Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do was kochani

Czy kleik kukurydziany to to samo co kaszka kukur. lub mąka kukurydziana???

Polecane posty

Gość pytanie do was kochani

Nie mogłam znaleźć kaszki ani kleiku i kupiłam mąkę kukurydzianą czy to to samo do zagęszczania mleka i potraw??

Gość podnooszzee

Prawie to samo. Kleik jest tak spreparowany, że nie musisz go gotować Kaszka - to taki grysik kukurydziany zazwyczaj do gotowania, chyba, że producent pisze inaczej. Mąka - go gotowania, przynajmniej 3 min od zawrzenia potrawy, dla dziecka to lepiej pogotować dlużej. Wszystkie produkty nadaja się do zagęszczania potraw. Kleikiem zageszczam mleko dziecku, nie gotuję.

Gość nigdzie nie mogłam
kleiku znaleźć :( z jakiej masz firmy Koksa?? Kaszka była ale bałam sie że to za duże grudki będą i wzięłam mąkę :/

Gość to nie jest to samo
!!!! Owszem są zrobione z tego samego surowca czyli kukurydzy-mówię o kaszce i mące kukurydzianej. Mąka to mąka a kasza to kasza!

Gość oskarkowa mama
Mąka to co innego. Kleik kukurydziany możesz zrobić na wodzie, albo mleku i masz śniadanie. Mąka to co innego. Ja kupuję Nestle.

:D, w pracy jestem (a kleik mam w domu), ale chyba Nestle lub Bobovita.

Gość nigdzie nie mogłam
Kurcze gdzie wyście to kupiły ja już obleciałam wszystkie hipermarkety i budki prywatne :o A TĄ MĄKĄ MOGĘ ZAGĘSZCZAĆ POTRAWY I jeśli tak to JAK??

Gość upppppppppppp

Gość oskarkowa mama
Ja kupuję kleik kukurydziany Nestle w carefourze, na stoisku z kaszkami dla dzieci.

Gość zaba08
A czy kleik kukurydziany nie powoduje zatwardzenia? moja corka ma zatwardzenie i pediatra zalecila mi zageszczanie mleka modyfikowanego KASZKA KUKURYDZIANĄ(problem bo trzeba ja gotowac). Do tej pory zageszczalam kaszkami ryzowymi owocowymi, okazało sie ze powodują zatwardzenie.