Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bababay

jakie zwierzatko najlepsze dla 2,5-3 letniego dziecka?

Polecane posty

Gość bababay

procz , psa czy kota. jak sadzicie?

Gość mała świnka morska
:)

Gość bababay
czy male dziecko byloby zadowolone z rybek? wydaje mi sie ze nie. przeciez nie mogloby nawet poglaskac zwierzatka. a czy swinka morska moglaby ugryzc dziecko? moze to pytanie wyda wam sie glupie ale nie mialam kontaktu z takim zwierzeciem.

Gość bababay
a czy kroli nie bedzie np drapal gdy dziecko bedzie chcialo go wziasc na rece?

Gość Żadne bo szkoda
tego biednego zwierzaczka dla dziecka w takim wieku.

króliki świnki i chomiki mogą uczulac - zwlaszcza krolik, poza tym gryzą i śmierdzą w nocy spac nie dają tluką sie po klatkach i akwarium trzeba chodzic kolo nich caly czas i pilnowac by dziecko nie wkladalo lapek. Mogą tez uciec i wtedy trzeba bedzie szukac po calym domu. My mamy rybke od roku. Synek sam chcial - oglądal ulice sezamkową i tam byla dorotka chcial taką i dostał. Pomaga mi zmieniac wode sam ją karmi itd sytnek mial 2,5 r jak ją dostal i cieszy sie caly czas.

Gość bababay
tak sadzisz? moze masz racje? choc tak szczerze to moje dziecko nie meczy zwierzatek wie ze nie wolno i koniec

Gość bababay
gdzies w internecie wyczytalam ze swinki morskie nie gryza. to jak to z nimi jest? czy moze gryza gdy czuja sie zagrozone???????

męczyc nie męczy ale wiesz różnie bywa moze czegos nie dopilnujesz i bedzie kicha. Moj syn nakarmił raz rybke swoim mlekiem a drugi raz spryskal ją cifem bo chcial ją umyc :( naszczescie nic jej sie nie stalo :)

gryzą stąd nazwa gryzonie czyz nie :P:P:P a tak powaznie to nie wiem od czego to zalezy ja pamietam mialam dwie i jedna byla kochana spokojna a druga agresywna jak cholera nie mozna bylo jej nawet trocin zmienic spokojnie bo zaraz gryzła albo kwiczala jak durna.

a i mialam tez krolika miniaturke i jak wyrósł do swoich rozmiarow to wcale maly nie był - one lubią skakac itd musialabys go codziennie na kilka godz wypuszczac z klatki szkoda meczyc zwierze w klatce :(

Moja córcia ma papugę, pomaga sypać jej jedzonko, zmieniać wodę, patrzy czy śpi, a że papuga jest w klatce to jej nie zamęczy.

Gość 56t5
no moze i papauga to dobry pomysl, bo inne zwierzatko to naprawde nie bardzo.. mimo ze pilnujesz i jest nauczone to moze zameczyc...

Gość bababay
przybywam z daleka:::::::----czy naprawde ci swinki morskie smierdzialy a co ile zmienialas im sciolke??

Gość zgadzam się z powyższym
owsiki lub wszy :P

Gość bababay
mielismy papuge niedawno nawet dwie i moj mezulek je wydal bratu bo taka glosna byla i wszedzi epiorek pelno. czy swinki morskie sa klopotliwe?

śmierdziały mokrymi trocinami nie sikami tylko mokrymi trocinami jak np wylaly wode itd zreszta jak jadly salate to dopiero byla jazda bo siusialay co chwilke i mi smierdzialo powaznie. Zmienialam codziennie im trociny a i tak nie pachnialo zbyt ladnie wieczorem.

chomikom świnkom krolikom itd musisz podawac wapno w kostce zeby mogly scierac zeby jak to obgryzają to chalasują, poza tym swinki i kroliki musza codziennie sie wybiegac tak by byly spokojne w klatce - musialabys je codziennie wypuszczac na trawke i biegac za nimi i za dzieckiem. W nocy czesto bywają głosne co tez mi np przeszkadzało.

Gość tylko pluszowe
to za małe dziecko na żywe zwierze

Gość wiesz ja bym poczekala ze
zwierzatkiem do jakiegos 4 lub 5 roku zycia. a w miedzy czasie uczyla mlucha szacunku do zywych stworzen. Widac ze jestes na dobrej drodze, po tym co pisalas:)w kazdym razie kazde zwierze jest odrobine nieobliczanle podobnie jak maly czlowiek i nie wiadomo jak maluch zareaguje na zadrapanie na przyklad. moze byc to dla niego trauma. lepiej poczekac moim zdaniem. dowiesz sie tez czy twoja pociecha ma jakies alergie jak troche podrosnie.

widzialam na allegro takie pieski jak żywe szczekaly wstawaly chodzili piszczaly sikalay jak im sie dalo pic itd moze najpierw kup takiego i zobacz co dalej niestety z tego co widialam tanie nie były to jest minus takich zabawek.

Gość owsiki jednak
najmniej kłopotlwe. ;)

no wlasnie żółw hmmm ja tez chcialam kupic ale bardziej sobie niz dziecku tylko jak szukalam sprzetu terrarium i inne to mi sie odechcialo:P nie mialabym gdzie go trzymac, jak male to ok ale wieksze to juz klopot.