Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joavanellla

ile czasu po wzięciu duphastonu powinno sie dostac miesiączkę

Polecane posty

Gość joavanellla

czesć wzięłam duphaston w 16 dniu cyklu, brałam 2 tabsy dziennie przez 10 dni. kochałam sie na 4 dni przed wzięciem leku, miesiaczki nie mam regularnej, więc możliwe, ze miałam wtedy dzień płodny. w każdym razie już mam 34 dzień cyklu, u mnie zazwyczaj jest to około 32 dni, wiec 2 dni się spóźnia, ale dziwi mnie to, bo przeciez bralam duphaston, także nie wiem czy to nie jest ciąża...podsumujmy - kochałam sie w 13 dniu cyklu, dziś jest 34, a duphaston przestałam brać 8 dni temu:-o czy podejrzewać już ciążę?

zrób test bo nikt ci na to pytanie nie odpowie, skoro był stosunek bez zabezpieczenia to i możliwa jest ciążamiesiączka powinna nadejśc do 10 dni od odstawienia ale na to nie ma reguły

Gość joavanellla
do końca następnego tygodnia chcę się wstrzymać, boję się tej ciąży, ale z tego powodu, ze miałam urlop i prawie codziennie imprezowaliśmy z mężem, dużo wódki, piwa etc. teraz obawiam się, ze to mogło zaszkodzić:-( no chyba, ze nadmiar alkoholu jest powodem opóźnienia miesiączki

Gość nadmiar alkoholu to raczej
mógł przyspieszyć @ natomiast nie pozostaje Ci nic jak tylko zrobić test skoro jesteś już 2 dni po terminie planowej @

Gość Ja tak sobie myślę ze
Jest spore prawdopodobieństwo,że zaszłaś w ciązę:)

Gość joavanellla
uffff naprawdę się ucieszę, ale obawiam się tego alkoholu, choć byłabym dopiero w 3 tygodniu więc myślę, ze nie ma co panikować:-o ale wiem, ze gdybym urodziła chore dziecko, to zawsze będę się obwiniać:-(

Gość nadmiar alkoholu to raczej
aczkolwiek ngLka ma rację, że @ po odstawieniu duphastonu może pojawić się do 10 dni więc jeszcze masz 2 dni;)

Gość joavanellla
o jaaa ale to dziwne uczucie, zawsze się zabezpieczamy, a raz oczywiście po imprezce i to w 6 rocznice ślubu poszaleliśmy:-D ale byłby to prezent, tylko az mnie brzuch rozbolał, w ogóle nie przygotowywałam sie psychicznie:-) az się boję test zrobić jak jakaś nastolatka, która wpadła ze swoim chłopakiem:-) hihihihhi ale myślicie, ze nie przejmowac się tymi wypitymi a właściwie wychlanymi procentami???

Gość joavanellla
się wie;-) ale szok niemały mnie spotka, bo nie posiadam za grosz instynktu samozachowawczego a mam już wiek słuszny, bo 28 latek idzie:-) zaczynam czuć nieuzasadniony strach, a zawsze wydawało mi sie, ze to będzie taka chwila wielkiego szczęścia i radości, tymczasem ja się boję przede wszytskim

Gość fiziak150
każda się boi;) nawet ta co planuje;) a jak wiadomo strach wynika z niewiedzy;) wszystko będzie dobrze, bo już dorosła kobita jesteś:D

Gość joavanellla
no wiem wiem, moja niewiedza jest przegoromna, bo ten teamt odsuwałam na bok, bawiąc sie i czerpiąc garściami ze wszystkiego,, a tu masz babo placek:-) no ale cóż, widac tak miało być, a lepiej może nawet, bo jakbym sie miała decydować to nigdy by to nie nastapiło. może i jestem jak na swój wiek trochę infantylna i naiwna, ale byłam pewna, ze ta co planuje to się cieszy jak głupia, że strach dla niej nie istnieje, a ja naprawdę boję się okrutnie!!!!! już sama nie wiem czego, ciązy chyba ogólnie no i porodu na pewno i tego, zeby nie było chore, ehhhh zaczynam panikować:-o

Nie ma podstaw by się bać, że będzie chore. Co druga ciąża jak nie cześciej powstała na skutek spożycie nadmiernej ilości alko w tym i w kolejnych dniach :) Tak to już jest, że jak się wyluzujesz i o tym nie myślisz, to się przytrafia, ale też nie ma się co nastawiać, że to ciąża, bo będzie przykro. Duphaston mógł opóźnić wystąpienie owulacji jesli był brany przed owu - a to mogło jednocześnie spowodować przesunięcie terminu wystąpienia @. Więc... na dwoje babka wróżyła.Alkohol w tak wczesnej ciąży nie zaszkodzi, bo nie ma jeszcze łożyska, które mogłoby transportować krew i pokarm przez pępowinę.Taka możliwość istnieje dopiero po około 3 tygodniach od zapłodnienia.

Gość joavanellla
dzięki wielkie za pocieszenie:-) postaram sie na nic nie nastawiac, bo moge sie rozczarowac, jak za bardzo sobie wkręcę tą ciążę.

Gość jovanellllaaaaaa
cholera jasna miesiaczka spóżnia się już 5 dni, a 11 od skończenia kuracji duphastonowej, a dzis boli mnie lewy jajnik, sama nie wiem...do piątku czekam, a moze jednak...

Gość zrob test
po co tyle czekasz, chyba powinnas zaczac brac duphaston zaraz jak sie okaze ze jestes w ciazy.

Gość jovanelllla
ja wzięłam bo mam tendencje do torbieli, chciałam poza tym wyreguloać sobie miesiaczkę

Gość jovanelllllla
a jesli zrobie test po południu, czyli jak zaraz wrócę, to będzie on miarodajny?

Gość tjrw
jeśli jesteś już ponad 20 dni po stosunku, czyli maź ok 15 dni po zapłodnieniu to mysle, że wyunuik testu bedzie miarodajny.

Gość jovanelllllla
25 dni po stosunku

Gość ylrli
to zrób. Jeśli jestesz w ciąży to powinien juz wyjść pozytywni

Gość jovanelllllla
ale jakoś głupio się boję, ze zapeszę, jajniki mnie bolą jak na okres, a to może byc objawem ciązy? wlasciwie to jeden jajnik pali mnie trochę

Gość pokaze na pewno
zrób, w ciazy tez jajniki kłują

Gość tjrw
i co?????

Gość jovanellllla
test mam, nie zrobiłam, bo czułam jakbym miała dostac wczoraj i jeden dzień sobie chciałam dac,strasznie się boje tego rozczarowania, chciałabym zobaczyć dwie kreseczki, ale z drugiej strony boje się wyniku

Gość tak samo czujesz ciaze
jak zblizającą sie miesiączkę, test moze juz zrobic po poludniu, po co czekac, moze powinnas brac duphaston

Gość jovanelllla
a czulas, ze jesteś w ciąży?

Dziewczyno jaki Ty masz problem??? Zrób test i będziesz juz wiedziala, czy jestes w ciąży czy nie, robisz jakieś szczeniackie podchody. Nie rozumiem tego.