Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

Nowy temat dla mam z Krakowa i okolic

Polecane posty

no to my wstałyśmy najwcześniej o przed 6.. a jeszcze w nocy Aura sie obudziła i zasnąć nie mogła.. także nocka nieprzespana... o dr Janaszek nic nie wiem niestety... Kika co do nocnika to sama nie wiem.. Aura chodzi bez pampersa nawet na spacer , bo umnie sie wysikać pod krzaczkiem... ale to ja musze pamiętać o sikaniu.. bo panna raczy wołać jak już sie zleje :D.. ale mam nadzieje że jakoś pójdzie.. a teraz właśnie siedzi na nocniku i obgryza paznokcji u nóg .... dziewczyny u was też tak gorąco ; )??.. ja już nie moge w te upały... a może zróbmy sobie tabeleczke to bedziemy wiedziały ile nas jest jakie kto ma dzieciaczki i wogóle..

Donn - jak to obgryza paznokcie u nog???!! :):):) U mnie też gorąco, nie chce być inaczej;/;/;/

Gość toraja
witajcie u mnie tez goraco masakra nie lubie upalow...mam do was pytanko opowiedzcie w ktorym tygodniu poczulyscie ruchy malenstwa i jak to wygladalo???ja wlasnie zaczelam 18tydzien i mam nadzieje ze lada chwila poczuje ruchy malenstwa;-)

ja jak przykładałam rękę do brzucha to mi się wydawało że własnie od 18 tygodnia. A tak na prawdę bez przykładania to pierwszy raz moja córa uczciła poczatek drugiej połowy ciąży. Pierwszy dzień 21 tygodnia. Potem był dzień przerwy no i od następnego zaczęło się na stałe. Teraz mi nogę pod żebrami wypycha....

Gość toraja
a poczulas kopniecie??bo moje kolezanki pierwsze odczuwalne ruchy porownuja do tego jakby mialy motylki w brzuszku...kurcze bardzo bym juz chciala poczuc a boje sie ze nie bede potrafila

Gość katia 84
jesli chodzi o tabeleczke, to super pomysl, ja jestem tez na forum luty 2009:D i ona tam fajnie funkcjonuje.Jezeli ktos nie chce podawac wszystkich danych, to niech je pominie :) To moze ja zaczne. Jezeli beda jakie inne propozycje NICK............. WIEK.....SKĄD.........DZIECI(tu mozna sie troszke rozpisac;) 1. katia-84.........24......śląskie..........pierwsze w drodze,płeć póki co nie znana

toraja - ja miałam tak, że te pierwsze od 18 to raczej było takie coś że czułam że coś się dzieje ale nie do końca umiałam sprecyzowac co. Potem ten pierwszy prawdziwy to było cos takiego ze mi się po prawej stronie nagle strasznie brzuch napiął i wybrzuszył i poszedł taki okropny bulgot w srodku. musiała się mocno przekręcić wtedy. potem już były tradycyjne kopniaczki. Od ledwo wyczuwalnych do takich ze zatykalo

NICK............. WIEK.....SKĄD.........DZIECI(tu mozna sie troszke rozpisac 1. katia-84.........24......śląskie..........pierwsze w drodze,płeć póki co nie znana 2.artigiana........25......Krakow.........1 corcia w drodze. termin na 10.10

Gość toraja
acha to mam nadzieje ze ja tez wyczyje te ruchy bo juz nie moge sie doczekac...czekam na opinie innych kolezanke;-)

Toraja norma to 16-22 tydzień. Skoro to pierwszy dzidziuś to to bedzie raczej póxniej niż wczesniej

NICK............. WIEK.....SKĄD.........DZIECI(tu mozna sie troszke rozpisac 1. katia-84.........24......śląskie..........pierwsze w drodze,płeć póki co nie znana 2.artigiana........25......Krakow.........1 corcia w drodze. termin na 10.10 3. donn............29......Kraków........Auruska 2 latka.. i synek w drodze.. termin na 08.12 ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam w 22 tyg, a w tej już w 15 tyg

