Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krewetka25

muszę zrzucić 15 kg

Polecane posty

Krewetko gratuluję kolejnego spadku wagi no i udanej wizyty u dietetyka dzisiaj, czekamy na więcej informacji:) A co do postu powyżej...jeśli wy (krewetka,Iza,Haninna)też tak uważacie to oczywiście mogę nie pisać... No nic idę gotować zupę :P Miłego dnia dla wszystkich 🌼

Ja taK nie uwazam PATRYCJO!!!! I prosze tutaj nie zwracac uwagi na jeden glupi post...:)

Pati kochana, niestety na każdym topiku tu na Kafe są takie trolle i tego nie zmienisz - ja tam nie uważam, żebyś pisała głupotki - każdy dba o sibei i się odchudza jak uważa to za stosowne. Nie mój to topic, ale zabraniam Ci tu NIE pisać👄 bo nam tu razem fajnie chyba:) Krewecia zeznawaj się tutaj:)

A wracając do jedzonka:) I śniadnko: owsianka z kakao i powłową jabłka Przekąska: pół jabłka II śniadanie: grahamka z serkiem piątnicy i powidłami śliwkowymi i naprawdę nie są słodkie, wręcz dzisiaj muszę powiedzieć kwaśne, może się popsuły?:( Obiad: ryż z jajkiem (smażone wszystko na patelni) do tego starty seler z cukinią - oszalałam na punkcie selera:) Kolacja: znok bo nie wiem co, ale hmmm pomyśle - mam tuńczyka i wędlinkę i nawet warzywka:) coś wykombinuję. Słuchajcie, kupiłam dzisiaj chipsy Lay\'s cebulowe hehe zobaczymy jak tam z tą moją silną wolą:) Mam nadzieję, że się nie skuszę:) Krewecia nieźle brzmi ten kurczak...

No nie taki do końca głupi ten post,bo was chwali. Ale miło mi,że tak myślicie 🌼 ja właśnie kończę jeść zupkę:) Iza dobry ten ryż z jajem?:P Chipsy? bleee:P

Drogie moje laseczki:) dziękuję za gratulacje:) Paty : jest wielu złośliwych w świecie, a jeszcze więcej w internecie.zatem łatwo jest napisać coś złego \"namieszane w glowie\" niż coś doradzić.proponuję nacisnąć button ignore;) Hanina:) Jeśli masz chcice na słodycze? zjedz lizaka lub galaretkę w cukrze czyli coś co ma dużo cukru a nie tłuszczu(typu ciasteczka) no i nic się nie stanie:) ja jadłam raz w tygodniu w sobotę po 2 galaretki łącznie 100 kcal a widzę że nie wpłynęło to źle na mają wagę;) myślę że Ci się przejadły słodkie chwile to może spróbuj czekoladę do picia dr oetkera ja już trzecią wypiłam(raz w tygodniu jak jest weekend)ale już mi nie smakuje jak za pierwszym razem;) A btw jakie te tosty ? GRATULUJE CI ZE BEDZIESZ WYKLADAC!!!:) A JAKI PRZEDMIOT JESLI MOZESZ ZDRADZIC WIECEJ SZCZEGOLOW... to byłoby super wiedzieć że mamy kogoś takiego w naszym skromnym gronie:)

Izka drugie śniadanie jest ok - wyrzuć powidła.serek wystarczy:) a na kolację zrób sałatkę albo z tuńczykiem albo z wędlinką i kromka chleba- wybór jest prosty bo musisz w zasadzie zdecydować pomiędzy wędlinką a tuńczykiem:) a warzywa i kromka chleba zawsze muszą być;)

Wiem, że myszą być warzywa Pani Doktor Krewetko🌼 Powidła w koszu:) Pati obiadek dopiero zrobię gdzieś koło 16.30, ale oczywiście nie omieszkam zeznać:) Z zamierzchłych czasów pamiętam, że makaron z jajkiem był super truper, więc ryż powinien tak samo smakować:)

POSILEK - co to jest? POSILEK=WEGLOWODAN+BIALKO+TLUSZCZ WEGLOWODAN ZLOZONY: - PIECZYWO - ZIEMNIAKI - KASZA(jaglana, gryczana, jęczmienna) - MAKARON(zwykły, razowy) - RYZ (zwykły, razowy) WEGLOWODAN PROSTY: warzywa, owoce, BIALKO: wedliny miesa ser bialy jajko napoje mleczne TLUSZCZ: 2 łyżeczki oleju masło dla dzieci margaryna niskokaloryczna KAZDY POSILEK PELNOWARTOSCIOWY POWINIEN MIEC: WEGLOWODAN ZLOZONY I BIALKO - plus warzywa

cytuję lekarkę:) NAJWAZNIEJSZE : JESC REGULARNIE JESC PELNOWARTOSCIOWE POSILKI 1. REGULARNOSC -jeść co 3 h łącznie 4 posiłki z czego 3 POSILKI KANAPKOWE + OBIAD =======KOLEJNOSC POSILKOW NIE MA ZNACZENIA================= 2. PELNOWARTOSCIOWE TO W+B+ warzywa nie są zalecane podczas odchudzania poniższe opcje: a. węglowodany + warzywa b. białko + warzywa NAPOJE MLECZNE 300 ML OWOCE 150 G

