Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czostnek

Kto kupuje obrączki?

Polecane posty

Facet? Rodzice? Dodam, że nie mamy żadnych innych wydatków, bo to sam ślub cywilny, bez wesela.

Gość cyan
kupujecie razem ;) przyzwyczajaj sie ze teraz kasa bedzie wspolna

Gość cyan
a narzeczony?

On pracuje, ale zarabia niewiele, poza tym się trochę zadłużył u mnie :D. Pytam, bo kasy za bardzo nie mamy, a ślub chcemy wziąć.

Gość cyan
ale tobie rodzice tez musza dawac jakas kase nie? wiec jakiestam oszczednosci sa. poza tym dobra wypowiedz, ze jak chcecie brac slub jesli nie macie kasy

Gość anetka34
Mnie również zastanawiam jak wy wyobrażacie sobie małżeństwo? Skoro przyszły mąż mało zarabia że nie stać go na obrączki (bądź to jakiś większy kłopot finansowy) a Ty wogóle nic? Skoro jemu jest ciężko odłożyć na obrączki to będzie Ciebie utrzymywał? Pytam się za co? Małżeństwo to nie jest tak hop siup i wszystko jest pieknie

\"On pracuje, ale zarabia niewiele, poza tym się trochę zadłużył u mnie\" Ty nie pracujesz, ale on zadłuża sie u Ciebie? za co Wy chcecie żyć?

Wybieralismy razem jak u wiekszosci ale wg tradycji za obraczki placil narzeczony:).. poza tym tez nie wyobrazam sobie Ty nie pracujesz w ogole on malo co zarabia to za co bedziecie zyc:)

Gość anetka34
pewnie za pieniądze rodziców :D że też tacy którzy nie wiedzą nawet za co kupić obrączki planują wspólne życie

Gość imingiss
są takie przypadki, że ludzie w młodym wieku decydują się na ślub, ja jestem z facetem krótko, ale też planujemy wziąć ślub cywilny, mam podobną sytuację jak kobietka, po której tak silnie "jedziecie", czy to, że nie mają jeszcze wspólnych pieniędzy, a starają się je posiąść jest czymś negatywnym? Ja myślę, że jeśli ludzie są odpowiedzialni to sobie poradzą, aczkolwiek dziwię się, jak on zapożycza się u Ciebie skoro to on pracuje, a Ty się uczysz ;)

Gość mijan
wybieralismy razem, zloto ja dalam swoje, jego mama dolozyla troche zlota, a zaplacilismy ze wspolnych pieniedzy