Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszka_wawa

Pytanie dotyczące łyknięcia pierwszej tabletki.

Polecane posty

Gość agnieszka_wawa

W niedzielę planuję wyjazd (i pierwszą wspólną noc) z moi nowym facetem i chciałam zacząć brać tabletki, ale niestety okres dopiero za 8-10 dni powinien się pojawić i nie wiem czy mogę zacząć łykać je już od jutra, czy muszę czekać? Wiem, że najlepiej byłoby się wstrzymać, ale nie chciałabym zmarnować takiej szansy :P

Gość nawet jak łykniesz przed
okresem to Ci to nic nie da. Tabletki działają w takim przypadku dopiero po 7 dniach i wtedy nalezy się zabezpieczać dodatkowo. Czyli jak łykniesz dzisiaj to do następnej srody tabletki jeszcze nie będą zapobiegały ciązy.

daj spokoj dziewczyno :O rob tak jak jest napisane na ulotce, czyli poczekaj do 1 dnia okresu po cos przeciez te ulotki są no nie? :O

Mam ulotki i umiem czytać. Łyknięcie w pierwszym dniu okresu=zabezppieczenie od razu, łykniecie w inny dzień niż pierwszy dzień okresu=zabezpieczenie po 7 dniach

Gość do - nawet jeśli łykniesz prze
co ty za głupoty wypisujesz i mącisz dziewczynom w głowie Przecież nie można zacząć brać kiedykolwiek i po 7 dniach być zabezpieczonym. Jeśli zaczynasz 5 -go dnia cyklu to wtedy o tych 7 dniach mowa. A nie pod koniec cyklu... A potem znowu będzie - brałam tabletki i wpadłam. Albo bierzesz według ulotki, albo wcale, bo to bez sensu. A do załozycielki tematu - skoro cię tak przypiliło to do apteki po prezerwatywy i po kłopocie

W mojej ulotce jest napisane, ze powinno zaczekac się do pierwszego dnia miesiączki i wtedy zabezpieczenie następuje od razu, a łykniecie po pierwszym dniu (nie jest napisane czy chodzi o 5, 10,20, czy 27) yo nalezy tydzień zabezpieczaj się inaczej. Wiec pretensje do ulotki a nie do mnie

Gość do - nawet jeśli łykniesz prze
nawet jeśli nie jest napisane którego dnia, to nikt przy zdrowych zmysłach nie pomysli, że chodzi o jeden z ostatnich dni cylu...

Gość agnieszka_wawa
Ok, dzięki dziewczyny.

Gość anty_myszka
nawet jak łykniesz przed---- nie wiem jakie tabletki bierzesz, ale widać po ulotce, że nie za dobre. Tabletki należy zacząć przyjmować w pierwszym dniu menstruacji i wtedy jest się natychmiast chronionym przed ciążą (oczywiście po ok. 3-4 godzinach). Można też rozpocząć w dniach 2-5 cyklu, ale wtedy trzeba stosować dodatkowe zabezpieczenie przez pierwsze 7 dni. I nie rozumiem, skąd pytanie, czy można zacząć przyjmować tabletki 8 dni przed okresem

Radzę tak nie eksperymentować, będziesz miała jeszcze mnóstwo okazji a chyba nie chcesz ryzykować ciążą? Narazie musicie się zadowolić prezerwatywą.

Gość jakie tumanki tu sie wypowiada
ja,ty tez bohaterko nie ejstes za inteligentna,nie przeczytalalas ulotki tabletek,pierwsza tabletke masz wziasc w pierszym dniu okreu i juz po pierwszym dniu jestes zabezpieczona,ja sie kochalam po 3 dniach,bo juz prawie nie mialam okresu,

Gość masz pecha
pierwsz noc bedzie z prezerwatywa,alebo przeloz wyjazd

Gość odpowiadam_na_pytania
łyknij dzisiaj a po niedzieli będziemy ci mówić MAMO!!!