Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lidka1999

Makijaż a porodówka.......................?

Polecane posty

Gość lidka1999
PYTALAS O ZDANIE INNYCH- ty jestes pusta! nie widzisz tego, to wez lusterko w lape i spojrz na najbardziej ordynarna, wulgarna dziewucha jaka kiedykolwiek tu na forum spotkalam! jak nie masz nic do powiedzenia na moje pytanie to spadaj do chlewika, bo tam jest twoje miejsce! gdybym nie miala idiotko problemow z cera to bym nie myslala o podkladzie, nie chodzi tu o atrakcyjnosc, ale taka laska jak ty, ktora czytanie ze zrozumieniem ma w tyle nic o tym nie moze wiedziec. spadaj!

Gość tyle halasu o nic...
to jest jakis obled... jak dziewczyny zamieszczaja tutaj zdjecia swoich nagich piersi i posladkow to wszyscy klaszcza... a jak kobitka zamieszcza zdjecie, na ktorym badz co badz jest okryta szlafrokiem, to piszecie, ze sie obnosi ze swoim intymnym swiatem... nie rozumiem o co chodzi... doprawdy... przeciez to nie jest nawet zdjecie z malenstwem, ot widac twarz i nogi:)

lidka1999----- Wiem że tak nie powinnam mówić ale moja nieprzyjaciółka pod koniec ciąży wyglądała jak potwór :( Miała na twarzy plamy i wypryski.Poszła do lekarza.Przepisał maść.Owszem w 100% nie znikło ale przynajmniej to ją podbudowało psychicznie i wychodziła z domu bez wstydu.Najlepiej idź i się upewnij nic w tym wypadku nie stracisz :)

lidka a moze tobie brakuje jakis witamin? ja na twarzy nie mialam ale na calym ciele koszmarne uczulenie drapalam sie tak ze traz mam paskudne blizny... lekarz przepisal mi zwyczajny jod i juz nic nie swedzi i uczulenia nie ma zostaly tylko blizny :) ja mysle ze warto lekarza odwiedzic tak jak princpolo pisze. albo dermatologa albo chociaz rodzinnego.

Gość lidka1999
ale czy jest sens isc do niego trzy tygodnie przed porodem tym bardziej, ze lekarka twierdzi, ze urodze za tydzien gora poltora? u mnie w miescie ciezko o dobrego dermatologa, prywatnie nie chce isc, bo i tak za jedna wizyte u ginekologa place 130 zl,. witamin mi raczej nie brakuje, bo mam dobra morfologie i lekarka kazala mi brac witaminy co drugi dzien. zapisze sie teraz do dermatologa na fundusz, pojde po porodzie a do tego czasu musze jakos to scierpiec choc nie jest mi latwo, to niby tylko cera ale tylko z podkladem wygladam teraz przyzwoicie.

Gość szacuneczek21123
dla mnie to nie jest intymne zdjecie, jestem okryta, wyglądam blado, na zmeczona, gdyby mnie ktos teraz zobaczył nie poznałby mnie i tak bo wyglądam całkiem inaczej,zreszta dziecka tez nie ma na tym zdjeciu!

lidka ----- No nie wiem co mogę Tobie jeszcze doradzić :( W każdym razie zrób tak jak Ty to czujesz i nie patrz na to co inni powiedzą.

lidka no to chyba teraz nie ma sensu bo po porodzie moze wszystko zejsc jak reką odjął. ja tez mialam mofrologie dobra tylko tarczyca mi kiepsko powychodzila... wiesz powiem ci tak ze jak wychodzisz z domu itd to podkląd fajna rzecz ale na porodówke to jak dla mnie bez sens... to moja prywatna opinia ale naprawde to tak jakbys sie malowala do spania albo do sprzatania lazienki ( zeby nie bylo nie porównuje porodu do sprzatania lązienki) :D:D

