Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ujhkh

gdzie załatwia się zasiłek rodzinny ?

Polecane posty

Gość ujhkh

tzn gdzie składa się dokumenty o zasiłek rodzinny ? kiedys było w zusie jaki trzeba miec dochód na 1 osobę by go dostac ?

Gość ujhkh
no gdzie składacie wniosek ? w zusie czy u pracodawcy ? czyzby same dzieci tu dzis były na cafe ?,

Gość maturzystkaa
wiem ze moja mama bedize skladala i mowila cos o urzedzie skarbowym a potem urzedzie miasta ze cos tam zalatwi... i mowila ze pracujac nie ma szans dla mnie na zasilek.. bo niby za duzo.. zeby dostac zasilek trzeba nc nie zarabiac albo robic na czarno... slowa mojej Mam ... :)

Gość lolpo
idotyzm ta poprzednia odpowiedz. o zasiłek rodzinny składa się wniosek w Ośrodku Pomocy Społecznej adekwatnym do twojego miejsca zamieszkania.

Gość lolpo
Zasiłek rodzinny zostanie przyznany, jeśli dochód rodziny w przeliczeniu na osobę albo dochód osoby uczącej się nie przekracza kwoty 504 zł. Jeśli członkiem rodziny jest dziecko niepełnosprawne kwota nie może być większa niż 583 zł. Należy legitymować się wtedy orzeczeniem o niepełnosprawności (w przypadku dziecka do 16 r. życia) lub orzeczeniem o znacznym albo umiarkowanym stopniu niepełnosprawności (w przypadku starszych dzieci lub osoby pełnoletniej uczącej się).

Gość lolpo
tak było w 2007 roku ale te stawki chyba znacznie się nie zmieniły

Gość minininini23
mops?

Gość ujhkh
dzięki lolpo a powiedzcie ile wynosi na dzień dzisiejszy zasiłek na jedno dziecko

Gość ujhkh
a moze wiecie o stypendium dla dzieci uczących się , wiem , że przez mops sie załatwia i wnioski w szkole ( konkretnie trzeba przedstawic sie rachunkami za ksiązki , dresy i inne przybory do szkoły itp ) tylko nie wiem jakie warunki trzeba spełniac