Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wózkowy czas zakupowy

coneco czy x-lander xa?

Polecane posty

rodzę koniec listopada. oby dwa są do siebie podobne , różnią się ceną... w planie mam przewozic małego w głębokim do wiosny, następnie w spacerówce do 1,5 roku( czyli kolejną zime )a póżniej kupic parasolkę. proszę o opinie http://www.allegro.pl/item413285690_toledo_coneco_5_gratisow_wys_0zl_x_lander_xa.html http://www.allegro.pl/item426021375_x_lander_xa_fotelik_x_car_mega_komplet_okazja.html

O Coneco słyszałam wiele negatywnych opinii, za to x-lander ma dobre opinie, zwłaszcza jeśli chodzi o wygodę dziecka :)

Coneco to moim zdaniem badziew kupial, go i miałam tylko 4 miesiące, udało mi sie go dobrze sprzedać i kupiłam porządny wózek z górnej półki.Cóż początki mamusiowania zawsze są trudne.

skłaniam się ku x-l ale nie chciałam "przepłacać" za firmę bo są te wózki bardzo do siebie podobne. czy do wiosny przetrzymama małego ? gondola nie jest za mała? i czy spacerówka będzie dobra na zimę dla roczniaka? a jakie wy wózki macie?

upupup

Ja mam x-landera i jak dla mnie rewelacja. Lekko sie prowadzi i jest bardzo zwrotny. Co do spacerówki to ogladałam na żywo (moje dziecko jeszcze jest za małe na spacerówkę) i ona Ci spokojnie posłuzy nawet przez 2 lata. Ja tem nie żałuję wydanych pieniędzy. Wózek zdecydowanie na lata.

kiedyś Coneco było lepsze jak baby Design.. a teraz? ja mam spacerówke w urodziców, fakt że mało używana ale z BD Espiro City, ma swoje wady jak i zalety ale ogólnie nie miałam z nią problemów, a moja kuzynka kupiła dokładnie w tym samym dniu co ja spacerówke z Coneco ale dla 3 latka i już ją 2 razy raklamowała, 1 raz naprawili a 2 powiedzieli że uszkodzenie z jej winy (oparcie coś się zacinało)... i po czasie coś zaczeło jej "klekotać" :( więc Młody dostał eksmisje z wózka :)

Gość sgfnsxf
polecam coneco traffic!!!

Gość Ja mam coneco toledo
dla mnie rewelacja i polecam

no kup x lander i po dwóch miesiącach będziesz dziecko przekładać do spacerówki bo sie mieścić nie bedzie w gondoli... ja mam identyczny jak poprzedniczka atlantici woziłam moja córeczke do 6 i pół miesiąca w gondoli, a moja koleżanka ma x landera i niestety musi 2 i pół miesiączne dziecko pzekładać do spacerówki bo sie niemiescie... dodaję ze dzieci są normalnych rozmiarów...

Gość ale ten atlanic
nie ma mozliwości zkałdania fotelika na stelaż. pierwszy raz słysze by x-landerowska gondola staryczła na 2,5 mc

Gość ja mam CONECO V3
i jest zajebisty:)

Gość ale ten atlanic
wymiary gondoli atlantica 34x80 x-landera 76x 37/35 no nie wiem czy to kolosalna różnica

Jakaś totalna bzdura, że gondola od x-landera starcza na 2 miesiące! Ja rodziłam w lutym, małego woziłam w gondoli do 5 miesiąca (mogłabym dłużej , ale on już nie chciał leżeć całkiem płasko) i jakoś starczało mu spokojnie miejsca. Dodam, że mój synek jest dość dużym dzieckiem i jest większy niż inne znajome dzieci z lutego. Ja z wózka jestem zadowolona (synek również), jest bardzo wytrzymały, bezawaryjny, bez problemu prowadzi się go w trudnym terenie i po wertepach. Jest wygodny i porządnie wykonany, a dla mnie to ważne, bo często chodzimy na spacer do lasu, jeździmy po górkach i pagórkach. Moja koleżanka za to kupiła Coneco V3 i klnie jak szewc, gdy go prowadzi. Mówi, że jest sztywny, mało zwrotny i nie można wózka pokołysać, gdy siedzimy na jakiejś ławeczce. Zero amortyzacji i miękkości. No i tęsknym okiem spogląda wtedy na wózek mojego synka. A Atlanticki są ładne, bo stylistykę i wzór stelaża mają ściągniętą właśnie z x-landerów. Co do ich wytrzymałości - nie mam pojęcia jak z nimi jest, ale na oko nie są tak solidne i masywne jak x-lander, za to sporo tańsze.

