Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dove summer glow

to nieprawda ze kazdy szuka milosci...

Polecane posty

Gość tak z 99 procent ludzi
autorko, to jest forum dyskusyjne. Jesli powiedzialas ( a raczej wykrzyczlas) swoja prawde , to chyba oczekujesz dyskusji, inaczej pisalabys pamietnik. Wiadomo,ze nikt z nas ciebie nie zmieni, bo w sumie co nam do ciebie. Mozemy tylko wypowiedzec wlasne zdanie na temat, bo jest to , jak sama nazwa wskazuje, forum. Mysle, ze cos bylo nie tak miedzy twoimi rodzicami lub bliskimi, moze ktos cie skrzywdzil i stad taka obronna postawa wobec ludzi. Kazdy ma inne doswiadczenia zyciowe , wiec i rozne postawy . Jedni sie zmieniaja, inni nie - zycie zaskakuje. Jak bedzie w twoim wypadku, tego nikt nie wie.

Gość smiesznie prawisz
Nie rozumiem po co autorko tak sie emocjonujesz. Zakladam, ze od czasu do czasu ktos cie pyta jak tam twoje sprawy milosne sie maja a ty odpowiadasz kazdemu, ze nie szukasz faceta i nie chcesz miec faceta. Nie wiem jakich masz znajomych ale pewnie dziwnych. Ja jestem po 2 zwiazkach i tez na dzien dzisiejszy nie szukam. Moze z taka roznica, ze kiedys zapewne zechce a ty nie zechcesz. I wierze ci ze chcesz byc sama, ludzie maja rozne priorytety w zyciu. jednak jak ktos mnie pyta o sprawy milosne to zawsze mowie, ze na dzien dzisiejszy nie szukam i jestem sama. I jakos nie musze sie przed nikim tlumaczyc. Moze czasmai ktos powie ze usmiechem: oj szukasz szukasz tylko jeszcze nie trafilas. to ja albo odpowiadam usmiechem albo odpowiadam: moze tak moze nie. Ty pewnie w jakies dyskusje sie wiklasz, za wszelka cene bronisz swoich racji i wychodzi to komicznie. Po drugie tak z emochami to piszesz jakby codziennie ktos cie nekal z tym tematem minimum 50 razy. Nie chcesz byc z facetem, to nie badz. Nie chcesz rodziny, to nie miej. Czy ktos ci zabrania zyc tak jak chcesz? czy stanelas az w takim centrum zainteresowania swego otoczenia, najblizszych , wyglaszajac swoja postawe? Sa osoby, ktore jak ty chca byc same ale zyja po prostu wlasnym zyciem, nie przejmuja sie opiniami innych, nie walcza zazarcie z innymi.

Gość dove summer glow
99 procent, Nikt mnie nie skrzywdzil, mam wspaniala kochajaca rodzine od kiedy pamietam, i wspanialych przyjaciol. Nie rozumiesz, ze to nie jest kwestia doswiadczen zyciowych, ze chce sie byc samym? To jest kwestia charakteru, osobowosci itp. Taka moja wola, taki wybor zyciowy, takie szczescie - bycie sama. I tyle. I moze macie racje, ze lepiej olac opinie innych, albo, tak jak ktos napisal, odpowiadac im usmiechem, milczeniem, polslowkiem. Na nic sie zdadza przekonywania i tlumaczenia, na nic denerwowanie sie. Ale chcialabym tylko, zeby ludzie nie mysleli juz tak schematycznie, nie wrzucali "singlow" do jednego wora, nie przypisywali im sztucznosci. Ale szanowali, rozumieli, wierzyli, akceptowali, stwarzali im warunki do normalnego funkcjonowania, bo jak narazie takie wpieranie ze cos udaje albo ze jestem niedojrzala wcale nie poprawia mi humoru. dobranoc