Brine 31 Napisano 7 godzin temu Kuka… Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brine 31 Napisano 6 godzin temu (edytowany) She told me the truth. Edytowano 6 godzin temu przez Brine 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Toya 25 Napisano 6 godzin temu Widzę, że lubisz ptaki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brine 31 Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, Toya napisał: Widzę, że lubisz ptaki. Szpaki, sroki, gęsi, kosy, łabędzie.. Mnóstwo ale te moje ulubione. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Toya 25 Napisano 6 godzin temu Na mnie zawszę drapieżniki robiły wrażenie i z ptakami jest tak samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Toya 25 Napisano 6 godzin temu Pora na kawę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brine 31 Napisano 6 godzin temu 7 minut temu, Toya napisał: Na mnie zawszę drapieżniki robiły wrażenie i z ptakami jest tak samo. Też lubie, ale często takie nie doceniane. Na przykład ryjówka, albo węże. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Toya 25 Napisano 6 godzin temu Mnie fascynuje ich siła, piękno, więc taka ryjówka odpada Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Toya 25 Napisano 6 godzin temu Od małego tak miałem. Pamiętam jak w gimnazjum każdy miał powiedzieć, jakim zwierzęciem chciałby być i ja powiedziałem krokodylem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brine 31 Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, Toya napisał: Od małego tak miałem. Pamiętam jak w gimnazjum każdy miał powiedzieć, jakim zwierzęciem chciałby być i ja powiedziałem krokodylem Ja z drapieżników chciałam być delfinem albo łabędziem między innymi, są piękne i groźne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Toya 25 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Brine napisał: Ja z drapieżników chciałam być delfinem albo łabędziem między innymi, są piękne i groźne. Zabrzmiało jakby łabędź był drapieżnikiem. Zawsze byłem pod wrażeniem, że wiążą się w pary na całe życie, ale ostatnio wyczytałem, że 95% ptaków tak robi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brine 31 Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, Toya napisał: Zabrzmiało jakby łabędź był drapieżnikiem. Zawsze byłem pod wrażeniem, że wiążą się w pary na całe życie, ale ostatnio wyczytałem, że 95% ptaków tak robi. Tak to drapieżniki. No widzisz, ludzie się mogą uczyć od natury. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Toya 25 Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, Brine napisał: Tak to drapieżniki. No widzisz, ludzie się mogą uczyć od natury. No chyba nie bardzo ale skąd w ich małych móżdżkach wiązanie się na całe życie. Ciekawe, czy występują u nich zdrady Ostatnio widziałem parę łabędzi, a obok się trzeci kręcił, to było dziwne. Dobra, koniec tej słodkiej gadki o ptaszorach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brine 31 Napisano 5 godzin temu 14 minut temu, Toya napisał: No chyba nie bardzo ale skąd w ich małych móżdżkach wiązanie się na całe życie. Ciekawe, czy występują u nich zdrady Ostatnio widziałem parę łabędzi, a obok się trzeci kręcił, to było dziwne. Dobra, koniec tej słodkiej gadki o ptaszorach. Pewnie byl to jakiś samiec, który chciał skorzystać, ale został przepędzony. Zdrad u nich nie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka z Grójca 380 Napisano 5 godzin temu 31 minut temu, Brine napisał: Ja z drapieżników chciałam być delfinem albo łabędziem między innymi, są piękne i groźne. Łabędzie nie są drapieżnikami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Toya 25 Napisano 5 godzin temu A kto jaja wysiaduje, jak łabędzie sobię pływają parami i skubią korzonki. Co to za rodzice Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka z Grójca 380 Napisano 5 godzin temu Ten rodzic może cię połamać jak za blisko podejdziesz do małych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Toya 25 Napisano 5 godzin temu Słyszałem, że potrafi skrzydłem szczękę złamać, ale nie ze mną takie numery. Od razu bym mu dźwignie na szyję założy Kilka dni temu na mnie syczały, jak wygrzewał kuper na brzegu, to ja na niego tak samo. Wymieniliśmy spojrzenia i zszedł mi z drogi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brine 31 Napisano 5 godzin temu Moja ulubiona pani szpak podleciała pod okno… 🪟 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Toya 25 Napisano 4 godziny temu (edytowany) Jak idę biegać i wychodzę na wał, to od razu płynie do mnie łabędź licząc na chleb. Podpływa i patrzy się na mnie, a ja nic dla niego nie mam. Jak się skubany nauczył, że człowiek = chleb. Wiem, że nie powinno się karmić ptaków chlebem, ale chociaż piętkę bym mu rzucił, bo mi go tak szkoda, że liczy na papu, a musi mordę oblizać. Edytowano 4 godziny temu przez Toya Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brine 31 Napisano 4 godziny temu 27 minut temu, Toya napisał: Jak idę biegać i wychodzę na wał, to od razu płynie do mnie łabędź licząc na chleb. Podpływa i patrzy się na mnie, a ja nic dla niego nie mam. Jak się skubany nauczył, że człowiek = chleb. Wiem, że nie powinno się karmić ptaków chlebem, ale chociaż piętkę bym mu rzucił, bo mi go tak szkoda, że liczy na papu, a musi mordę oblizać. Ale czasami serce się po prostu kraja i człowiek chce dobrze… niegdyś karmiłam zimową porą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WywaloneJajcā 25 Napisano 4 godziny temu Niesamowicie sobie gawedzicie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan paniscus 0 Napisano 4 godziny temu To już jest stan stało-panieński. Ptaki i koty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karmazynowy przyplyw 264 Napisano 4 godziny temu Kupię dzisiaj kukurydzę i mu wysypie na brzegu, jak odejdę to powinien wyjść. Łabędzica pływa trochę daleji na pewno mają tam gniazdo. Może z ręki będzie mi jadł jak iskra? Zrobię foto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karmazynowy przyplyw 264 Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, WywaloneJajcā napisał: Niesamowicie sobie gawedzicie Chciałem o innych ptakach pogadać, ale się nie udało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 799 Napisano 4 godziny temu 2 godziny temu, Brine napisał: Też lubie, ale często takie nie doceniane. Na przykład ryjówka, albo węże. Najbardziej niedoceniane są niesporczaki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WywaloneJajcā 25 Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, karmazynowy przyplyw napisał: Chciałem o innych ptakach pogadać, ale się nie udało. Tu nie ma co gadać tylko pokazac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 799 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, karmazynowy przyplyw napisał: Chciałem o innych ptakach pogadać, ale się nie udało. Spróbuj może o konkretnym ptaku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Toya 25 Napisano 4 godziny temu (edytowany) 3 minuty temu, WywaloneJajcā napisał: Tu nie ma co gadać tylko pokazac Konta mi się pomyliły. Musi być uczucie. 3 minuty temu, murb napisał: Spróbuj może o konkretnym ptaku. Szop wstydniś Edytowano 4 godziny temu przez Toya Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szmul 179 Napisano 4 godziny temu 11 minut temu, Pan paniscus napisał: To już jest stan stało-panieński. Ptaki i koty. A ciebie wyjeebali z kûrwicy całkowicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach