Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sabinosss

Zwalczamy cellulit od IV do Zerowej fazy!!!! Kto ze mną???

Polecane posty

Gość szagi
sabinosss podziwiam Cię :) chyba też coś zrobię z tym świństwem ;p

A co ma wspólnego depilator z żylakami? Witaminy C raczej nie da się przedawkować. Jak pijesz np rozpuszczalną wit. C dawkę 1000 to organizm i tak przyswaja tylko tyle ile może, im więcej ćwiczysz tym więcej przyswaja. A to dobre jest bo uszczelnia i wzmacnia naczynia krwionośne. Ja też mam perłowe rozstępy ale serum używam już na wszelki wypadek, a ponoć też działa już na perłowe rozstępy i je trochę spłyca, no i podobno ujędrnia skórę. Nie wiem ile w tym prawdy, na fioletowe działa więc moze i też ujędrnia. Zresztą ponoć w tym roku pogoda ma być cały czas taka jaka jest..tzn jesli chodzi o lato..więc nawet nie wiem czy będzie jakaś okazja żeby się w stroju pokazać. Peeling kawowy z Jonny on jest kawowy ale nie wiem ile ma wspólnego z kawą..ale ma fajne grube ziarna, które dobrze masują. Raz miałam cukrowy z Garniera taki żółty, fajna skóra po nim byla, ujędrniona i napięta ale trochę drogi jest jak za taką tubkę. Ja chyba zacznę biegać w weekendy. Jak na razie ćwiczę hantlami(nic wspólnego z cellulitem w sumie ale skóra mi zaczyna zwisać na ramionach, tzn taka galaretka się robi) i chyba wskoczę na ten stepper..

1h40min ćwiczeń dziś za mną :) Coś mnie bolą ostatnio jakby kości łydkowe...piszczel? nie wiem jak to się nazywa. Ale ćwicze mimoto, bo zawsze się znajdzie powód. teraz jeszcze je czuję. w sumie to najbardziej jak biegnę badz skaczę przez skakankę. kiedyś czytałam, że jak się ma żylaki to lepiej nie stosować depilatora. teraz zastanawiam sie nad kupnem nowego, bo tym starym to tylko depiluję pachy (teraz nic nie boli),a nogi nie zwyczajne i bolą jak chooooooooolera :) i wrastają włosy :S

Moja waga się wciąż waha. W święta nawet było 63kg! Niedawno się ważyłam było 58,5kg, ale dwa dni pózniej 61, potem 60. Waga waha się między 59-60kg. 4dni nie jem słodyczy! Jem mniej, zdrowiej. Zobaczymy co będzie jak się zważę za parę dni.

Gość celulitowa na maksa
czesc dziewczyny,podczytuje was i chyba tez sie za siebie wezme,rowerek stoi w sypialni jako mebel juz od dawna,ja mam celulit nawet na dekolcie,jest okropny,jest wszedzie,trudno znalezc miejsce na moim ciele gdzie go nie ma,mam 36 lat,176cm wzrostu,85 kg wagi,zalamka...

Gość celulitowa na maksa
jezeli moge cos polecic to zielone warzywa np brukselka,zielona fasolka,brokuly ok kilograma dziennie z wody badz na parze,te rosliny zawieraja chlorofil ktory sciaga tluszcz z organizmu,pare lat temu mialam niesamowite efekty

zielone warzywa-1kg dziennie mniej? Ale że jemy tylko zielone warzywa, czy dużo ich po prostu? zielona papryka, sałata, ogórek itd? Rower jest bardzo pomocny :)

Widzę poprawę skróry, cellulut jest mniejszy niż wtedy gdy zaczynałam wątek heheheh Ale ja jeszcze go widzę! Mam 2miesiące na pozbycie się go!!! Chyba zaraz idę pobiegać trochę!

ja używam tego detorenu i też jak stoję to ledwo widać. Jedynie jak zepnę pośladki to jeszcze na nich są dziury ;/ ale spoko jeszcze mam półtora słoika :D dalej się nie wzięłam za stepper za to ćwiczę na ręce hantlami i a6w ;p

Minęły 2tyg, zważyłam się i mam 57,5kg!!! :) W biodrach już 93cm! Ale w sumie nie zauważyłam wielkiej różnicy w wyglądzie :S Zacznę chyba też chodzić na basen! Na razie marzę o 55kg i 90cm w biodrach, a potem jak to kiedyś osiągnę, to zobaczę jaki będzie mój cel! :) No i cellulit jest mniejszy, ale nadal za duży!

Od jutra zaczynam zdrowe odżywanianie, zero słodyczy, fast foodów itd. OK 1dzień w tygodniu mogę sobie pozwolić na szaleństwo! Moja "dieta": jem tylko: pomidory, ogórki, paprykę, cebule, biały ser, jajka, kurczaki, ryba, jakieś owoce (głównie truskawki, jabłka i banany) pieprz, oliwa z oliwek, płatki z wodą, troche mleka, herbata i woda :) no i na obiad jakieś warzywa czyli warzywa, troche owoców, kurczaki, ryba i czasem jakomś kiełbase do jajecznicy lub na ciepło :) No i ćwiczę:) Za 3 miesiące muszę być szczupła i mieć extra nogi! :) MUSZĘ!

