Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CaramellaChica

Mam 16lat i jestem w ciąży..Co robić?//

Polecane posty

2 siostry mojego chłopaka urodziłu w wieku 16 i 17 lat. kolezanka z liceum w 2 klasie pierwsze dziecko, w 4 była znowu w ciazy. chłop ją lał wiec odeszła. moje przyszłe szwagierki tez sa same... moja siostra wpadła w wieku 20lat. fajną ma rodzinkę...ale to nie było 16... w tym wieku trzeba sie uczyc a nie po wyrkach z chłopami szlajac...sory ale nie rozumiem takich osób. jak już tak strasznie to sexu ciagnęło to trzeba było chociaz gumy kupić. raptem 9zł...

Gość kropleka*
Przeczytaj to co napisalas. Myslisz, ze tym wszystkim dziewczyna o ktorych napisalas szkoda bylo 9 zloty na prezerwatywy??? Chyba jasne, ze nie. Kazdy jest kowalem swojego losu i na pewno kazda z takich dziewczyn zdaje sobie sprawe z tego jakie zycie bedzie wiesc. Jesli tego nie potrafisz zrozumiec, ze takie przypadki maja miejsce i to co raz czesciej to przemilcz ten temat i ciesz sie, ze Twoje zycie uklada sie tak jak Ty tego chcesz.

Gość ul-ka-ma
16stoletnia panna w ciąży...albo ty kropelka...15stoletnia mama.młodość służy dojrzewaniu,beztrosce,zabawie,dokształcaniu się i przygotowaniu się do dorosłości. a wy? nie miałyście młodości.co z tego że napiszesz że twój synek jest dla ciebie wszystkim i że życia bez niego sobie nie wyobrażasz...bo co innego mogłabyś napisać?! i tak podziwiam cię kropelko że nie usunęłaś.ale wiesz,młodości już nie odzyskasz...nigdy...dziecko będziesz kochać zawsze.ale trauma pozostanie,jak i również nieodwracalne zmiany w psychice

*campini*: połowa rodziny w ciąży przed 21 rokiem życia... produkcja masowa.. dwójka dzieci w trakcie chodzenia do liceum... fajne masz towarzystwo... twoim przyszłym szwagierkom też tak dopier... ???

hmmm troche mi to niepasuje co mowisz,a po pierwsze trzeba bylo myslec zanim sie poszlo do lozka o atykoncepcji,chyba jest to dosc glosny temat,a mlodziez ma teraz tyle mozliwosci ale wiecej chyba glupoty!!!!

Gość qawasarkkaa
ja o swijej ciąży dowiedziałam się jakoś w 3-4 tyg. pare dni później potwierdził ją lekarz...wiec o co chodzi??

mi az krew sie w zylach zalewa jak slysze ze 16stki wpadaj,na tyle dorosle aby isc do lozka???? to teraz na tyle dorosla badz i odpowiadaj za swoje czyny,matko!!!!!! nie zyjemy w sredniowieczu, i niech mi nikt nie mowi ze tak trudno pojsc nawet po te zasrane tabletki!!! 16 lat i juz sex??? a moze najpierw szkole skoncz, albo jak uwazasz sie za taka dorosla to kup chociaz gumki!!!!!!! wrrr

Gość qawasarkkaa
ja o swijej ciąży dowiedziałam się jakoś w 3-4 tyg. pare dni później potwierdził ją lekarz...wiec o co chodzi??

Gość iness1237
idąc do łożka zawsze powinno się myśleć o anty...kropelko,jak to było u ciebie? pękła guma? nie miałaś możliwości kupienia postinoru? dziwi mnie to...wiem,że każdy jest kowalem własnego losu tak jak piszesz,ale żadna małolata nie daje sie specjalnie zapłodnić żeby mieć taiego fajnego bobaska?! !!!!

siostra to nie połowa rodziny:p a PRZYSZŁE SZWAGIERKI to nie rodzina:p moje przyszłe szwagierki znają moje zdanie na ten temat:p a ta dwójka w trakcie liceum to u kolezanki. naucz się czytac bo coś kiepsko u ciebie... tak to jest jak zamiast do szkoły biega sie z kolegami po krzaczkach:p

odpier... sie od kropelki, widzisz że ma dziecko a sobie dobrze radzi... więc nie miej pretensji i zajmij się własnym ogonem... pierniczysz jakbyś nie miała na kogo jechać...