Gość lidka1999
szacuneczek- jak dla mnie to wcale nie wygladasz na tym zdjeciu blado, chyba tylko dolna kreska pod okiem ci sie rozmazala a poza tym jest super. dziekuje wszystkim, ktorzy wykazali zrozumienie dla mojego problemu, jednak naloze cienka warstwe podkladu na porodowke, najwyzej sie rozmaze ale tym juz nie bede sie przejmowac. a potem bede uzywac kremu tonujacego, zeby troszke zatuszowac, bede sie czula na pewno bardziej komfortowo. dzieki za wszystkie rady:)

Gość łoliszon
szacuneczek21123 moim zdaniem to nie wyglądałaś najgorzej, co więcej całkiem, całkiem. Nie wiem jak ja będę wyglądać po porodzie, ale mam nadzieje że przynajmniej tak jak Ty. No cóż zmęczenie widać na zdjęciu, ale przecież to jest poród, chyba największy wysiłek fizyczny jaki można sobie wyobrazić. Więc nie rozumiem co za oburzenie tym zdjęciem. Pozdrawiam.

Gość Malina truskawkowa
wiesz ze noworodki maja czeste sklonnosci do alergi,i jak powitasz malenstwo?? przykleisz go do swojej wypudrowanej geby??Obsmarujesz go calego chemia no ladnie ,zapowiada sie ciekawie twoje macierzynstwo

a jak jej tak dobrze to niech się pomaluje. Cóz sie tak wszyscy wczuwacie że się rozpłynie jej makijaż? To jej prywatna sprawa -skoro tak chce to ona będzie sie martwic co dalej a nie wy. Dajcie sobie na luz co?

Gość tylko ograniczony półgłówek
skupia się na takich rzeczach jak brzydka cera w momencie porodu i takie jest moje zdanie i zdania nie zmienię

Gość vdvvdv
lidka w 100& Cie rozumiem. Nie zwracaj uwagi na te głupie komentarze. Nic dziwnego, że chcesz ukryć jakoś te pryszcze niestety moim zdaniem nic Ci nie pomoże bo przy porodzie napewno się spocisz, łzy też pewnie poplyną więc każdy podkład zniknie w mig. Oczywiście po porodzie, jak już odpoczniesz i jeśli bedziesz czuła się na siłach możesz szybciutko nałozyć tapetkę - zajmie to pół minuty a sama ze soba będziesz lepiej się czuła. Polecam double wear estee lauder - jedyny co wytrzyma na twarzy kilka godzin.

ja na porodówkę nałożyłam podkład i ładnie się uczesałam. W czasie porodu rwałam włosy z głowy i robiłam inne dziwne rzeczy, ale nie obchodziło mnie wtedy jak wyglądam. Po porodzie nakładałam podkład, róż. Starałam sie wyglądać w miarę estetycznie. Robiłam to dla siebie, lepiej sie z tym czułam.

Gość pytałaś o zdanie innych
ja jestem prymitywna? twój żenujący temat to sprawił, a a ty jesteś największym pustakiem jakiego spotkałam:O inne mają sie wstydzić, bo przytyły??? bo przytyły w ciąży?:O moze w ciąży się chudnie??? i masz prawo wyzywać je od wielorybów??? to dlaczego tobie popsuła się cera???!!! też trzeba było dbać, a nie teraz jęczeć! w życiu nie spotkałam się z takim pustostanem jak ty:O

Taki banalny temat a prosze zaraz tyle emocji i wyzywania .. cos nerwowe te niektore matki Polki :O Lidka ja jeszcze nie rodzilam ale mysle ze nikt nie bedzie zwracal uwagi na twoja cere - a poza tym nie wiem czy znajdziesz puder co sie nie rozplynie - a to bedzie jeszcze gorzej wygladac wydaje mi sie .. Ale jesli az tak bardzo sie krepujesz to sie pudruj w koncu nie zaszkodzi.

