Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Florek

Seks a religia.

Polecane posty

Gość hm.....................
dużo racji jest w wypowiedzi pewien artykuł. choć stanowisko Kościoła nie mówi tylko o seksie w celu reprodukcyjnym, ale też jako wyrażeniu miłości między małżonkami. A nawet we Włoszech ukazała sie książka pt. "Grzech tego nie robić."- ma zachęcić katolików do częstszego uprawiania miłości. - oczywiście nic nie zmienia faktu, że częściej powinny to robić pary małżeńskie. Piszą oni w niej, że: "To nie po katolicku nie czerpać przyjemności z seksu i nie mieć na niego ochoty. " Jednak według wielu komentatorów ta publikacja i tak ma jeden cel(niezmienny) -ma skłonić katolików do rozmnażania się. bowiem coraz mniej w Europie i na świecie katolików :)

Gość Senna-dzisiaj
tak, wiem, że obserwacja cyklu, moze byc skuteczna. tylko naprawde ciezko wymagac jest, by kobiety w dzisiejszych czasach mialy regularne okresy.... zreszta czesc kobiet stosuje tabletki hormonalne, wlasnie z braku regularnego okresu. kosciol musi bardzo uwazac na to, co mowi, i jak traktuje sprawy sexu. a za tą książką się rozejrzę;)moze jest polskie wydanie:)

Gość hm.................
A ja powiem tak. Mniej grzeszy ktoś, kto sypia z jedną osobą, z którą się ożeni. niż pseudo-katoliczki, które niby ciągle są dziewicami, ale robiły już wszystko inne z wieloma osobami. Znam dużo takich dziewczyn, którym nie obcy oral, anal, ale wciąż dziewictwo twardo trzymają aż do ślubu. I kto tu bardziej grzeszy?

Gość Senna-dzisiaj
Byw.generalnie ich sprawa. Ja uwazam-i tak jest-ze siebie szanuje.

Gość brum
lwopiej gzreszyć i żałować, niż żałować, że się ne grzeszyło. Boccaccio to wymyślił. Dosyć dawno

Gość lecę do klopa
brum pisze: >> lepiej zgrzeszyć i żałować, niż żałować, że się nie grzeszyło. Boccaccio to wymyślił. Dosyć dawno. wolę umrzeć niż zgrzeszyć. Dominik Savio to wymyślił . Też dość dawno temu.

Gość ewaawe3
A ja jestem ciekawe, czemu jest to grzech gdzie są oparte te wnioski na jakich doktrynach czy tekstach.

Gość kierownik tej stacjii
Jak dobrze, że ja i moja nie wierzymy, przecież ta wiara to same ograniczenia. Jestem wierzący więc odmawiam sobie przyjemności to chore.

Ja pierrdolę co wy za suchary odgrzebujecie. :) brum, kto Ją jeszcze pamięta i to razy trzy. Aż zrobię screenshot'a

widze ze kolega nowy wcale taki nowy nie jest!

Co do samego tematu. Nie jestem jakimś tam jebannym ateistą , ale jak dziewczyna nie chce zdjąć majtek bo jej religia zabrania, to zakładam swoje i wychodzę. :O

"A ja jestem ciekawe, czemu jest to grzech gdzie są oparte te wnioski na jakich doktrynach czy tekstach." Ktoś ma kaca moralnego po wczorajszej imprezie? Fajnie przynajmniej było?

Nowy w mieście Nie jestem jakimś tam j**annym ateistą , To mnie kolego obraziłeś ja jestem ateistą i was wierzących nie nazywam j**annym, umiesz przyjąć,że nie wszyscy są tacy sami i nie myślą jednakowo??

ale co byłeś wierzący czy nie wierzący bo mam wątpliwości czy dobrze zrozumiałem?

ok w porządku

widzę że i polski hh nie jest Ci obcy:)

Może tak. :) Jestem wychowany w wierze katolickiej i z tą społecznością powinno mnie się identyfikować. :) Co prawda nie nakurwiam co niedziela do kościoła, co wcale nie znaczy że nie wierzę.

Ja nie wierze z prostej przyczyny boga nie widziałem więc go nie ma. A poza tym nie widzę potrzeby aby w coś wierzyć no może wierze w siebie, a jak do tego ta wiara ma mi dyktować co jak i kogo rooochać to już przesada!

no wiec moje zdanie na ten temat jest taki.. jestem bardzo wierzaca moze nie az tak praktykujaca ale jestem katoliczka w 100% mieszkam z narzeczonym juz 6 fakt faktem lat planujemy slub itd.. lecz nie czuje sie komfortowo sypiajac z narzeczonym ale jednak to robie i nie uwazam to za grzech poniewaz wspolzyje z nim dlatego ze go kocham ( z wzajemnoscia) nigdy go nie zdradzilam i on mnie tez nie .. wiec jak dla mnie seks przed slubem z milosci, nie jest grzechem chyba ze jest to seks z kims jednorazowym bez milosci itd.. takie jest moje zdanie ;)

Gość gość
A ja głupia myślałam, że seks uprawia się dla przyjemności! Stara (51l) a głupia! Okazuje się, że seks z miłości to nie grzech a bez miłości to grzech...Ufff dobrze, że jestem ateistką:)

Gość ogolony h
Ja uprawiam seks, jak mam potrzebe, a nie jak sie zakocham. Kozystam z zycia.