Gość co roku obiecujesz sobie
i nijak nie jesteś systematyczna, ale wiem, trudno mnie w tym roku się udało, scudłam do 56 kilo i ćwiczę codziennie po kilka przysiadów, wykroków i z motylkiem (agrafką) uda są lepsze

To prawda, od 2lat mam ten topic, a efekty znikome. no ale ja nie muszę schudnąć 20kg, tylko 5! A to różnica! A cellulit nie tak prosto usunąć! Same przysiady i motylek Ci pomogły???????

no niestety trzeba byc systematycznym i zmienic nawyki zywieniowe. Prawda jest jeszcze inna...inna jest przemiana materii kiedy ma sie 20 lat a inna kiedy 30 lat. Inne tez powinno byc odzywianie. 22 latce powinno sie latwiej zrzucac zbedne kilogramy i walczyc z cellulitem niz 28latce. Ja mam 28 lat, i nabralam niestety wai i tego wstretnego cellulitu po tabletkach anty. Dwa lata zajelo mi dojscie z 60kg do 55kg i bez zbednej pomaranczowej skorki....niestety....tabletki pooraly mi gospodarke hormonalna i najpierw hormony musialy dojsc do siebie zanim po cwiczeniach moglam widziec efekty. Ale tez bylam mlodsza i picie alkoholu ani jedzenie weglowodanow wcale mi nie szkodzilo. A teraz zebym miala efekt i zebym byla zdrowa bo hormony tez sa popieprzone, musze byc na tzw diecie niskoweglowodanowej, czyli minimum weglowodanow ale wiecej bialka jako budulca miesni no i tluszcz. Zeby spalic tluszcz tluszcz jest potrzebny. Byle by tluszczu nie mieszac z weglowodanami. Raz dziennie wcinam dwie kromki chleba z serkiem i pomidorkiem, chleb sama sobie robie. Sokow nie pijam bo maja duzo cukru. Weglowodanow wiecej przed cwiczeniami zeby nie spalac miesni ani zeby energia z bialka nie byla czerpana bo watroba i nerki dostaja ostro. Smarowanie i cwiczenia regularne daja wspaniale efekty. Doswiadczylam. Teraz dwa razy w tygodniu chodze na silownie, biegam 30 minutt i 10 minut na orbitecu cwicze. Czuje sie lepiej i spalam, no i pozbywam sie wody w pierwszej kolejnosci. Dziewczyny, minimum 4 posilkow dziennie, duzo bialka ostatni posilek max o 20stej. No i duzo wody unikac cukro, soki rozcienczac woda, nie jesc makaronow i ryzow chyba ze pelnoziarniste brazowe. Duzo blonnika polecam. Nie pilabym tak czesto herbatek ziolowych. Max taka herbatke mozna wypic 3 razy dziennie. Szczegolnie taka odchudzajaca. Z reszta przeczytajcie dawkowanie. Mozna sobie zwalic zoladek i jelita. No i z miesa szczegolnie bialego bym nie rezygnowala poniewaz jest to super zrodlo bialka. No a zrezygnowalabym ze wszelkiego rodzaju mielonek, parowek i zmielonych wedlin. To co tam jest to ja nie chce o tym myslec;) Natomiast wedlinka w postaci szynki z indyka lub gotowanego fileta drobiowego na sniadanie jest mniam:)

Gość [zgłoś do usunięcia] co roku
Tak, robię tylko te trzy ćwiczenia, maks 15 minut ale jestem dodatkowo na dietce białkowej, nie jem węglowodanów poza odrobiną niskokalorycznych warzyw: pomidory, ogórki, rzodkiewki, papryka, sok z marchwi, czasem jakieś owoce w minimalnych ilościach jem dużo gotowanych ryb, jaj, twarożek chudy, mleko 0%, tuńczyka z wody, łososia wędzonego raz w tygodniu pozwalam sobie na lody i pieczoną lub smażoną rybkę schudłam jakieś 6 kilo, w moim przypadku wystarczy schudnąć i uda się wygładzają, ale z drugiej strony gdy tylko przytyję 3 kilo od razu mam na udach góry i doliny agrafka (motylek) zajebiście ujędrnia wewnętrzną stronę ud, działa też na przody, pośladki oraz brzuch na początku trudno mi było zrobić 50 powtórzeń, teraz robię jakieś 60-80 dwa razy dziennie, to naprawdę super urządzenie i do tego tanie jak barszcz, kosztuje jakieś 20 złotych, nei zajmuje dużo miejsca, jest lekkie i poręczne, tysiac razy lepsze niż te wymyślene Leg Mgicki, steppery i inne ustrojstwa...