Gość vdvvdv
powinny się wstydzić , że przytyły. Normalnym jest, że jak się jest w ciąży to trzeba jeść dla dwóch ale nie za dwóch a to jest różnica. POza tym nie chodzi o to aby litrami wpierniczać lody i przegryzać batonami ale o to, żeby dieta była bogata we wszystkie składniki potrzebne do rozwoju dziecka i zdrowia przyszłej matki. Niestety wiele kobiet obżera się słodyczami a później zżera je zadrość , że inne nie przytyły a mimo tego urodziły zdrowiutkie maluchy. Poza tym takie panny po porodzie chodzą z nadwaga po 5 lat, w domu jedynym strojem są rozciagnięte dresy a makijaż to jedynie do kościoła i póxniej dziwią sie, ż emimo tego iż urodziły męzowi dziecko ten i tak przyprawia im rogi z koleżanką z pracy.

ja jak szlam do szptala, to w domu ladnie sie pomalowalam, uczesalam... zdazylam nawet zobaczyc ulubiony serial :) a i tak pozniej wygladalam strasznie, makijaz sie rozplynal, bo przeciez przy takim wysilku nie sposob sie nie spocic... :) Chyba nie ma sensu sie malowac :)

vdvvdv----------> a wiesz ile kobiet przytyło w ciąży i to bardzo dużo, ale nie z obżarstwa? każda ciąża jest inna i nie ma co uogólniać i tak samo jest z cerą w ciąży - jedna pięknieje, druga ma tak fatalną twarz, że wstydzi się wyjść z domu, ale w żadnym przypadku to nie jest powód by komuś ubliżać:O

to własnie autorce tematu co rusz ktoś ubliża. Akurat w moim otoczeniu nikt nie przytył z innych powodów niż z obżarstwa stąd moje stwierdzenie.

i tylko dlaetgo, że w Twoim otoczeniu nikt nie przytył w ciąży z żadnego innego powodu jak z bżarstwa, to na tym opierasz swój światopogląd w tej sprawie?:O

vdvvdv -----ależ pojechała :D :P Jeszcze dojdzie do tego że kobieta w ciąży ma się w ogóle wstydzić swojego stanu?!

o jakim trądziku? czy ja gdziekolwiek wypowiedziałam się tutaj o trądziku?:O

Twój poziom odbiega troszkę od mojego (przynajmniej w kwestii kultury wypowiedzi) więc nie zamierzam dłużej z Tobą dyskutować. Możesz sobie trwać w przekonani o swojej nieomylności - nic mi do tego. Miłego dnia. A autorce tematu życzę szczęśliwego rozwiązania i oby trądzik po porodzie ustąpił.:)

za to Twój światopogląd świadczy tylko o Tobie i nietrudno domyślić się, że jesteś autorką topiku:O dno:O no właśnie - może człowoiek powinien się wstydzić tego, że w ogóle jest w ciąży?:O

Gość lidka1999
Lirenka nie jest autorka topiku. pytalas o zdanie innych - juz kilka osob wypowiedzialo sie o tobie i andal uwazam, ze jestes wulgarnym pustostanem jakich malo :( mowisz, ze moglam dbac o cere??? czyzbys nie wiedziala idiotko skad sie bierze tradzik w ciazy? ty mnie wlasnie zwyzywalas i jeszcze twoje ordynarne teksty o kolczyku w cipce???!!! sama se go wloz ale do mozgu o ile go posiadasz! dbalam o cere od samego poczatku ciazy, uzywalam aptecznych kosmetykow ale wiadomo,ze tradzik w ciazy bierze sie od hormonow, na to nie ma rady. pomaluje sie do szpitala, naloze tylko podklad, na sali poporodowej tez wystarczy mi podklad i balsam na usta. o jakich zarazkach ktoras tam pisze? dziecka nie klada na twarz matki ale na brzuch i piersi wiec o zarazki nie musisz sie martwic.