Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Biała_Złośnica

Małżeństwo bez dzieci.

Polecane posty

Gość ejbisi
Ja mam 22 lata i mam coraz większą ochotę mieć dziecko więc kiedyś się na pewno zdecyduję ale woda mi się na herbatę gotuje z oburzenia, jak tu czytam że ludzie że jedynym celem życia kobiety jest urodzić dziecko. Jak ktoś nie ma instynktu macierzynskiego to nieposiadanie dzieci przez niego nie jest egoizmem ale wręcz świadczy o ich inteligencji. To tak jakby ktoś został księdzem bez powołania. Ciekawi mnie tylko jedna rzecz, jak to jest z kobietami które nie chciały mieć dzieci z całego serca a jednak im się przydarzyły. Czy kiedy zobaczyły swoje dziecko po narodzinach to cos w nich pękło? Pokochaly je? Czy nie... moze wypowie sie ktoraś odważna i się przyzna jak to jest :)

Gość _50_
dla mnie to nie była rezygnacja...bo ja tego nie załuje...to byl swiadomy wybor...seks owszem ale zawsze z pełnym zabezpieczeniem nie chciałam potomstwa od zawsze...nie chcialam nawet rodzenstwa... dobrze mi z ludzmi ktorych sobie wybieram do spedzania czasu... a dziecko to obowiazek do konca zycia...odpowiedzialnosc rowniez nawet jezeli jest dorosle i wiele innych problemow

o widzę że jest więcej kobiet niechcących dzieci :)...i dobrze bo nikt nas nie zmusi abyśmy urodziły dziecko niechcąc go...dziecko to odpowiedzialność 24 h/dobe....dziecko to nie para skarpet-znudzi mi się to włożę do szafy a jak będą potrzebne to je wyjmę,nie,nie...dzieckiem trzeba się zajmować cały czas...

Gość dobra wrozka
Chyba lepiej nie miec niz zmuszac sie do tego... Dodam jeszcze ze boje sie wszystkiego co jest z tym zwiazane i jeszcze ta odpowiedzialnosc za dziecko do konca zycia. Mnie rozsmieszyli ostatnio znajomi ktorzy wpadli i niedlugo urodzi im sie dziecko ( z tego powodu rowniez wzieli slub) i zaczeli mi teraz wjezdzac na czache ze my tez musimy sprobowac bo oni wpadli i jest super, bardzo ciekawe ze skoro jest tak super to czemu swiadomie nie splodzili tego dziecka tylko musialo dojsc do wpadki. No coz w kazdym razie zycze im szczescia.

\"dziecko to obowiazek do konca zycia...odpowiedzialnosc rowniez nawet jezeli jest dorosle i wiele innych problemow\" o tak, tez jestem za tym by dzieci nie miały dzieci:P

Gość KoraM
Witam Was :) Jestem w trakcie przeprowadzania badań związanych z powyższym tematem. Czy mogłabym was prosić (do osób żyjących w związku małżeńskim, którzy nie planują mieć dzieci) o wypełnienie zamieszczonej przeze mnie ankiety? Zwracam się również do osób, które znają takie osoby z prośbą o poinformowaniu i namówieniu ich do wzięcia udziału w tym badaniu. Ankieta https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGlRY0lxcXlIWnYxcXVqMXVuXy1RYUE6MQ Ankieta jest w pełni anonimowa.

Patrząc z drugiej strony, jako matka: nigdy w życiu nie przeżyją Pierwszego dnia w przedszkolu, Dnia Matki kiedy wszystkie dzieci śpiewają a nasza pociecha patrzy tylko na nas, a wszystkim matkom łezka kręci się w oku. Pierwszy dzień w szkole, kiedy nie możemy uwierzyć, że dziecko jest już takie duże....można długo wymieniać. //////////////////////////////////////////// czemu nie mówisz o sytuacji w której twoje dziecko uświadomi sobie że: - ma brzydka twarz i jest zwykłym brzydkim człowiekiem - że przez brzydką twarz nie może liczyć na uwagę slicznej koleżanki w klasie -będziesz patrzyła w oczy syna kiedy powie ci ze seksowniejszy kolega odbił mu wyśnioną dziewczynę - tez wówczas zakręci ci się łezka matczynego szczęścia?. - ze jest za słabe intelektualnie i ma średnie lub złe oceny - tez będziesz w 7-ym niebie - że nie jest ładnie zbudowane np jest niskie - że ma 18lat i np: łysieje - że widziało na filmie w tv jak zabija się zwierzęta w rzeźni, albo w fabryce futer. - że jest zwykłym przeciętnym człowiekiem i czeka go zwykłe życie czy zwykły nisko-prestiżowy zawód. odpowiedz na te zagadnienia ok? Masz gdzieś życie swojego dziecka, ważne jest dla ciebie rozproszenie braku sensu we własnym życiu i zajęcie się czymś, a wieć dzieckiem potrzebującym pomocy. Takie kobiety jak ty wino się sterylizować.

