Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

isztar85

Test Ciazowy wynik niewazny

Polecane posty

Witam, dzis zrobilam test ciazowy ktory wykrywa ciaze po 6 dniach od zaplodnienia chociaz tak naprawde minelo dopiero 4 dni ale po prostu nie moglam wytryzmac...no i wynik okazal sie niewazny...czy moze to oznaczac ze jestem w ciazy tylko poziom hormonu nie jest wytarczajaco wysoki???a moze ma na to wplyw to ze wczoraj bylam na piwku ( a konkretniej 2) ??

za wcześnie... u mnie tydzień po zapłodnieniu beta hcg z krwi była 0 a jest to o wiele czulszy test niż sikany (a w ciąży jestem)... testy sikane może i owszem wykryją 6-dniową ciażę, ale nie od zapłodnienia a zagnieżdżenia... a zagnieżdzęnia zarodka ma miejsce średnio 7 dni po zapłodnieniu... więc za wcześnie zrobiłaś ten test, jeszcze nic straconego :)

Gość paranoja totalna
niważny czyli źle wykonany, a co Cie niepokoi w tym? Po 4 dniach mogło nawet nie dojsc do zaplodnienia jeszcze :)

no niby tak...to czemu po prostu nie pokazal ze nie jestem w ciazy tylko niewazny??...wiem wiem panikuje za bardzo...

może źle go wykonałaś, albo był jakiś trefny. najlepiej zrób jeszcze jeden, ale w terminie spodziewanej miesiączki. wtedy będziesz wszystko wiedziała. jeżeli jednak mogło dojś do zapłodnienia zacznij się traktować jakbyś była w ciąży, bierz kwas foliowy, unikaj dymu tytoniowego, nie pij alkoholu. tylko tyle możesz teraz zrobic dla maleństwa, które być może rozwija sie w twoim ciele.

dziewczyny, przeciez ona nie napisała ze wynik negatywny, ale nieważny- wiec po prostu test jest wadliwy. ale tak czy inaczej- test zrobiłas stanowczo za wczesnie. ja bedąc w ciązy robiłam test ( ultraczuły) 3-4 dni przed spodziewaną @, i kreska była tak nikła ze trzeba było duuuzo dobrej woli zeby wogole ją dostrzec.

od 2 tygodni mam dziwne objawy(wyczuwam zapachy duzo wczesniej od innych lub czuje takich ktorych nikt inny nie czuje, mam codzienne popoludniowe mdlosci, raz zemdlalam. dodam ze od stosunku minely 2 msc i w tym czasie mialam 3 miesiaczki, z czego ostatnia trwala pol dnia;/), wykonalam 3 testy, kazdy robilam tak jak bylo podane w ulotce, 2 pierwsze wyszly niewazne (przy 1 pole do polowy bylo rozlane, w drugim nic sie nie pojawilo, dopiero 3 wyszedl negatywny) co to moze oznaczac

Gość Hela30
Dziewczyno czy naprawde chcesz wiedziec o wszystkich swoich poronieniach samoistnych? jesli tak - to rob dalej testy ciązowe przed terminem 1szej miesiaczki.

Gość gość
W miejscu na probke moczu był malutki zielony paseczek. Pomimo tego go zrobiłam bo nie miałam mozliwosci innego bo drugi tej samej firmy był taki sam. Po wykonaniu przez chwilke pojawiły sie dwie kreski po czym jedna całkiem znikneła. Czy test był dobry ? czy jak po chwili znikneła to wyklucza ciaże?