Gość retcrftv
niestety weglowodanow w 100% nie powinno sie eliminowac...szczegolnie przy wysilku, poniewaz energia nie powinna byc czerpana z bialka, bialko powinno byc budulcem, ale energia jest tez nam potrzebna do zwyklych codziennych czynnosci a samo bialko w postaci energii na watrobe i na zoladek moze dzialac niedobrze

Dziewczyny czy cellulitis mogł mi sie zrobic od tabletek anty? Zawsze jadałam wszystko i nigdy nie miałam.

Gość pewnie że tak
celulit wychodzi od zaburzeń hormonalnych bo to one powodują zaburzenia krążenia limfy i gromadzenie wody i toksyn w tkankach, obrzęki itp gdy nogi puchną tkanka łączna (włókna kolagenu) się rozciaga, komórki tkanki tłuszczowej utykają miedzy tymi włóknami i tworzą się góry i doliny....tkanka tłuszczowa jest uciskana, niedokrwiona i wtedy problem narasta dlatego trzeba dbać o dietę, masować by poprawić krążenie i drenaż limfatyczny odpowiednia dieta zmniejsza ilosć toksyn w skórze, poprawia krążenie i metabolizm tkanki tłuszczowej ciągła walka na wielu frontach: dieta oraz ćwiczenia na eliminację toksyn i poprawę metabolizmu tkanki tłuszczowej oraz masaże

Gość samo raczej nie
bo to co już uwięzło (tłuszczyk plus toksyny) pomiędzy pasmami tkanki łącznej samo z siebie ani się nie zreduktuje ani nie zniknie masaż plus dieta plus ćwiczenia

Gość pomidorowoooooo
ja jem teraz tylko pomidory, ogórki, paprykę i brzoskwinie :) moja dieta, okaże się czy będzie ten CUD

Już od dawna nie jadłam słodyczy. Piję za to kawe. Ale uważam, że moja skóra jest lepsza. Za 2miesiące idę na imprezę w krótkiej spódnicy, więc to mnie motywuje teraz naprawdę! Ogólnie jadam zdrowo, oczywiście są wyjątki, no ale co tam. Zastanawiam się nad dietą ODCHUDZANIE NA ZAWOŁANIE, ale po przeczytaniu listy produktów to ja w zasadzie to jadam :) Można powiedzieć, że bardzo dużo chodzę. Dziś przedemną trening rowerowy itd :) Mam 46dni!

Gość polecam grupon
Aktualna oferta Groupon.pl w mieście Poznań:110 zł zamiast 240 zł za karnet miesięczny na 10 wejść do kapsuły podciśnieniowej Vacu Master Fit oraz dwa wejścia na platformę wibrującą w MASTER-FIT http://www.groupon.pl/in/.Cw5MFQ/,78598?nlp

Ja zawsze jestem za walką z cellulitem :) niedawno usłyszałam o nowej metodzie: program Stop - Cellulit (można sobie sprawdzić na stronie www.stop-cellulit.com) polega to na potraktowaniu pomarańczowej skórki falą akustyczną, która powoduje rozpad tłuszczu i wygładza skórę. Koleżanka na tym była i mówiła, że cała się trzęsła aż od tego, ale zauważyła poprawę u siebie.

Gość jestem Weronika
wtrące swoje 3 grosze..nie zgadzam sie z tralalala!!!!!....:) ...bzdury laska piszesz, ja mam 27 lat i ostatnio zrzuciłam 10 kg po ciąży w 3 miesiące...poprostu mniej jadlam..miałam lekki cellulit którego juz nie widac...:> moze i wiek ma znaczenie ale jak sie ma może 40 lat ....a w tym wieku to poprostu czyste lenistwo...tłumaczenie sobie, że to już ten wie bawi mnie...mój ojciec tak mówi a potem wcina golonke:P...także wexcie sie za siebie a nie szukajcie usprawiedliwień...co do autorki tematu- wstyd troche, że tyle czasu i waga Ci dalej stoi...

Gość witam1111
witam wszystkich. zapraszam na niedawno otwarte forum o zdrowiu, urodzie, medycynie estetycznej i chirurgii plastycznej www.beautystrefa.cba.pl/forum pozdrawiam

Gość gorąca oferta
Aktualna oferta Groupon.pl w mieście Warszawa:145 zł zamiast 500 zł za zabieg Stop-Cellulit w Instytucie Urody New Look http://www.groupon.pl/in/.Cw5MFQ/,89550?nlp

Gość Greta Garbooo
hehe, rozbawil mnei komentarz kobiety ktora powiedziala do autorki ze tyle czasu a waga stoi. Cos w tym jest. Pachnie słomianym zapałem. Autorko. Cwicz przez jeden miesiac tak naprawde a zobacyzsz ze są efekty.

Minęły 3lata, a ja nadal mam cellulit! Macie racje, jestem beznadziejna! Stosuję plastry na cellulit, dziś 4. wczoraj biegałam 30min (w sumie to marszobieg), potem na rowerze 35min. Kupiłam masażer relax-tone i stosuję go od grudnia. (nieregularnie). Mam 3miesiące na idealne nogi (wyjeżdzam, że znajomymi i chłopakiem). Jem zdrowiej.