NICK............. WIEK.....SKĄD.........DZIECI(tu mozna sie troszke rozpisac 1. katia-84.........24......śląskie..........pierwsze w drodze,płeć póki co nie znana 2.artigiana........25......Krakow.........1 corcia w drodze. termin na 10.10 3. donn.........29......Kraków.....Auruska 2 latka. i synek w drodze.. termin na 08.12

To ja najpierw zaczne od tabelki 1. katia-84.........24......śląskie..........pierwsze w drodze,płeć póki co nie znana 2.artigiana........25......Krakow.........1 corcia w drodze. termin na 10.10 3. donn.........29......Kraków.....Auruska 2 latka. i synek w drodze.. termin na 08.12 4. kika27.......30......Kraków.......2 dzieci Natalka 2 latka i Julia 1 miesiąc Donn: Widzisz ja dopiero teraz. Te dzieciaki mnie wykończą. Śniadanie obiad w biegu. Uśmiałam sie z tych paznokci. Juz sobie ją wyobraziłam....niezła aparatka. A co do nocnika to u nas wyglada tak. Chodzi bez pampersa z gołym tyłkiem bo majtek nie nadążałam prać a ja za nią z nocnikiem. Łapiemy w biegu. Dzis 3 razy sie udało. Oczywiście jeszcze do tego dochodzi przekupstwo. Nagradzam czekoladką i efekt jest taki ze siada chętnie tyle ze odrazu woła mama daj czekoladke, Ile bym dała żeby sie nauczyła bo te pampersy nas zrujnują Mamani: Z tym basen to dobry pomysł. Natalce codziennie rozkładam. Radochy ma przy tym ze hej. A tych upałów to Wam wspuczuje. mnie tym razem sie udało uciec. Toraja: Ja w pierwszej ciązy ruchy poczułam po 20 tygodniu a w drugiej to było duzo wcześniej. A i na samym początku to miałam wrażenie jakby mi cos pękało tam w środku :) No a mnie chyba powoli nawiedza @. Załamka. Przy Natalii tez tak miałam. Po miesiącu przyszła ta wredna @. Tyle ze wtedy to mi tak nie zależało bo chciałam miec zaraz drugie no ale teraz to musze pomyslec o jakims zabezpieczeniu bo trzeciego nie chciałabym tak prędko. Marzy mi sie trójka dzieci z tym że to trzecie za jakieś 4 lata. Uciekam do spania bo jestem padnięta Miłej nocki :)

o jeju alescie natworzyly :D widze ze sie wszystkie chlodzicie... przy wiatraczkach w komputerach :D:D:D:D:D a moja zolzka nie sika na nocnik. czekam az sie baby urodzi bo slyszalam ze moze byc tak ze jej sie troszke "wroci" do tylu.... kika jak u was bylo? natalka chciala sie zachowywac jak siostrzyczka czy nie? to ja tez sie wpisze do tabelki :D 1. katia-84.........24......śląskie..........pierwsze w drodze,płeć póki co nie znana 2.artigiana........25......Krakow.........1 corcia w drodze. termin na 10.10 3. donn.........29......Kraków.....Auruska 2 latka. i synek w drodze.. termin na 08.12 4. kika27.......30......Kraków.......2 dzieci Natalka 2 latka i Julia 1 miesiąc 5.MaMani.....22.....Kraków....córcia-Mania- 16 mies, synuś w drodze Zaczęlyśmy sierpień moje panny :D:D:D:D Pozdrawiam was :*

Oj sierpień sierpień Mamani. Juz z czystym sumieniem moge pomyśleć że przy dobrych wiatrach moje dziecko urodzi się w przyszłym miesiącu . Jak to słodko brzmi :):)

Witam moje drogie panie :) Kika ja Aury z gołym dupskiem pod blok nie puszcze .. a majtek też mi nieraz brakuje... na spacerze pod krzaczkiem wysadzam.. a w domu latam z nocnikiem... naucz lepiej Natalke żeby na dworze bez nocnika sikała.. bo przecież nie będziesz po osiedlu z nocnikiem latać.... Mamani>> Mania jeszcze mała to jeszce ma czas sie nauczyć...

