Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marikaaaa

sa tu jakies fryzjerki ?? wazne !!!

Polecane posty

Gość marikaaaa

mam problem ide do nowej pracy jutro jestem z zawodu fryzjerka ale jeszcze nie pracowalam i troche mi sie pozaponminalo ze szkoly jak sie mieesza farby z woda utleniana ?? ile farby a ile wody i jak macie jakis adres strony gdzie mozna sobie zobaczyc podzialy wlosow do strzyzenia bardzo wazne prosze o pomoc :((( boje sie ze zawale a bardzo mi zalezy na tej pracy chce jak najlepiej wypasc

Gość marikaaaa
w szkole bylam najlepsza tylko musze sobie poprzypominac a nie mam zadnych ksiazek

Gość marikaaaa
dziewczyny pomozecie!!!

amodzielne mieszanie farb. Samodzielnie możesz mieszać tylko farby dwuskładnikowe, są to te, które mają osobno (aktywator) przeważnie jest to woda utleniona, i barwnik. Mieszając kolory pamiętać musisz o kilku ważnych zasadach: Każda z farb jest oznaczona dwoma numerkami, są one oddzielone kropką np: 10.01 Pierwszy numerek od 1 do 10 oznacza kolor bazowy, np blond, drugi zaś od 1 do 10 oznacza odcień, np: złoty. Przykłady mieszania: Do farby o kolorze 5.06 dodasz farbę koloru 6.06, otrzymasz kolor podstawowy farby, ALE zmieniony o pół tonu. Do farby o kolorze 10.00 dodasz farbę koloru 10.01, otrzymasz kolor ten sam, lecz całkowicie inny odcień.

Gość marikaaaa
dziekuje :) ale nie do konca o to mi chodzilo tylko o mieszanie wlasnie farb z woda utlenioina ile tego ile tamtego bo nam to nauczycielka przedstawiala w bardzo skaplikowany sposob jakies obliczenia a podobno to sie robi bardzo prosto

Gość v......
przy każdej farbie masz miarkę, starsze fryzjerki powiedza ci ile wody dodac, zwykle leje sie na oko :) tak, żeby farba nie wyszła za rzadka ani za gęsta

Gość marikaaaa
wlasnie nie chce sie pytac:( zeby nie pomyslala ze jestem zielona

Gość marikaaaa
na pewno tak na oko ?? mam nadzieje ze tego nie zepsuje :( ale mam stresa

Gość znajomkaaaa
o rannnnnyyyy, z daleka od salony gdzie masz zamiar pracować!!!!!!!!!!!

Gość ghdsjklalkjhgfdse
dzieki za rade:/

Gość ghdsjklalkjhgfdse
ja tez sie nad tym zastanawialam bo mielismy nauczycielke strej daty i jak poszlam do pracy to sie okazalo ze zupelnie inaczej pracuje niz tak jak nas uczyli w sszkole wszystko bylo inaczej

Gość ghdsjklalkjhgfdse
ale szybko sie wszystkiego nauczylam i jest dobrze mam duzo stalych klientek

Gość ghdsjklalkjhgfdse
tak jak wczesniej ci pisali marikaaa najlepiej na oko kazda fryzjerka tak robi ajja pracuje w jednym z najlepszych fryzjerow w miescie byc moze twoim znajomkaaa moze nawet chodzisz do mnie a o tym nie wiesz