Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Przybywam z daleka

Dziewczyny dlaczego odzież ciążowa jest taka beznadziejna i brzydka? Czy mama

Polecane posty

Gość Gość
41 minut temu, Gość gość napisał:

Temat nadal aktualny. Ciuchy dla ciężarnych wyglądają jak za karę. Jeśli chodzi o spodnie, wszędzie tylko dres, albo jakieś dzianinowe .... Jak już się znajdą jeansy to też beznadziejne, zwykłe proste, nudne. Żeby je ożywić to potrzeba metod z PRL-u. Pumeks, wybielacz i nożyczki. 

...enki to samo. Przewaga to te dresowe, wyglądające tanio i bazarowo i w beznadziejnych wzorach i kolorach. Tutaj widać jak na dłoni że odzież dla kobiet w ciąży w Polsce zatrzymała się na roku 2010 chyba, kiedy to wszyscy paradowali w dresach i dzianinach. Albo boho dziwadła, nieoddychające strasznie poszerzające, które wszystkie sieciówki oferują.

Rozumiem wygodę, ale bez przesady. Kobiety w ciąży chcą też nosić seksowne ...enki, z koronką,  z fajnym printem ( nie nadrukiem "wychodzę na 9 mięsiecy"), rzeczy o niebanalnych finezyjnych fasonach itp..

Wiecie co? Zostały chyba Chiny i ciuchy z UK.

A po co ciężarnej seksowna ...enka? Żeby wyglądać groteskowo?

Gość Gosc

Przez  całą ciążę nie kupiłam ani jednej ciazowej rzeczy. Moda jest teraz bardzo łaskawa i wszystko luźne. Nawet spodnie miałam te, w których od lat chodzę, brzuch jest przecież nad pasem. Chyba tylko po to to szyją żeby z kobiet zdzierac kase

Gość Onkosfera

Ja kupilam rzeczy ciążowe w HaeMie i na zalando. Ale co tu dużo mówić, wydałam na to krocie. Wiem że to bezsens i pieniądze wyrzucone w błoto, bo ciąża kiedyś się kończy, ale kurde nie moglam przeżyć tego, że mialabym choćby przez chwilę paradowac w tych obrzydliwcach ze zwyklych sklepów.

Koło mnie jest najwieksza porodowa w wlkp, w związku z tym w pobliżu znajduje się kilka sklepów z modą ciążowa, bylam tam kilka razy ale te ciuchy są w wiekszosci niemodne i oblesnie pogrubiajace. Jednobarwne, z dresowych tkanin, gdy przecież wiadomo że bandzioch lepiej prezentuje się we wzorach. Modę na kratę i bluzki koszulowe jakoś do konfekcji ciążowej nie dotarła. W wzorów to jedynie niesmiertelne paski, no ale ileż można tak się ubierać?!

Poza tym w ogóle nie ma ubrań typowo sportowych. Bo chyba nie jako sportowa ma być jednokolorowa bluza na której od razu widać byłoby plamy potu i można by się ugotować? Wszystko "eleganckie", takie jakby dla starych bab, jak do cioci na imieniny, tak jakby kobiety w ciąży nie kalały się żadna aktywnością fizyczną

Gość Gość
31 minut temu, Gość Onkosfera napisał:

Ja kupilam rzeczy ciążowe w HaeMie i na zalando. Ale co tu dużo mówić, wydałam na to krocie. Wiem że to bezsens i pieniądze wyrzucone w błoto, bo ciąża kiedyś się kończy, ale kurde nie moglam przeżyć tego, że mialabym choćby przez chwilę paradowac w tych obrzydliwcach ze zwyklych sklepów.

Koło mnie jest najwieksza porodowa w wlkp, w związku z tym w pobliżu znajduje się kilka sklepów z modą ciążowa, bylam tam kilka razy ale te ciuchy są w wiekszosci niemodne i oblesnie pogrubiajace. Jednobarwne, z dresowych tkanin, gdy przecież wiadomo że bandzioch lepiej prezentuje się we wzorach. Modę na kratę i bluzki koszulowe jakoś do konfekcji ciążowej nie dotarła. W wzorów to jedynie niesmiertelne paski, no ale ileż można tak się ubierać?!

Poza tym w ogóle nie ma ubrań typowo sportowych. Bo chyba nie jako sportowa ma być jednokolorowa bluza na której od razu widać byłoby plamy potu i można by się ugotować? Wszystko "eleganckie", takie jakby dla starych bab, jak do cioci na imieniny, tak jakby kobiety w ciąży nie kalały się żadna aktywnością fizyczną

Kobiety ciężarne i tak są obleśne. To po co im ładne ubrania? Brzydkiemu i tak we wszystkim brzydko.