Gość LUŚKA28
znajoma ma x-landera i faktycznie rewelka ale gondola starczyla naprawde na krotko bo maly szybko rozl, rodzila w lutym a w maju juz musieli sie przesiasc na spacerowke,dobrze ze sie to tak w miesiacach zgralo ze w maju cieplo ale tobie gondola zx-l do wiosny moze nie starczyc

wolałabym x landera, zawsze jest bardziej wytrzymały niź coneco. Ja mam bebe cara, stylo AT i jest rewelacyjny, gondola jest duża, większa niż standardowo, więc na zimowe dziecko bomba. Spacerówką jeździłam do 1,5 roku, teraz mamy parasolkę trójkołową espiro. Dodam jeszcze, ze na samym początku miałam cameleona bagaboo i był beznadziejny, nie na polskie warunki atmosferyczne :)

Gość Tylko x-lander

i jeszcze dodam, ze gondola bebe cara jest składana więc można szkraba spokojnie sadzać, ma 5 poziomów regulacji :D

Gość jaki rozmiar kombinezonu
upupup

Gość jaki rozmiar kombinezonu
bebe cara, stylo AT----> to już nie dla mnie cenowo

kurde jak mówie ze na 2,5 miesiąca , góra 3 to tak jest i nie wymysliłam tego sobie , taka jest gondola xlandera, do tego wąska... dzieci są rózne i nie mówie przecież ze dla wszystkich tak jest, ale akurat w tym przypadku tak... w atlanticu faktycznie nie można wpiąć fotelika do stelaża , ale tak sie zastanawiam czy to faktycznie jest potrzebna opcja... głupie nosidło od tego kompletu kosztuje ok 400zł tylko dlatego zeby można było wpiść je do stelaża a użyjesz tego moze 2 razy a może wcale... a juz mnie najbardziej rozśmiesza jak matki chodzą za spacery z tym nosidłem i męczą maleństwo w pozycji półleżącej, dzieciak nie ma jak sie ruszyć, no ale skoro juz mamy taka opcję to trzeba wszystkim pokazać... moja koleżanka wogóle tego nie założyła i teraz żałuje ze wogóle kupiła takie drogie nosidło...pozdrawiam

Gość Agatina
X-lander polecam jestem zadowolona, gondola faktycznie nie jest duża ale moje dziecko ma 3 miesiące/a jest wielki chłop/ i jeszcze spokojnie się mieści a zima przed nami, problem w tym że on już wcale nie chce leżeć tylko wtedy jak śpi, a fotelik wpinam do stelaża b. często-do sklepu, lekarza, kościoła a teraz nawet na krótki spacer jak mały nie śpi i wcale nie dlatego żeby się tym chwalić tylko jemu bardziej to odpowiada bo widzi więcej świata i nie muszę podkładać mu poduszki w gondoli a przynajmniej mam pewność że fotelik spełnia jakieś standardy skoro już noworodki się w nich przewozi. Jeśli jesteś kobietą mobilną i samodzielna to fotelik wpinany do stelaża na pewno ułatwi ci życie i użyjesz go nie raz. Ja nie wyobrażam sobie dźwigać dzieciaka w foteliku albo za każdym razem tachać ze sobą gondoli! Polecam

Gość NataliaDyg
Moge polecić x-landera i mam do sprzedania nowego (zapakowany) w dobrej cenie f-vat i gwarancja oraz niska cena pozdrawiam chętnych proszę o kontakt natalina7979@gmail.com . spacerowy XA X-Lander model 2010. Kolory dostępne:arctic i jungle. pozdrawiam

Gość w ogóle co...
w ogóle co to za porównanie, coneco czy xlandeer? To jakby francuski ser porównywać z polskim produktem seropodobnym;) Oczywiście, że xlandera kup, zapewniam, ze będziesz zadowolona.