Campini... widzisz.... chodziło mi o to w jakim towarzystwie się obracasz... jeśli nie masz nic dobrego do powiedzenia to papa, ludzie tu piszą żeby uzyskać radęa nie wyzwiska... tego nasłuchają sięosobiście, w necie im to nie potrzebne...

pokaż mi paluszkiem zdanie w którym wyzwałam autorkę??:D moje towarzystwo moim życiem nie kieruje, sa przypadkie gdzie towarzystwa wybrać nie mozna:p

z resztą szkoda słów drogie dzieci. i szkoda waszego cennego czasu, idźcie pakowac plecaczki i jazda do szkoły... buziaczki dla waszych dzieci, one nie są niczemu winne...👋

szanujaca się i odpowiedzialna dziewczyna nie bzykają sie w wieku 16 lat. chyba mi nie powiesz złociutka ze jest to powód do dumy??

Gość kropleka*
Duszek dokladnie to chcialam napisac, ze ten wątek zosatl zapoczatkowany prosba o rade a nie by ktos wyrazal opinie na temat nastoletnich matek. Niektorzy nie potrafia tego zrozumiec, ale to juz ich problem. Jesli chodzi o moja mlodosc to nie jest tak, ze nie mialm co napisac wiec napiasalam, ze moje dziecko jest wszystkim. Widocznie pewne osoby piszace na tym forum nie maja jeszcze dzieci i nie zdaja sobie sprawy jak to jest. Ja mam swoja mlodosc i jesli ktos by czytal dokladniej to by wiedzial. Na pytania o zabezpieczenie zapytajcie dziewczyn, ktore zaszy w ciaze w podobnym wieku co ja. One odpowiedza czy nie bylo zabezpieczenie czy (haha) nie stac bylo je na gumke. To jest doprrawdy smieszne jakie niektorzy ludzie maja podejscie do tego...

Gość asdasdas
nie uważałaś co robisz to rób co uważasz... I masz rację to śmieszne, że w XXI wieku kiedy jest tyle zabezpieczeń od prezerwatyw to piguł zdarzają się wpadki, a małolaty biorą się za coś co ich przerasta...

ale to nie powód byś bawiła się w majestatycznego sędziego który za dobre nagradza a za złe karci... to była prośba o radę, a nie o zjechanie...

Gość raczej nie
jakie to biedne dziewcztka bo dały dupy i wpadły ok zgadza sie każdy jest kowalem własnego losu każdy ma tak jak sobie pościeli ale mając 16lat to raczej nie wiem na macierzyństwo po dwóch latach siedzenia z dzieciakiem w domku odbije wam bo koleżanki będą biegać po dyskotekach imprezkach a wy pampersy i mleczko zastanówcie sie dziewczyny pewnie nikt specjalnie nie wpada ale sa sposoby żeby tego uniknąć jedna z was pisze ze ok bo sa rodzice i pomagają i ze tez ma czas na zabawę ale ile z dziewczyn może liczyć na tak wyrozumiałych i tolerancyjnych rodziców ????dajcie spokój jak juz sie wpadło nie ma innego wyjścia ale lepiej nie dopuszczać do wpadki w takim wieku wieku dziecięcym nie oszukujmy sie bo 15lat to dzieciak który zostaje matka rodzicem

ciekawi mnie niesamowicie co tak strasznie te dziewuszki ciagnęło do sexu w tym wieku?? chyba nie nagła chęc posiadania dziecka?? moze trzeba było udowodnic miłość...to już siła wyższa:D

Gość kropleka*
Mysle, ze wlasnie najwieksza konsekwencja za swoje czyny jest decyzja na urodzenie dziecka i wychowanie go a nie jak wiekszosc dziewczyn usuniecie. Pewnie, ze z mojej strony to byla czysta glupota i szalenstwo, ktore udezylo do glowy, ale ten okres przezywa kazdy jedni bardziej z glowa drudzy mniej. Campini nie stawiaj sie w swietle dokladej dziewczyny, ktora madrze podchodzi do zycia i gardzi dziewczynami, ktore zaszy w mlodym wieku w ciaze, bo to naprawde malo kogo obchodzi.

16 letnia dziewczyna ma na usunięcie?? to raczej rodzice podejmują tą decyzję...tu im gratuluję głupoty:o z mojej strony to wszystko na ten temat. udanego wychowywania, oby wasze dzieci nie uczyniły was babciami w młodym wieku...

Campini: Pani idealna, mądra, cnotliwa, piękna, ona wie jak żyć, trzeba iść w jej ślady, trzeba słuchać tego jak opieprza innych, po co odpowiadać na prośbę o pomoc, o radę, skoro można zdrowo oberwać od Majestatu Campini... wyżywaj sięna chłopaku a nie na ludziach z problemami...

buziak dla ciebi ekochaniutka widzę ze juz nie masz argumentów w tym temacie:D trzymaj się:) autorko ( o ile jeszcze to czytasz) --> nie słuchaj otoczenia, rób to co podpowiada ci serce:) stało isę co się stało, mam nadzieję ze nie nalezysz do tych wytipsowanych i wysolariowanych...