Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blink

Brzydkie palce u stóp

Polecane posty

Gość agrestinka
oj!ja tez tak mam!moj 2 palec sie podwija pod spod- jak pazur u kury!to mnie doprowadza do rozpaczy-jak dziwadlo.Kupilam sobie nakladki za 25 zl na Allegro- na palce mloteczkowate.Nosze i nie prostuja one palcow, ale sie nie podwijaja ciagle.

Gość doma_89
;( nie mogę nosić japonek tzn mogę, ale się wstydzę, mam 4 palec u prawej nogi krótszy od 5 palca :( dla mnie to jest wielki kompleks. Czy do końca życia nie będę mogła swobodnie wyjść w japonkach na plażę ? :(

Gość doma_89
no może i tak ale myślę, że jak ktoś sam by tak miał to by wiedział, że to jest wstydliwy problem. To się tak tylko wydaje, że nie :/

Gość Ninula563
A co dopiero moje!! Duzy palec skrzywiony w lewo wszystkie pozostale tez oprocz ostatniego, ale ostatni jest gruby i ma tyciego paznokietka

Gość załamanaaaa___15
Mam 15 lat i pewien problem.Mam 2 krzywe palce małe u rąk, bardzo mi to przeszkadza, nie miałam ich złamanych, kiedyś nie zwracałam na to uwagi ale teraz zwróciłam i przeszkadzają mi. Jeden jest nieco większy od drugiego, ale to niedużo. Chciałam sprawdzić czy boli przy nastawianiu i boli Chciałabym je wyprostować i obawiam się operacji, bo mam pewne dolegliwości od serca, tzn kołatanie itd, do kardiologa chodzę ale nie leczę się bo narazie nic nie wykryli i po prostu boję się operacji. Wystarczyłoby mi tylko znieczulenie. Czy konieczna bylaby operacja czy może jakieś szyny założone na te palce? Jak myślicie?

Gość załamanaaaa___15
Nikgo już nie ma? :(

Gość Chocobos
Blink wiem co masz na mysli, choc nie widzialoam twoich stop. Ja tez mam taki problem i zastanawialam sie czy daloby sie je jakos na prostowac bez zbednego ciecia i kosztow, ale nic nie wymyslilam

Gość Chocobos
.

Gość ohara
Dziewczyny - ja miałam problem z 2-gim palcem stopy, który (po przejściu zapalenia) nachodził mi na pierwszy. Co zrobiłam - zwyczajnie -szerszy bo 2-cm. plaster(do cięcia) odcinałam odcinek odpowiedniej długości i prostowałam palec naklejając na palec i zawijając końce plastra pod stopę. Trwało to długo bo chyba ze dwa lata, ale to mi nie przeszkadzało. Dzisiaj mam prosty paluszek. Podkreślam codziennie podklejałam tym plastrem - zdejmowałam tylko do mycia i kąpieli. Dodam, że żaden lekarz mi nie pomógł. Minelo już chyba z 6 lat i jest OK

Gość resoluteGirl
ten, kto mówi, że na stopy i tak nie zwraca się nigdy uwagi, ma albo mocno poprzewracane w głowie, albo nie ma chłopaka, który jest wielbicielem stóp (;p) . owszem, stopy nie są tak ważne jak twarz, ale nie zapominajmy o nich. też mam krzywe palce - wszystkie, nie tylko 2 na 10, ale jakoś zdołałam je polubić dzięki mojemu chłopakowi. w zasadzie jak mam na sobie buty (nieważne jakie) nie widać tego aż tak bardzo, bo mają oparcie i sie trochę rozprostowują :D moim zdaniem nie masz się co przejmować. wyobraź sobie, że niektórzy mają różnej wielkości stopy, np. ja - o cały jeden rozmiar

Gość resoluteGirl
ten, kto mówi, że na stopy i tak nie zwraca się nigdy uwagi, ma albo mocno poprzewracane w głowie, albo nie ma chłopaka, który jest wielbicielem stóp (;p) . owszem, stopy nie są tak ważne jak twarz, ale nie zapominajmy o nich. też mam krzywe palce - wszystkie, nie tylko 2 na 10, ale jakoś zdołałam je polubić dzięki mojemu chłopakowi. w zasadzie jak mam na sobie buty (nieważne jakie) nie widać tego aż tak bardzo, bo mają oparcie i sie trochę rozprostowują :D moim zdaniem nie masz się co przejmować. wyobraź sobie, że niektórzy mają różnej wielkości stopy, np. ja - o cały jeden rozmiar :)

Gość Zrobilam to!!!
A wiec kochane dziewczynki, zrobilam operacje stop :) a dokladnie skrocilam w obu stopach 2 wystjace paluchy :) teraz mam rowniutkie :)) Jeszcze nie doszly do siebie stopy, jednak wymaga to czasu ale jestem juz w stanie wszytsko zniesc!!!

Gość zielony soczek
blink> to ty zrobiłas sebie operację?

