Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fioletowe paznokcie

Repertuar orkiestry układacie same czy orkiestra ma już swój?

Polecane posty

Gość fioletowe paznokcie

Gość Musisz miec duzo kasy
skoro stac cie na orkiestre. Zmniejszony czy zwiekszony sklad?

Gość fioletowe paznokcie
3 osoby

Gość Musisz miec duzo kasy
No to nie orkiestra tylko zespol. Czaisz roznice?

Gość fioletowe paznokcie
Dlaczego od razu masz pretensje? Ja tylko zadałam na forum pytanie czy układacie same repertuar, a nie czym się różni orkiestra od zespołu! u nas na zespół mówi się orkietra

To kogo wy wynajmujecie, że im układacie repertuar? Co to za zespół co im trzeba mówić, co mają grać??? No chyba że są takie panny młode, co to lubią do wszystkiego nos wściubać, no ale to jest chore dla mnie:-O Wynajmuję, płacę, wiec wiem czego się spodziewać, zespól to nie dzieci, wiedzą co mają grać. Koleżanka mi opowiadała że kiedyś jakaś taka zhisteryzowana młoda dała zespołowi listę kilkudziesięciu kawałków które mają grać, i których grać im absolutnie nie wolno. Ktoś tam zadedykował któryś z zakazanych kawałków, zespół zagrał, panna młoda huknęła drzwiami i wyszła:-D

Gość fioletowe paznokcie
Moja Droga, Wynajęłam normalny zespół, przesłuchałam ich płytę obejrzałam płytę z jakiegoś wesela i np. nie podobał mi się repertuar. Jak dla mnie było za dużo angileszczyny. Dlatego pytam jak jest u Was, czy wybieracie jakie piosenki mają być czy to co zespół zagra.

Gość ja nie rozumiem oburzenia
bo ustalanie repertuaru to sprawa naturalna. ktos pisal ze płaci i wymaga, tylko nie wziął pod uwage tego że ludzie z zespołu mogą miec inny gust niz panstwo mlodzi. ja wybrałam piosenki ktore bym chciała zeby były - ok 30 pozycji, reszte sami dobiorą. byłam na weselu na ktorym grali cały czas szybkie kawałki, trzeba porozmawiac i przedstawic swoje oczekiwania-to chyba normalne, nie przejmuj sie fioletowe paznokcie, juz je zjada stres przed ślubny :-) stąd ta zgryźliwosc

Gość zespół
Popularność i "wzięcie" zespołu polega przede wszystkim na tym że wie co ma grać, jak ma grać i ile ma grać. Można oczywiście zespołowi zasugerować jakie style muzyki ppreferujecie ale to raczej się nie sprawdza ponieważ wesele jest dla wszystkich gości a często preferencje muzyczne gości są zupłnie inne niż młodej Pary. Należy zatrudniać zespoły sprawdzone i doświadczone. Jeżeli nie podoba wam się repertuar jednego zespołu (mają większość piosenek disco-polo), rozglądacie się za inną kapelą. Wybór jest duży tylko trzeba działać odpowiednio wcześnie.

Mnie nic nie zjada. Wesele dzięki Bogu mam już za sobą, i mogę wam służyć radą, jako bardziej doświadczona w temacie:-P Jak ktoś chce mieć na weselu muzykę klasyczną, to nie bierze kapeli disco polo i nie uczy jej grać mozarta, tylko bierze np kwartet smyczkowy, proste:-D

Gość fioletowe paznokcie
szkoda, że tak wiele tu zgorzkniałych panien, które co chwila się przechwalają i wymądrzają..już nic nie można powiedzieć, pomylić się...zapytać..każda wie lepiej ..a podstawa to komuś zwyczajnie dokopać..

Gość cukeirek kopiko
Jak ktoś chce mieć na weselu muzykę klasyczną, to nie bierze kapeli disco polo i nie uczy jej grać mozarta, tylko bierze np kwartet smyczkowy, proste hmmm moim zdaniem dobry zespól powinien być wszechstronny i dobrać repertuar indywidualnie do gości. Mój zespól ma długa listę utworów, ktora są w repertuarze. Dali nam ją, a my po prostu wykresliliśmy te, których ma nie być. Zależało nam bardzo na 2 utworach, które zespól nie grał i bez problemu nauczyli8 sie uch dla nas.

...kiedyś usłyszałam/em/takie zdanie..\"te młode pary to czasem mają...\" i tutaj jeszcze dobitnie brzmiący tekst,Sprawa jest prosta,grają polskie utwory,zagraniczne utwory,grają trochę tego,trochę tego,disco polo,disco UK,Nie ma co komu grzebać w tym co wykonuje.Większość kapel wie co się sprzedaje i co bawi gości.Jak komuś nie pasuje,to szuka dalej.Kapela ma swój repertuar i napewno pokaże...co ma.Wydaje ni się,że pośba ze strony młodych,zostanie wysłuchana,oczywiście w rozsądnych granicach:):):)