Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

singri

pytanie do osób jakoś obeznanych z prawem

Polecane posty

Mam takie pytanko: Wyobraźcie sobie taką sytuację. Jest małżeństwo, młode, bogate. Ona w ciąży. Przychodzi do rozwodu. On uczciwy, więc zostawia jej dom, konto w banku z połową pieniędzy jakie mieli, zobowiązuje się płacić alimenty i wyjeżdża w siną dal. Alimenty płaci jak grzeczny chłopiec. Po kilkunastu latach wraca i dowiaduje się, że była prowadzi podwójne życie - pod jego nazwiskiem (które przejęła przy ślubie) jest właścicielką willi, którą jej zostawił, paru samochodów itp. a pod nazwiskiem panieńskim udaje biedną bezrobotną kobiecinę, którą nędza zmusiła, żeby oddać dziecko do domu dziecka. interesuje się losem córki, owszem, ale nie stać jej żeby dziecko utrzymać. I teraz mam pytanie - jak były mąż się dowiaduje o jej praktykach, i zawiadamia prokuraturę to pod jaki paragraf to podlega i co za to grozi? I czy w ogóle to może być ścigane z mocy prawa?

Gość jasne ze moze byc scigane
to wyludzanie kasy

Gość zajmij się dzieckiem
zamiast dupę zawracać ściganiem byłej żony to ty się lepiej swoim dzieckiem zajmij i zabierz je z domu dziecka :-O on uczciwy :-O bo płaci alimenty, a nawet nie wie co sie dzieje z jego dzieckiem :-O żałosne.

Hehe... Ale to nie jest prawdziwa sytuacja... Ja książkę piszę i chciałam sprawdzić, czy to ma jakiś sens. No bo w dalszym ciągu ten koleś odbiera córkę matce i próbuje się z dzieciakiem jakoś dogadać. A skontaktować się nie mógł, bo co przyjechał to małej w domu nie było.