hej krakowianki :D ja tylko sie przywitac i podniesc temacik do gory bo coś slaby tu ruch :D

Gość toraja
witajcie co tu stasznie pusto ostatnio...co sie dzieje czyzby tematy sie nam krakowiankom konczyly???nie wierze....jak mamuski przyszle i obecne radzicie sobie z upalem??? mam pytanko do doswiadczonych mamusek co polecacie do skompletowania wyprawki dla maluszka a co odradzacie???chcialabym wiedziec bo w styczniu zostane mamusia i nie chce kupowac zbednych rzeczy....jakie kosmetyki polecacie dla maluszka????czy kupowac podgrzewacz do butelek??ile butelek kupic na poczatek???ile pieluszek tetrowych bo przydaja sie nawet zeby wytrzec malenstwo...jak duzo miec spioszkow i bodziakow dla takiego nowordoka??? pozdrawiam i czekam na wasze wypowiedzi

Gość toraja
CHYBA ZAPOMNIALY O TYM TOPIKU.....

Gość mamuska takase
czesc krakowianki :) mam takie pytanko, chcemy z mezem przeprowadzic sie do krakowa, ale nie bardzo znamy to miasto jesli chodzi o dzielnice mieszkalne. doradzcie cos, gdzie jest fajnie, tzn. mila okolica dla dzieci, blisko sklepy i centra handlowe, place zabaw, przedszkole, duzo zieleni, a jednoczesnie blisko centrum ;) czy w ogole jest takie miejsce?;)

Gość mamuska takase
acha, no i jakie ceny :D i czy w krakowie fajnie sie zyje. jest praca? wiem, sporo tych pytan, ale moze ktoras mamusia sie nudzi i pogada ze mna na ten temat?:)

Gość toraja
hej przyszla krakowianko a wiec moim zdaniem ladnie jest w podgorzu okolice ruczaju caly czas powstaja nowe bloki jest duzo dzieci ale niestety z tego co wiem jest za malo przedszkoli..ja osobiscie mieszkam w hucie i bardzo sobie chwale jest tu mnostwo zieleni parkow gdzie mozna wyjsc z malenstwem...ceny mieszkan hhmmm drogo i jeszce raz drogo jesli chcecie kupic nowe meiszkanie to okolo 6 tysiecy za metr kwadratowy ale to tez zalezy od miejsca..mieszkania w hucie sa tansze...z praca jak chyba w kazdym miescie zalezy w jakiej brazny...

Gość mamuska takase
toraja, dzieki za odpowiedz :) a czy miejsca o ktorych piszesz sa daleko od centrum? bo to tez ma dla mnie znaczenie, zeby bylo blisko. no wiesz, sklepy, galerie, centra handlowe ;)

Gość mamuska takase
mamy upatrzone dwa mieszkanka w dzielnicy grzegorzki, orientujesz sie moze co to za okolica?

Czesc I ja pochodze z Krakowa, chwilowo mieszkam w Nowym Jorku, ale za niecaly rok wracamy :) Mam 7-tygodniowa, wyczekana coreczke i w planach kiedys drugiego bobasa. Pozdrawiam wszystkie krakowianki - obecne i te ktore wkroce zamieszkaja w grodzie Kraka.

Mamuska takase :) Z tego co ja pamietam galerie i centra handlowe powstaly nie w centrum (ostatio jedno powstalo kolo dworca - wyjatek) , ale bardziej na obrzezach miasta :) W centrum to zabytki i kwitnie zycie kulturalne ;) chociaz ostyatnio podobno rynek to juz nie to samo co kilka lat temu..zbyt duzo turystow.

jak chcesz blisko do centrum i wszystko pod nosem to polecam azory :) teraz pobudowali tam nowe fajniusie bloki ale nie wiem dokladnie jak z cenami... pewnie kosmiczne...

a galerie powstaly tez w centrum- krakowska, kazimierz... no i pelno w hucie- m1 carrefure czyzyny, plaza... na kazdym kroku jakiś sklep akurat tego ci u nas dostatek :)