Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo będę mamą

Facet ktory sam nie potrafi utrzymac rodziny jest nieudacznikiem

Polecane posty

Gość Droga autorko topicu
Może i powinna są przedszkole ,ale jeżeli sytuacja w 1 półroczu fin sowo przeszkadza .Jest też coś takiego jak pomoc matczyna w trudnej sytuacji !! Na określony czas

Doprawdy : :D tylko że taki układ dobrze funkcjonuje przy dużym dziecku, a nie przy wymagającym stałej opieki niemowlaku ;)

nie każdy ma pod ręką mamę i tatę, siostrę czy kogokolwiek z rodziny- zresztą dlaczego ktoś miałby siedzieć z naszym dzieckiem tylko dlatego , że my nie chcemy?

\"komiczne jaka komuno- na zachodzie wszędzie jest normalna polityka prorodzinna\" a wg Ciebie na tzw \"zachodzie\" to kto rządzi? :D pełen socjal, prawie jak komuna

Gość zalozcie
kyrene- ja bardzo chetnie pojde do pracy, ale tu jest problem, bo maz nie chce siedziec w domu z dzieckiem, poza tym jak juz pisalam pracuje na czarno wiec zadnych 400 nawet by nie mial siedzac w domu :(

doklandnie, nie dosc,ze dziecmi w 90% zajmuja sie wylacznie kobiety, nie dosc ze wiekszosc prac domoych wykonuja same to sie jeszcze musza ku.rwa martwic o byt bo facet niedorajda nie przynosi pienidzy do domu. No przeciez prawda jest taka, ze to jest jego obowiazek! Kobiety maja tych obowiazkow znacznie wiecej!

Wrócę do korzeni kobiet a,która wciska sobie fiuta nieudacznika i daje się zapłodnić .Ma to za co zasłużyła.

Gość zalozcie
alika zgadzam sie :) z jakiej racji jeszcze oprocz tego wszystkiego my musimy sie zastanawiac co by tu zrobic zeby mezus wiecej kasy przynosil do domu :) :D

ale przecież polska chce należeć do europy cokolwiek by to nie znaczyło:P

komiczne- demografowie bija na alarm bo niż, więc co robia nasi dzielni politycy? dają 1000zł becikowego i to tylko rodzinom, w ktorych dochód na 1 członka nie przekracza 540 zł, bo jak jest 540,50zł to zapomnij idioci no!:D

Gość wnuk smirnofa
ludzie tu piszący mają punkt widzenia z własnego punktu siedzenia i generalnie mają w dupie twoją sytuację, liczy się wyszczekanie własnej prawdy moja droga. a jak sobie wyobrazasz dyskusje jesli nie w formie teoretycznej? kazdy ma przedstawic swoj stan konta i mamy je wyrownac? otoz wyobraz sobie, ze w moim srodowisku nie ma kobiet, ktore przed 30 maja dzieci. poniewaz standardem jest to, ze do 30 inwestuje sie w siebie -wyksztalcenie i zawod. ja pracuje czesto po 12 godzin na dobe albo i wiecej. mam zawod, w ktorym nie mozna bez uszczerbku siedziec na urlopie wychowawczym i nie jest mi zal kobiet ktore najpierw pozachodizly w ciaze a pozniej sie rozgladaja gdzie zamieszkac i jak utrzymac dziecko. jestem zwolenniczka panstwa opiekunczego do pewnej granicy. uwazam, ze idealnie byloby gdyby wszyscy mogli ksztalcic sie za darmo i leczyc za darmo. ale szlag mnie trafia na mysl, ze z moich podatkow mialbym utrzymywac kobiety z czworka dzieci kazde z innym marwaskiem.

Gość u mnie wygląda to tak
rodzice daleko i zero bliskiej osoby ktora moglaby zająć sie dzieckiem, mąż w pracy do 18. Przedszkola i żłobki bez miejsc nawet te prywatne. Znalazłam jedno miejsce w prywatnym na 5 godz dziennie za prawie 500 zł mc ale ok poszlam do pracy na pół etetu. Dostosowalam godziny pracy do przedszkola i bylo ok a ze bylam na okresie probnym moja wyplata to byla polowa najnizszej krajowej i ok mysle sobie pozytek chociaz taki ze dziecko z rowiesnikami sie pobawi. Takze w efekcie pracowalam na to by dziecko pobawilo sie z kolegami a to samo moglam osiągnąć w piaskownicy przy czym nie musialabym sie spinac z czasem z zakupami ze sprzataniem itd .