Gość Gość

Onkosfera, dokładnie. Te wredne poziome pasy i wszystko jak z szafy starej ciotki. Wszystko zwykle szare bure byle jakie. Nie rozumiem co w tym złego że kobieta chce w ciąży wyglądać super. Czuć się kobieca, a nie jak chodzący inkubator? 

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Onkosfera, dokładnie. Te wredne poziome pasy i wszystko jak z szafy starej ciotki. Wszystko zwykle szare bure byle jakie. Nie rozumiem co w tym złego że kobieta chce w ciąży wyglądać super. Czuć się kobieca, a nie jak chodzący inkubator? 

Jakkolwiek kobiet w ciąży by się nie ubrała niebędzie wyglądać super. Wiadomo, że by chciała, tylko że jest to niemożliwe.

Gość Gość

Chyba nie w Polsce. Choćby dlatego że takie gbury wszystko bojkotują, temu ta moda tutaj jest taka brzydka. 

Gość Onkosfera
8 godzin temu, Gość Gość napisał:

Kobiety ciężarne i tak są obleśne. To po co im ładne ubrania? Brzydkiemu i tak we wszystkim brzydko.

To prawda trollu. Dlatego postanowiłam, że zrobię wszystko, żeby zniwelować kijowy efekt ciąży i kupię se najładniejsze ciuchy jakie znajdę. I wydam na to 4 razy tyle kasy co na normalne ubrania😆

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Onkosfera napisał:

To prawda trollu. Dlatego postanowiłam, że zrobię wszystko, żeby zniwelować kijowy efekt ciąży i kupię se najładniejsze ciuchy jakie znajdę. I wydam na to 4 razy tyle kasy co na normalne ubrania😆

Kasa wyrzucona w błoto raczej, bo efektu zniwelować się da.

Poza spodniami nie kupowalam ciuchow ciazowych. Koszulki, swetry , koszule oversize, ...enki wiazane pod biustem i zleciało. 

Gość Onkosfera
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

A kto bogatemu zabroni?😂😂😂 "Nie" ci uciekło, podpowiadam tylko...😱Staraj się bardziej...

Gość Gość

A ja się obkupilam w lumpie.  Z poprzedniej ciąży nic mi nie zostało,  teraz że 3 soboty pod rząd mąż z dziećmi,  a ja rajd po sklepach. Zawsze coś fajnego się trafiło.  Jeansy,  legginsy, krótkie spodenki,  bluzki i za 100 parę złotych mam ciuchy jak nowe,  głównie HM mama, za które w sklepie dałabym z 10 razy tyle.  

Gość Gość
49 minut temu, Gość Onkosfera napisał:

A kto bogatemu zabroni?😂😂😂 "Nie" ci uciekło, podpowiadam tylko...😱Staraj się bardziej...

Też się bardziej staraj. Mówi się "kupię sobie" a nie "kupię se".

Gość Gość
54 minuty temu, Gość Onkosfera napisał:

"W wzorów to jedynie niesmiertelne paski"

Staraj się bardziej Onkosfera. Podpowiadam tylko 😱

Gość Gość

Nie wiem jaka jest, bo jej nie kupowałam. Kupiłam kurtkę zimową i koszulę do pracy (obie rzeczy HM mama), bo po prostu musiałam, a reszta rzeczy była zwykła, nie ciążowa.

Gość Onkosfera

Najbardziej rozsmieszalo mnie gdy wchodziłam do sklepu i prosilam o ciążowa koszulkę sportową, to sprzedawczynie proponowały mi zwykły, kiepsko skrojony tiszert z bardzo grubego(znowu prawie dresowego) materiału z jakaś domieszką elastyczności, na którym były wzruszające nadruki typu arbuz, czy bardzo brzydki bobas. Często też jakieś dziwne kokardki i ozdobne lamówki. Iscie sportowy look. Spodnie to oczywiście najgrubsze i najbardziej nieforemne dresy. Odzież w sam raz do wysiłku fizycznego, można w niej wytworzyć warunki jak w saunie😂

Gość gość
22 godziny temu, Gość Gosc napisał:

Przez  całą ciążę nie kupiłam ani jednej ciazowej rzeczy. Moda jest teraz bardzo łaskawa i wszystko luźne. Nawet spodnie miałam te, w których od lat chodzę, brzuch jest przecież nad pasem. Chyba tylko po to to szyją żeby z kobiet zdzierac kase

Chyba w biodrówkach, bo w zwykłych, czy z wysokim stanem się nie zapniesz. Masz rację. Ciążowe są szyte na zdzierstwo.

7 godzin temu, Gość Gość napisał:

Pier/dolisz 😆

Gość Gość
15 minut temu, Gość gość napisał:

Pier/dolisz 😆

Tak wiem. Można sobie wmawiać, że może być inaczej, ale niestety prawda jest inna. Nie da się wyglądać dobrze w ciąży. A już na pewno nie super. Można wyglądać tylko źle, bardzo źle lub mega źle.