mnie, można brać obydwie;) oczywiście, jeżeli od zeszłego roku nie zmienili paru rzeczy;) O reszcie nie wiem

Zabulina byłaś w Sztygarce na weselu? Jedzonka wystarczyło? Dostałam od nich normy żywnościowe np. 50g wędlin i sera (razem;) na os. Ile to może być plasterków 3-5?

Byłam na tym weselu (jak na każdym innym) tylko do 24, do tej godziny nikt nie chodził głodny;) aczkolwiek nie mam pojęcia, co się działo o godz. 4 rano na przykład;)

Gość migele
Witam! Melduję: 15.08.2008 Katowice (Bazylika w Panewnikach; "Odlot" na Muchowcu) Podrawiam.

migele - moje regiony Katowic :D podnosze ten topik i również tu pytam o sprawdzoną krawcową :)

no ja też jestem ze śląska :) wesele mamy 15.08.2009 w mysłowickiej Amforze :) ślub w kościele na Brzęczkowicach. z pozostałych rzeczy mamy zarezerwowanego fotografa i ciągle poszukujemy zespołu. może macie jakieś sprawdzone namiary?

Gość Jaworznianka23
Witam, Slubuje w 2010 roku. Jeszcze nie mamy daty bo jestesmy na etapie wyboru sali i cateringu. I tutaj chcialabym prosic o pomoc ws. cateringu , czy ktos zna sprawdzony a stosunkowo niedrogi catering? Czy 140zl/osoby na 1 dzien w restauracji to duzo ? Z gory dziekuje za odp:)

migele :) ja także ślubuje w Bazylice w Panewnikach :) a wesele w Tychach :) jednak pozniej od Ciebie bo 17.10.:) pozdrawiam

Gość misiowa211
Balabym sie zrobic wesele w restauracji, w ktorej wyznaczyli by mi z gory ilosc jedzenia przypadającą na jedną osobę. U mnie we wiekszosci restauracji jedzenia jest mnostwo, zostaje jeszcze na tydzien po weselu, ale mialam przynajmniej spokojna glowe, ze nikomu nie braknie. Bylam juz na weselu, na ktorym goscie byli glodni, bo nie dla wszystkich starczylo miesa na obiad. A bigos na kolacje byl przypalony.Umarlabym ze wstydu :)

Smerfetko,a czy Ty przypadkiem nie masz na imię Karolina?:)

Gość ...zainteresowana...
Katowice, 10.10.2009, Zielone Oczko

Gość Ania24 z Jaworzna
Ślub odbył się 19.07.2008 w kościele w Balinie a wesele w kawiarni Katarzyna w Balinie koło Chrzanowa, było cudnie:) do pytającej Jaworznianki23, 140zł od os to nie dużo

Gość jaśmina74
my tez ze sląska okolie będzina. data 07,08,2010 do jaworzanki http://www.barpodkolem.prv.pl/i gorąco polecam bo to wlasni oni robią nam wesele. pyszne jedzenie wszedzie dojadą zmiescisz sie spokojnie w 140 zl za osobe. same dobre opinie mają. tylko duzo terminów zajętych. szczerze poleca,m

Ja też ze śląska Nasza data to 01.08.2009 ślub w Pielgrzymowicach (okolice Jastrzębia Zdroju), a wesele na zamku w Kończycach Małych.

Gość *lena
czesc! tez jestem zes slaska i slubuje w 2009r :) czy wie ktos cos na temat Videobeta?prosze o jakies opinie na temat filmu i zdjec,zastanawiam sie na d Nimi,bo widzialam stronke ale nie wiem czy sa bardzo dobrzy :)(oczywiscieopinie sa rozne-kwestia gustu) pozdrawiam i bede tu czestym gosciem :))

Gość motylek_85
Ślub w 2010r., w Katowicach, a Wesele w Mysłowicach ;)

Gość polecam30
Ślub i wesele Mysłowice Delta 12.09. 2009r.

My z Sosnowca :) na 8 sierpnia tego roku(fak!to już w sumie niedługo:O) a tak w ogóle jak dziewczyna założyła temat o śląsku-zapytam jeszcze raz-do znudzenia gdzie mogę dostać w sklepie w Katowicach,DG,Będzinie,Czeladzi takie butki? http://www.allegro.pl/item619700839_wygodne_biale_i_ecru_buty_slubne_r_36_33_40.html (niekoniecznie na takim wysokim obcasie jak te) gdziekolwiek bym nie weszła do sklepu w samym Sosnowcu wszędzie są obecne te ze szpicowatymi noskami,a mnie się to nie podoba.

Mercury pytasz o krawcową-ja szyję sukienkę w Sosnowcu na Targowej-salon sukien połączony ze sklepem z winami-na temat pani mogę powiedzieć-bardzo sympatyczna osóbka,szczerze powiedziała mi,co trzeba zakryć a co zostawić,odradzała sukienki w których źle bym wyglądała,dała 4 katalogi do przejrzenia,pokazywała mi suknie w których jej zdaniem wyglądałabym dobrze.Jak już się zdecydowałam-podałam jej gotowy wzór i zapytałam o możliwość własnych modyfikacji-tj.kolor,dekolt,dół-powiedziała że nie ma problemu,zrobi to co jej powiem.Odrazu mnie wymierzyła,na wzorze z katalogu naniosła zmiany,pokazała materiałz kórego poszczególna część sukni będzie zrobiona.Cena wyniosła mnie 1000 zł.Wstępnie umówiła się ze mną na przymiarkę na połowę lipca,powiedziała że poprawki rozmiarów nie są problemem-bo czasem przychodzą na przymiarkę kobiety w ciąży które zamawiały suknię a zdąrzyły znacznie przytyć.Efekt totalny zobaczę dopiero w połowie lipca,także napewno dam znać jak została wykonana robota.