zalozcie : to masz wyjścia następujące : zacisnąć zęby i przetrzymać następne dwa lata spróbować podorabiać ajkimś chałupnictwem pogonić męża, żeby znalazł normalną pracę (o którą już nie jest dramatycznie trudno) zmienić męża na inny model (drastyczne i może nie być łatwe do wykonania) Innych jakoś nie widze

alinka a przed ciążą zarabia kokosy??? baba liczyć nie umie?? czy umie liczyć tylko na cud?? wiedziała z kim chce mieć dziecko możecie nie wierzyć ale kiedy planowaliśmy zuzkę obgadaliśmy sytuację od a do z - jeszcze małej w brzuchu nie było a my znaliśmy swój przydział ról

"W każdym cywilizowanym kraju są dodatki rodzinne taki mały bonus od państwa kumasz!" :D:D:D bo socjalistyczne zagrywki najlepiej sie sprawdzaja w rankingach wyborczych... w normalnym kapitalistycznym panstwie, nie potrzeba dodatków prorodzinnych, bo panstwo nie prowadzi grabieżczej polityki podatkowej i mozna sie wyżywić za własne dochody... To tak naiwne myslenie, że aż żal czytac... Ktos sie podnieca ze mu dadzą przez 3 lata dodatku 350 euro :D:D:D a 100 razy tyle ukradną w podatkach przez reszte życia... Ale własnie tak jest, bo wiekszosc ludzi nie mysli i jest krótkowzroczna... Zminimalizowanie podatków spowoduje oczywiscie brak takich dodatków, ale da mozliwosc zarobkowania na dobrym poziomie... i wtedy ludzim nie beda potrzebne dodatki... chyba, że nierobom, bo to oni korzystaja głównie na pilotyce socjalnej

Gość weszli z butami na topik
ale macie problemy:P:P:D:D:D

doprawdy becikowe jest niezależnie od dochodu- zasiłek poporodowy jest od niego zaezny

Alika : po pierwsze, ike ma rację, widziały gały, co brały. Po drugie , normalny facet nie tylko zarabia pieniądze, ale jest też hydraulikiem, kafelkarzem, wieczorną niańką do dziecka, tragarzem i kochankiem.

komiczne ale my mamy i wysokie podatki i brak pomocy socjalnej

Doprawdy - tak jak napisałem powyzej... Znieść socjal państwowy, na który idą nasz podatki i nie bedzie potrzebne becikowe...

wnuk- zapierdzielasz po 12h?:D:D:D co z tego? ja 8h w pracy i 6 w domu, mam chłopa, dziecko, uprawam sex, jestem zadbana, 4 razy w tyg. chodzę na fitnes, 2 razy w tyg. angielski i co? mam szersze horyzonty niż moja własna waska dupa:D

:D dlaczego facet musi sam utrzymywac rodzinę ??? to chore ale jak chcesz tego to musisz się liczyc z konsekwencjami takiego życia :)

hydraulikiem, kafelkarzem, wieczorną niańką do dziecka, tragarzem i kochankiem. wiedziałam wiedziałam widziałam, że z moim mężem jest coś nie tak bo hydraulik z niego jak z koziej dupy trąba :D

Prawda jest taka ,że chcecie mieć mężów za wszelką cenę .Ślub ta cała prowizorka was jara .A w efekcie macie 2 dzieci :D. OCZY SZEROKO OTWARTE NAWET ZA CENĘ SAMOTNOŚCI !!

"komiczne ale my mamy i wysokie podatki i brak pomocy socjalnej" bo nasz kraj wymyka sie ze wszelkich zasad ekonomii... ale trudno sie dziwic, jestesmy młodym panstwem (liczac od 89-90 roku) wiec trzeba nam kilkudziesieciu lat na uksztaltowanie gospodarki i polityki

Cream : ok, niech kobieta też pomoże utrzymać rodzinę, a facet w zamian niech jej pomoże karmić dziecko piersią :D

komiczne w cuda wierzysz??? zniosą bezpłatną opiekę medyczną, zniosą socjalne a podatki i zus i tak będą takie same- bo wytłumaczą to innymi potrzebami

Prawda jest taka ,że chcecie mieć mężów za wszelką cenę .Ślub ta cała prowizorka was jara .A w efekcie macie 2 dzieci . nie rozumiem- ja mam dwójkę dzieci- uważam zresztą , że posiadanie dzieci jest rzeczą najnormalniejszą na świecie- ba- dzieci przedłużają gatunek