Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna woda

czy bol jajnikow moze oznaczac ciaze?

Polecane posty

Gość czarna woda

czy tez raczej nie?

a odbylas stosunek bez zabezpieczenia?? bo bol jajnikow moze tez oznaczac owulacje badz zblizajacy sie okres

Gość czarna woda
Tak odbylam stosunek bez zabezpieczenia (swiadomie). Obecnie jestem w polowie cyklu, czuje tez sluz. Na miesiaczke raczej jeszcze jest za wczesnie, moze rzeczywiscie oznacza owulacje.

to bardzo mozliwe ze na owulacje, a jaki czas temu byl ten stosunek?

obfity śluz z choćby jedną cechą: przejrzysty, wodnisty, śliski, mokry, rozciągliwy - to typ śluzu płodnego, więc jesteś w okresie okołoowulacyjnym a nie w ciąży.Ponadto owulacja przypada zawsze na 12-16 dni przed miesiączką więc musiałoby być cudem, żeby owulacja w tym cyklu wystąpiła wiele wcześniej akurat w okolicy odbycia stosunku... Jeśli jesteś w połowie cyklu (zakładając, że cykle masz 28-32 dniowe) to wielkie prawdopodobieństwo, że to dni płodne i nikłe prawdopodobieństwo, że owulacja była jakiś-czas-temu. Po prostu rzadko cykle skracają się tak drastycznie (skracanie się cyklu = owulacja wcześniej).

Gość kjkkjg
dupa tam z tymi cyklami ja wpadlam/jak obliczyl lekarz/ dzien po okresie i co wy na to?

a gdzie ja napisałam, że to niemożliwe? Napisałam tylko, e to mało możliwe przy cyklach 28-32 Gdyby było niemożliwe to żadna antykoncepcja nie byłaby potrzebnaA druga sprawa, że śluz płodny o którym autorka pisze NIE występuje w ciąży

Gość czarna woda
Jesli chodzi o sluz to jest raczej taki wodnisty. Ostatni stosunek mialam wczoraj, ale pare dni wczesniej tez sie kochalam (bez zabezpieczenia).

Największe szanse na ciążę są podczas współżycia w dniach ze śluzem płodnym, wodnisty śluz jak pisałam wyżej zalicza się do śluzu płodnego.

Gość czarna woda
ok dzieki. a na temat bolu jajnikow co moglabys mi powiedziec? w sumie pierwszy raz ze bola mnie dosc mocno. wczesniej nie zauwazylam takich objawow chyba, ze tuz przed miesiaczka.

Same w sobie nic nie oznaczają, mogą oznaczać miliony rzeczy... może mieć to związek z owulacją ale nie musi mieć z nią nic wspólnego, to nawet nie muszą być jajniki. W tym "rejonie" jest narząd na narządzie, nigdy do końca nie wiesz co tak naprawdę Ci dokucza. czy jajnik, czy nie jajnik.

Gość oooooooooooo
ja mam sluz i albo na ciaze albo na okres:P

Gość czarna woda
Ja mam praktycznie "wode w majtkach" (przepraszam za wyrazenie ale tak to odczuwam) i wielka ochote na przytulanko, ale niestety o tej porze maz w pracy wiec przyjdzie mi czekac do rana az wroci.

Gość oooooooooooo
super:p