Izka proszę mnie nie wyzywać od doktorek tutaj:P:P:P Doktorem to jest Pani Hanina która milczy bo nie chce mówić co będzie wykładać i na jakim uniwerku;)

dostałam nowe przepisy:) * kurczak z sosem tzatziki- zrobiłam - pyszne:) *kurczak po meksykańsku *duszone warzywa z filetem z kurczaka *papryka faszerowana z ryżem i warzywami *makaron z łososiem i sosem śmietankowym

TYPOWE BLEDY PROWADZACE DO OTYLOSCI I UTRUDNIAJACE UTRZYMANIE PRAWIDLOWEJ MASY CIALA: 1.Nieregularne jedzenie. 2.Opuszczanie śniadań. 3.Zbyt późna obfita kolacja. 4.Szybkie jedzenie. 5.Dojadanie i repety. 6.Jedzenie w czasie relaksu czyli czytania, oglądania programów telewizyjnych. 7.Uspokajanie się jedzeniem. 8.Spożywanie zbyt małej ilości warzyw i płynów. 9.Spożywanie za dużo potraw tłustych, smażonych i słodyczy. 10.Dojadanie owocami. 11.Próbowanie posiłków podczas ich przyrządzania i zjadanie resztek „ po rodzinie” „ po dzieciach”. 12. Chodzenie głodnym na zakupy i kupowanie na zapas.

Hanina, Izka, Paty, Kasiulak- spisałam to wszystko dla Was żeby Wam służyło= to mój prezent dla Was (Hanina nie je słodyczy, Paty gotuje, Izka wyrzuciła powidła):P:P:P zapomniałam powiedzieć że bawiłam się do 6 nad ranem i padam ze zmęczenia i niewyspania ale skoro Paty zapytała to napisałam to dla Was:) idę spać bo o 20 znów wyjście do kina się szykuję na maraton 6 godzinny;) 🌻Buziaki dla Was:)

Krewetko..idziesz na maraton reklamozercow?:)))) Ja milcze, bo dzis biegam:) Kupilam kozaczki na zime na fajnym obcasiku i sprzatalam ta nieszczesna kuchnie:) A teraz wrocilam z marketu bo pieke na poniedzialek ciasta na zamowienie no i musialam sie obkupic:) Co do wykladow to zadna uczelnia;) Wykladam aktywizacje zawodowa w prywatnym osrodku szkoleniowym. Szkolimy duzo osob bezrobotnych z urzedow pracy (szkolenia na koparki, wozki widlowe) i w tym jest blok aktywizacja zawodowa:) No i ja sie podjelam tego, jako ze jestem po pracy socjalnej i moge to robic:) ot caly sekret!:)))) Oj kreweciu nie mam galaretki..ale moze wyskocze jeszcze kupic..narazie poratuje mnie kawka, a potem kolacyjka...dam przepis na salatke z brokulami jesli wyjdzie!:))) Pozdrawiam i milego popoludnia dziewczynki! Fajnie, ze jestescie:)

Gość Change
Siema dziewczyny... Ja też bardzo bym chciała zrzucić 10-15 kilo. Waże ok 80kg przy wzroscie 179. Chcę zacząć sie odchudzać teraz, żeby nie dać się zimowemu przyrostowi wagi :) Moi rodzice codziennie wypominają mi wygląd, w szkole też nieraz słyszę docinki. Chciałabym miec to z głowy jak najszybciej. Myślalam o tabletkach odchudzających, czy jakis spalaczach tłuszczu. Podobno po miesiącu mozna juz byc po wszystkim. Od jakiegos tygodnia staram sie jeść mało i lekko, np. na śniadanie jogurt, w domu normalny obiad, kolacja najpóźniej o 19, też cos lekkiego, między posiłkami owoce, herbata, czy woda. Staram się też robić po 100 brzuszków dziennie + jakieś inne ćwiczenia... Pomóżcie, jeśli wiecie jak :) Dzięki i powodzenia dla wszystkich innych dziewczyn, które mają taki sam zamiar ;)

Gość Anitkaaa
i znowu nie wytrzymalam ...czuje sie okropnie:(:(po raz kolejny objadłam sie słodyczami itp:(:(jak mam zaczac:(wogole taki mam zły dzień ze szok:(:(tylko sie poplakac:(:(

