Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weeera

GYNALGIN, czy można stosować te czopki dopochwowe podczas okresu???

Polecane posty

Gość weeera
Dodam tylko, że po ostatniej wizycie u ginekologa, gdzie trafilam z ostrymi bólami podbrzusza, zostaly mi one przypisane na infekcję.Traf chcial,że dzień po aplikacji, pojawil sie okres. Stosowalam te czopki podczas miesiaczki, ale po 6 dnaich samoistnie przerwalam kurację, ponieważ krwawienie nabralo niebotycznych rozmiarów. Od czterech dni nic nie aplikuję, a krwawienie nie dość, że nie ustapilo, to mam wrażenie, że się nawet nasililo... Mam za sobą dwa porody i z calą świadomością przyznaję,że nawet w minimum nie wylalam z siebie wtedy tyle krwi, co teraz! A podbrzusze nadal boli niemal jak podczas skurczy przedporodowych... W sobotę mialam miec robione dopochwowe usg, ale w tej sytuacji bedę musiala sie zadowolić zwyklym... To jest koszmar. Pomocy!

Gość morphinka
w czasie krwawienia nie powinnaś ich używać gdyż kontakt z krwią w środowisku pochwy sprawia że te globułki nie działają,i są wydalane wraz z nią,a nie wchłaniają się w ścianki pochwy

Gość weeera
Ale , niemila do bólu , pani doktor, zalecila bym je stosowala bez względu na okres i cholercia, okres mam już od dluuugo za dluuugo, a na domiar zlego mega potężny. Brak mi już sil, tak jestem oslabiona!

Gość weeera
Tak, i nic nie wskazuje na to, by w najbliższych dniach coś się zmienilo! Tego, co się ze mnĄ dzieje nie da siĘ opisać! Krwawienie jest tak silne,że nie nadążam wymieniać podpasek!

Gość weeera
Boję sie na smieszność,gdy zadzoniwszy po pogotowie, uslyszę w sluchawce, że to "zwykla" miesiączka, a bóle i krwawienie, /co z tego, że bardzo obfite/ to typowe objawy towarzyszace temu zjawisku!

Gość weeera
Bylam wczoraj u lekarza z tym moim obfitym, dlugotrwalym krwawieniem. I co? Lekarz zrobil mi dopochwowe usg, dzięki któremu zaobserwowal torbiele na obu jajnikach, dwa mięsniaki na macicy, ale akurat nie to najbardziej go zaskoczylo... Bardzo dlugo zastanawial się, dlaczego moja macica jest tak nienaturalnie duża... Padlo nawet stwierdzenie, że to krwawienie, to po prostu poronienie,ale fakt, iż mam zalożoną wkladkę domaciczna/spiralkę, jakby podważal tę hipotezę/diagnozę o poronieniu. W rezultacie,zaproponowal mi zdjęcie/wymiane obecnej zwyklej spirali na niejaka Mirenę,która zminimalizuje obfitość okresów. Ponadto przypisal mi tabletki na poprawienie krzepliwości krwi,hormony Cilest ,nie na antykoncepcje, a na poprawę i wyregulowanie miesiączkowania oraz antybiotyk na torbiele i na prawdopodobna infekcję... Nalykalam się tego wszystkiego na noc i do bielusieńkiego rana-wymiotowalam. Tym tez sposobem bóle podbrzusza jak byly, tak są, krwotok nie zelżal, a na domiar zlego mam mega podrazniny żolądek... Ott...jak nie urok, to s...

Gość odp6m8
na ulotce jest napisane: w razie miesiaczki przerwac kuracje moze powodowac krwawienia z pochwy