Gość zrobilam to!!!
nie, nie Blink :)

doma_89 Nie jesteś sama... ja mam tak samo, tylko w lewej stopie... 4 palec krótszy od 5... wiecie jaki to wstyd? nigdy nie chodziłam w japonkach i od dawna nie chodzę na basen ani w klapeczkach, bo jest to dla mnie bardzo krępujące. Wszyscy znajomi normalne palce, a ja? przy moich palcach to wy nie możecie mieć żadnego kompleksu, na prawdę.

Gość śliczna 88
Wiecie co ja mam podobny problem mój trzeci (środkowy) palec u lewej stopy jest krótszy od drugiego tego z lewej strony.Może i dla innych wygląda to dziwacznie ale ja się czuję przez to wyjątkowo i wcale mi to nie przeszkadza.w lato chodzę w japonkach a jak ktoś się przygląda moim stópkom to tym bardziej zadzieram głowę z dumy. Kiedyś parzyłam nogi w zakrytych butach ale teraz jak chodzę w klapkach to widzę jaka bylam głupia a poza tym spójrzcie na innych i na to ile osób ma takie "wyjątkowe" stopy - jest ich mnóstwo!!! A przecież tego typu deformację tak naprawdę nie przeszkadzają nam w codzienny życiu wogóle,poruszamy się jak inni ludzie i tyle ;))

piszę do dala, niunia553, doma_89 i krrruk oraz do wszystkich dziewczyn co maja krótsze kalce u stóp, słuchajcie, ja tez miałam taki problem, przez wiele lat, borykałam sie z tym problemem, odkryte buty to byl dla mnie koszmar, mialam wrazenie ze kazdy patrzy sie na moje stopy i ocenia to co widzi, bylo to bardzo krępujące, ale jakos z tym zyłam. byłam zdesperowana, chodziłam po różnych lekarzach ortopedach i kazdy mowil ze sie tym nie zajmuje, albo nie potrafi robic takiej operacji wydłuzania placa. Dodam ze mialam bardzo mocno skróconego 4 palca w stopie prawej. Byłam dośc zdesperowana, po dwóch latach poszukiwan lekarza i poszukiwań tego co jest wogole przyczyna skrócenia palca w stopie, znalazłam lekarza, który operował taki sam przypadek jak ja, nie wiele myslac umowilam sie na wizyte i pojechalam, popatrzyl na moja stope porozmawialismy i stwierdzil ze mozna tego paluszka wydłuzyć metodą jednorazową. Zgodziłam sie, dwa tygodnie temu mialam operacje, jestem po pierwszej wizycie kontrolnej zarówno ja jak i lekarz jesteśmy zadowoleni z efektu pierwszego etapu gojenia się. nie ukrywam ze ból po operacji jest straszny i nawet leki tez nie za bardzo pomagaja, to trzeba przezyc poprostu, najgorsza jest pierwsza doba. Byla to operacja robiona prywatnie. Jeżeli chcecie coś więcej wiedziec to piszcie tu, bede odpowiadać, pozdrawiam :)

Gość krukk
U jakiego lekarza operowałaś prywatnie? Chodzi mi czy u chirurga czy jak? Ile płaciłaś za operację? I gdzie to w ogóle jest? Ciesze się, że medycyna poszła do przodu.

Lekarz jest w Poznaniu, przyjmuje w klinice ORTOP POLIKLINIKA strona internetowa tej kliniki : http://www.ortop.com.pl/ Lekarz który mnie operował nazywa się Marek Napiontek, na operacje czekalam ponad pół roku, ale opłacalo sie efekt jaki był przeze mnie oczekiwany został osiągniety. Operacja miała mnie kosztować, (jak szacował lekarz w marcu 2011r, jak bylam na konsultacji) ok. 6-8 tysięcy, jak dostałam list to cena wynosiła 9500 zł, plus wizyty pooperacyjne ze zmianą gipsu wynoszą 400 zł płatne oddzielnie. Sama konsultacja u niego kosztuje 300 zł. ps. kruuk Zrób zdjęcia swoich stóp i przyślij mi na maila: kleopatra46@op.pl to powiem Ci czy mialam gorsze stopy czy nie i wyśle swoje zdjęccia sprzed operacji. Chcialam zrobic ta operacje na NFZ w szpitalu normalnie, ale lekarze-otropedzi tam nie znaja sie wogole na takich operacjach, to jest jedyny lekarz który sie na tym zna poniewaz mial praktyke w stanach, gdzie takie przypadki sa na porzadku dziennym. Mi ten lekarz bardzo pomógł. Zależy jeszcze którą kość masz skróconą w stopie to warunkuje co mozna z tym paluszkiem zrobic. Czekam na maila. Jak ktos chce cos wiecej wiedziec to pisac :)

Gość katernikat
JA mam to samo co jedna czy dwie tutaj osoby. Duży palec jest o jakiś 1cm dłuższy od pozostałch, bo reszta są takie malutkie. Mam to na obu stopach :((((

Gość stydzę się moich stóp
mój numer stopy to 38 ale mam ochydne palce u nóg ponieważ mój największy palec u stopy jest strasznie gruby u dołu ma chude a u góry taką banię to jest straszne bardzo się tego stydze

Gość gość
moze trzeba isć na zabieg :) Mi pomógł dr Jędrzej Kosmowski, który podczas drobnej operacji naprostował całe moje stopy umęczone od szpilek