Gość Change
Anitkaaa - nie bądź smutna :( Bo to Cię jeszcze bardziej pogrąży. Zdarza sie, ze z powodu złego nastroju, czy jakiegos problemu sięgnełaś po słodycze. I nie ma w tym nic dziwnego czy nieludzkiego. Nie poddawaj sie... Głowa do góry, pa na chmury ;) Zapomnij o wyrzutach sumienia, zjedz sobie jakis dobry lekki jogurt na kolacje i pomyśl, ze nie dasz się złamać i ciągniesz diete dalej :)

Kreweciu wielgachne dzięki za nowe drogowskazy w odchudzaniu:)👄 Baw się dobrze kochana na tym maratonie:) Pati zrobiłam ten ryż z 2 jajkami, chyba niedosoliłam:) Ale robiłam na szybko i nie zdążyłam zjeść surówki, bo okazało się że w ostatniej chwili zdecydowałyśmy się z koleżanką na szwędanie się po sklepach:) Myślę jednak, że makaron byłby lepszy a do tego cebulka jeszcze mniam:) Haninko, ale zawsze wykładasz i będziesz pani profesorko:) Do nowych dziewczyn, ile Wy macie lat? Bo pewnie chodzicie do szkoły jeszcze?

Gość Change
Ja mam 16

Gość ja tez bym chciała
się do Was dołaczyć. Przejrzałam topik i stwierdziłam, że rozsądne z Was kobiety. Ja mma juz dość wszelkich diet cud i głodówek! Próbowałam juz chyba wszystkiego :(

Gość ja tez bym chciała
ja mam 26 lat i wcale nie muszę zrzucić te 15 kilo-ale chcę:)

Gość ja tez bym chciała
a rady jakie dajecie sa rozsadne. Tylko tak się zastanawiam- od zcego zacząć? :) Mówią, ze najlepiej od poczatku, ale jak ma wygladac ten poczatek diety- moze cos mi podpowiecie? :)

Change, Anitkaa i kto tu jeszcze zajrzy - wprawdzie nie jest to mój topik, ale dziewczyny się chyba ze mną zgodzą - moja prośba do Was jest taka, żeby przestać się odchudzać bez sensu i bzdurnie, bo koleżanka mówiła, że to działa (patrz tabletki odchudzające) przeczytajcie sobie topic od początku do końca, zróbcie notatki, ustalcie pory jedzenie (szczególnie, że chodzicie do szkoły) i start kochane, ale ze zdrowym jedzeniem bardzo proszę...

Gość ja tez bym chciała
ja nie chodzę do szkoły, ale do pracy:) I niestety prace mam siedząco, co bardzo zgubnie na mnie wpływa- zgubnie w tym złym tego słowa znaczeniu :P Przejrze, zrobie notatki i wróce tu jeszcze :)

Ja i Krewetka też mamy pracę siedzącą - nie wiem jak tam Patiś i Haninka, ale zobaczy Krewecia leci z tą wagą jak lawina:) Ze mną gorzej, ale ja się tu już wypowiadałam tu, że chciałąbym zrzucić tylko 3 kg a nie odchudzać się na zabój:) Ale wierzę, że pomału, zdrowo gdzieś je zgubię:-p Krewecia mi gdzieś na którejś stronie pisała jak sierotce, co trzeba zrobić to możecie \"zgapić\":)

Zapraszamy, zapraszamy wszystkie chetne!:) Ja niestety tez mam prace siedzaca, do tego od 2 lat jezdze autem, bo sobie taki rarytas zafundowalam...a wiadomo, jak sie raz wsiadzie do auta to nie chce sie juz przesiadac na tramwaje..i tak niestety sadelko rosnie!... Podaje przepis na pyszna salatke!:) salata lodowa, brokuly, pieczarki gotowane, ogorek zielony, cebulka, pomidor...wszystkie pokroic i wymieszac..dodac sos z jogurtu i wycisnietego czosnku...posolic, popieprzyc...pycha:) Moj facet dorzucil do tego gotowane jajko i pare plastrow szynki...dla mnie bez tych dodatkow...bo nie moge..bylo wyborne:)

Czesc kobietki:-) Na wstepie serdecznie gratuluje krewetce postepów w dietkowaniu. Bardzooooo sie ciesze z Toba Kreweciu:-) Dziekuje , ze podzieliłas sie swoimi informacjami od Pani D. Ty to masz dobre serduszko🌼 Hania- sałatka na pewno pyszna. Chetnie wyprobuje , ale za jakis czas . Mam lodówke załadowana po brzegi i juz nie zmieszcze brokółow a w paczce jest kilogram, wiec jak kupie to nie miałabym gdzie przechowac. Ale przepisik zapisze chetnie :-) Uwielbiam sałatki:-) Jutro chyba zrobie sobie ze swiezych owoców i sera fety:-) Uwielbiam sery;-)

izabo- zgadzam sie z Toba , ze"niestety na każdym topiku tu na Kafe są takie trolle " Ja tez miałam okazje sie o Tym przekonac. Ale nestety , takie zycie. Niektórzy maja przyjemnosc gdy sprawiaja smutek innym. Izka pozdrawiam Cie serdecznie :-)