Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dalajla

Wypadanie włosów po ciąży

Polecane posty

Gość Dalajla

Kobitki, prawie 3 miesiace temu urodziłam dziecko,a około miesiąca temu zaczęły wypada mi włosy.Nigdy nie miałam bujnej czupryny,włosy były cienkie i delikatne,dopiero podczas ciąży mi zgestnialy i wcale nie wypadaly.Niestety to sie skonczylo:( Jak w takim tempie zaczna wylazic to boje sie,ze zostane lysa...Juz polowy nie mam:( Jesli bylyscie w takiej sytuacji to co Wam pomoglo?Ja w tej chwili uzywam szamponu i odzywki Radical,ale efektow nie widze...

Gość no tak znowu
dziennie wypada 100 włosów, to norma w ciąży te włosy NIE WYPADAJĄ z powodu zmian hormonalnych 100 włosów dziennie razy ilość dni ciąży - policz ile to włosów ! i one zaczynają wypadać po porodzie, no muszą wypaść te nadprogramowe włosy, które nie wypadły przez całą ciążę, nic na to nie poradzisz zdrowo się odżywiaj, po zakończeniu karmienia piersią zacznij łykać tabletki Rewalid przez 3-4 miesiące, aby wzmocnić i zregenerować cebulki. szczerze mówiąc to z serii Radical dobre są tylko ampułki, reszta to pic.

Gość revalid
revalid mi pomógł, ale trzeba go brać tak jak w ulotce, przez pierwsze 2 tygodnie 3x po 2 kaps., a potem 3x 1 przez kilka miesięcy, mi pomogło po ciąży, ale najpierw te nadprogramowe włosy muszą wypaść, one są MARTWE i wypaść muszą, dopiero potem wyrosną nowe włosy, może to trwać nawet tak długo jak ciąża, do 9 miesięcy.