Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorotaaaaa90

Pomóżcie mi dziewczyny. Moja mama nie chce mi pozwolić na pigułki.Wejdcie

Polecane posty

Gość dorotaaaaa90

Mam 16 lat i: -tragicznie bolesne okresy dosłownie umieram - włosy wypadające garściami (juz mam pół włosów) - brzydką skórę Próbowałam juz wszytsko na to. nic nie pomaga, wiec chciałabym brac pigułki. MOja mama jednak mowi ze mi nie pozwoli bo mi gdzies włosy porosną (wąsik, itp) ze bede gruba ze te tabletki na jedno pomagaja a na 100 innych rzeczy szkodzą. nie rozumie ze jest XXI wiek i te tabletki sa bardzo nowoczesne i nic mi sie nie stanie. ze sa rózne typy tabeltek o roznych zawartosciach hormonow. pomozcie bo mi na tym zalezy :(

wez mame do ginekologa..on zrobi ci badania i sam zadecyduje czy tabletki beda dla ciebie dobrym rozwiazaniem ..moja corka ma w lutym 17 lat..i miala w badaniu usg stwierdzony plyn na obu jajnikach i brala tabletki 3 miesiace..teraz jest juz ok ..i zaprzestala...od tego jest lekarz!

Gość dorotaaaaa90
Powiedz mamie ze teraz sa rózne tabletki i sa to tabletki baaardzo nowoczesne i skutki ubocze nie wystepuja lub wystepuja bardzo rzadko jak pigulki sa dobrze dobrane do organizmu. lekarz ginekolog dobierze je to twoich potrzeb.

gowno prawda pomagaja i potem czasem pigulki to zbawienie laska, idz do lekarza, pewnie mnie tu zjada, ale jak sie uwazasz na tyle dorosla, zeby brac tabletki i decydowac sama o swoim zdrowiu i o swojej dupie, to co Cie obchodzi zdanie mamy?

Gość Martaż
Moja córka ma 17 lat i od roku bierze pigulki. cera i włosy diametralnie sie jej poprawiły a brzuch nie boli podczas okresu. I nie zgrubła ani nie wyrosły jej wąsy!! Ludzie bez jaj mamy 21 wiek!! medycyna tak ruszyła do przodku, ze szok. ja rowniez kiedys brałam pigułki poniewaz tak jak autorke bolał mnie brzuch podczas okresu i miałam torbiel na jajniku. pomogło.

Gość krolllinka
tak, kolezanka ma racje. czasem pigułki to zbawienie. a co do włosów ze ci niby wyrosną gdzies to ZERO PRAWDY!!! pigułki pomagają na zbędne owlosnienie- moja córka miała zawsze wąsik i owłosniony brzuch. co jej pomogło? pigułki!

heheheh powiedz mamie, że przesadza....i ze raczej pomyliła pigułki z narkotykami :) Pigułka potrafi uchronic prtzed rakiem piersi, szyjki macicy!! wiedc odpowiedz sobie sama.... fakt, skutki uboczne sa, ale tylko wtedy jak pigułki nie są dobrane do pacjentki... a z reguły lekarz dobiera indyidualnie kazdej kobiecie typ pigułek.

To ze my tu potwierdzimy opinie autorki tematu o tabletkach, nie zmieni opinii jej matki ;) jesli uwaza ze po tabsach rosna wasy to ja nie wiem czy nawet lekarzowi uwierzy ze krzywda sie dziewczynie nie stanie ;) zawsze moze powiedziec ze lekarz pracuje dla firm produkujacych tabletki ;) ale jak dasz rade przekonac mame zeby poszla z Toba na konsultacje, to probuj ;)

idz rozdawac ulotki albo z kiesznkowego se kup, boze co za problem, olej zdanie mamy i idz po tabletki.. wlasnie dlatego nie chce miec corki 😡

dorotaaaaa90, a co to znaczy, że próbowałaś wszystko na to? Czy byłaś u lekarza? Czy miałaś badanie hormonów i inne? Czy tylko łykasz środki p.bólowe, skrzyp polny na włosy i używasz kremu na pryszcze? Jest to istotne pytanie bo z Twojej wypowiedzi nie wynika, żebyś sie przebadała!!!! Jeśli stosujesz medycynę ogólnodostępną albo tylko naturalną to efektów nie będzie. A może warto, żebyś poszła się przebadać zarówno do ginekologa jak i dermatologa? Jeśli pójdziesz do dermatologa to on też ci zrobi badania hormonalne. To ważne!!! Być może na tej podstawie zaleci stosowanie pigułek np. Diane35. Które są stosowane w dermatologii a ich skutkiem ubocznym jest antykoncepcja:-)) Sama jes stosowałam jako nastolatka na zaburzenia dermatologiczne i efekt był rewelacyjny. To nie są typowe pigułki. Ale musisz pójść koniecznie z mamą, żeby usłyszała opinię lekarza!!!! Sama jej nie przekonasz, musi to zrobić jakiś społeczny "autorytet" a takim jest właśnie lekarz w rozumieniu większości starszego społeczeństwa:-))

Autorko, to jest jedyne wyjście - zabrać mamę na wizytę. Ewentualnie, ale musiałabyś znaleźć ginekologa, który to zrobi, pójść na wizytę i oprócz recept - wziąć zaświadczenie, że masz to i tamto i zalecana jest hormonoterapia. Tyle że nie każdy lekarz chce dawać zaświadczenia, choć każdy ma obowiązek wydać je na życzenie pacjentki.

a to masz problem bo jezeli sama pojdziesz do lekarza to z racji wieku moga Cie wogole nie przyjac, no chyba ze prywatnie ale i to moze byc trudne. a moze pojdz z mama do lekarza?? moja tez jest zajebscie religijna i konserwatywna a jednak kupuje mi tabletki na problemy z cera... co tam ze przy okazji niezle sie bawie ze swoim facetem, no ale tego nie musi juz wiedziec :) Twoja mama poprostu niezabardzo wie o co w tabletkach chodzi skoro tak generalizuje, a lekarz moze ja przekonac. Powiedz jej ze Twoje problemy sa powazne i chcesz sie skonsultowac z lekarzem, to powinna zrozumiec przeciez.

poza tym jak moze po tabletkach wyrosnac wasik skoro one nie zawieraja testosteronu a tylko i wylacznie hormony zenskie , to jest niewykonalne zeby urosl Ci wasik! :)

Gość proszeOodpowiedz
HEJ! Mmam pytanie, a mianowicie.... czy ginekolog przepisze mi tabletki anty jesli nie mam 18lat i nie jestem chora na zadna chorobe? po prostu chce sie uchroniz przed dzidziusiem ;)

mi przepisał, ale jak poszlam prywatnie, mialam jakies 17, 5 roku :P mojej przyjaciołki natomiast wogole nie przyjeli do lekarza ginekologa panstwowo, w przychodni, tez miała jakies 17,5 roku.