Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pierwsza lekcja no

pierwsza lekcja nauki jazdy.

Polecane posty

witam, czy ktos mi moze napisac jak wyglada pierwsza lekcja nauki jazdy? czy od raZU JAde na miasto czy np. moge pocwiczyc na parkingu ruszanie , hamowanie? dodam ze nic nie umie :)

Gość Weronika Wąsati
kto nic nie umie?

Gość baby nie umiom jezdzic

jedziesz od razu na miasto, moja siostra nic nie wiedizala nawet jak sie auto wlacza a od razu kazal jej jechac nic nie powiedzial i wystrzelila jak kubica spod domu, no chyba ze pprosisz to z toba pocwiczy gdzie chcesz

Gość hhtp
proponuję instruktorowi powiedzieć, że pierwszy raz wsiadasz do samochodu... ja tak zrobiłam i na moją prośbę pierwszą godzinę ćwiczyłyśmy tylko na placu, ruszanie, skręty, zmiany biegów itd wszystko przecież zależy od Ciebie, nie musisz od razu wyjeżdżać na miasto, tak samo możesz powiedzieć że chcesz pojechać na jakieś ubocze a nie jeździć w centrum gdzie jest masa samochodów i trzeba szybko reagować...

nic nie wiedziala jakos ruszyla ale juz jak na normalna droge wyjechala to ja hamowal itd i tlumaczyl ale jak odpalic auto nic nie powiedzial ci co zdawali tez mowili, ze instruktor nie tlumaczyl tylko sami ruszali nie boj sie po to on jest zeby cie nauczyc i zebys sie nie zabila

Gość ..ktosia..
mi instruktor sie pytal czy jezdzilam i czy znam podstawy tj ruszanie biegi itp gdy uslyszal ze nie zabral mnie na parking i tam sie uczylam podstaw a potem na 2 jezdzie juz na miasto:) i mam prawko:D:D:D

Gość ..ktosia..
chociaz musiałam zrobic loda egzaminatorowi :O

Gość ..ktosia..
podszywacz...wrrrr w życiu fuj... poprostu jak wsiadziesz do auta powiedz ze wolisz nabrac podstaw na parkingu chyba lepiej na 1 jazde wybrac miejsce bezpieczne niz rzucic sie na gleboka wode i wyjechac na ulice przy okazji urywajac lusterko czy stuknac sie...:-/

Gość ja juz wyjezdzilam 7 godzin
dzisiaj cwiczylam ruszanie na wzniesieniu i parkowanie rownolegle tylem :D. Odnosnie pierwszej jazdy...instruktor na poczatku pytal sie czy jezdzilam pozniej tlumaczyl co i jak, gdzie sprzeglo, hamulec, gdzie wlacza sie swiatla itp. Po krotkim wyklazdie ruszylismy na miasto, myslalam ze umre ze strachu :D . Na szczescie nikt nie ucierpial :D

Moja Ukochana bała się 1 momentu:) Jak miała wsiąść do auta. Nie wiedziała gdzie co jest:) jak już ruszyła i jechała nie bała się:D dziwiła się, że jedzie. Nie mogła w to uwierzyć, że to co się dzieje to rzeczywistość:D

a gdzie zdawaliscie prawko albo macie zamiar zdawac? Ja prawdopodobnie bede zdawala w moim miescie czyli Warszawie, mam nadzieje ze podolam wyzwaniu :).

napewno zdasz\1 bedzie 30 minut stać na światłach:D I zdasz! Moja ukochana musi się więcej namęczyć:D parkowanie i ruszanie na wzgórzu takim niemalze 90 stopni wyszło jej za 1 razem!:)

Gość aaska221
witajcie! ja tez jutro ide na pierwszą lekcje i chcialabym sie dowiedziec w jakich momentach i jak sie wrzuca poszczegolne biegi, bo ja nigdy jeszcze nie jezdzilam autem, wiec wiecie...

Gość aaska221
dziękuje ci bardzo!

oczywiscie biegi zawsze wrzucamy z wcisnietym do konca sprzeglem, z reszta jutro instruktor wytlumaczy Ci co i jak :)

Gość zdawalny
prosze was, pierwsza lekcja wygląda tak, wsiadasz w auto z instruktorem pod swoim osrodkiem jazdy, tam gdzie wplacasz pienieadze. jedziesz na miejscu pasazera na plac manewrowy, tam lekcja teorii wszysko od a do z czyli ustaiwnie siedzenia lusterek co i kiedy sie pojawia na pulpicie jak sie rusza i takie tam, uczysz sie ruszac hamowac i jezeli to opanujesz wyjezdzasz na ulice. instruktor nie wyjedzie od razu na ulice z kims kto nie ma pojecia o jezdzeniu wiec nie pieprzecie glupot

Gość gość
Ja to mam niezłą motywację do zrobienia prawa jazdy :) Bo obiecano mi później kurs jazdy sportowej w http://szkolajazdysubaru.pl/ :) Tak że mam nadzieję, że szybko się z prawem jazdy uporam i będę mógł wybrać się na ten kurs :)