Dnia Matki kiedy wszystkie dzieci śpiewają a nasza pociecha patrzy tylko na nas, ////////////// a skąd wiesz że twoja pociecha w dniu matki patrzy tylko na ciebie. W przedszkolu z kumplami odbębnialiśmy piosenki które kazano nam śpiewać. A my patrzyliśmy się na nasze seksowne koleżanki z super-symetrycznymi twarzami. Matki były na 5-tym planie Najważniejsze elementy dnia matki to: 1. twarz najładniejszych dziewczyn w przedszkolu. 2. twarz seksownej Pani przedszkolanki, i kształty jej bioder oraz pupy. 3. twarz 2-giej seksownej Pani przedszkolanki, i kształty jej bioder oraz pupy. 4. twarz 16-letniej córki Pani dyrektor w naszym Przedszkolu 5. kwestia zadowolenia naszych matek z laurek 6. obgadywanie brzydkich twarzy otyłych zaniedbanych matek naszych kumpli które wyglądały jak Hanna Gronkiewicz Waltz lub Prezydentowa Komorowska. Tak pociechy w okresie przedszkolnym, patrzą tylko na własne matki - w dniu matki. naiwniaczko

Gość topik jest z 2008 roku
Kora za darmoche nie wypelnie :O

Gość zawiedzony arek
nie bede miec,sam czekam na rok 2012 moze zdechne albowszystko pojdzie w dym.

Małżeństwo bez dzieci? To już bym wolała nie być w związku małżeńskim a mieć gromadkę :))) Sorry, ze tak napisałam, ale ktos tam kiedyś na poczatku napisał, że małżeństwa bez dzieci są głębsze... A BZDURA !!! Dzieci wzmacniają związek, wspólne wyprawy, szczęście ze strony rodziców, że razem wspólnie dali nowe życie, jest to piękne :) Jak jakieś małżeństwo ma się rozpaść, to żaden ślub, dzieci nie są karta gwarancyjną że jedno będzie z drugim. Dzieci dają życie, usmiech dziecka - coś pięknego, sama mam 2 dzieciaków, 2 córki :) jedna 4 latka a druga 4 miesiące. Jak dziecko świadomie usmiechnie się do Ciebie po raz pierwszy, nie ma mocnych by Ci łza z oka nie wypłynęła, Tobie jak i Twojemu mężowi. A czemu WY dzieci nie macie? Nie możecie? czy jedno z Was nie chce?

Gość malunia333 ale ty jestes
PRYMITYWNA

malunia333 Dzieci dają życie, usmiech dziecka - coś pięknego, sama mam 2 dzieciaków, 2 córki jedna 4 latka a druga 4 miesiące. Jak dziecko świadomie usmiechnie się do Ciebie po raz pierwszy, nie ma mocnych by Ci łza z oka nie wypłynęła, Tobie jak i Twojemu mężowi. /////////////////////// a jak twoja córka przyjdzie do ciebie po raz pierwszy i powie: ""mamo jestem brzydka wszyscy mnie unikają"" - to też poleci ci idiotko łza szczęścia ?. To o czym mówiisz to szcęście tępawej matki przy stanie niemowlęcym dziecka, kiedy wszystko jest "przed" - a my mówimy o problemach dzieci dorosłych, które mogą cierpieć w wyniku twoich decyzji o urodzeniu i twojego spadku genetycznego imbecylko.

Dzieci to cud, dla którego warto żyć. Nasza miłość rosnie wraz z naszym wiekiem. Musimy ją na kogoś przelewać, facet też ma "dno" a moja miłość jest tak wielka, że na gromadkę by starczyło, póki co, zostaje zamrozona, a to co mam przelewam na faceta, i moje 2 sliczne córeczki :)))) Nie rozumiem małzeństw bez dzieci :/ nawet jesli miec nie mogą, są adopcje, choc wiem, ze to nie to samo, ale jednak pokochac się da i wychować jak swoje. Ja sama mysle o adopcji. Jest tyle biednych dzieciaczków, ktore na świat sie nie prosiły i juz od życia na dzień dobry w pupe dostały i zostały same na tym wrednym świecie.

Egoist_*31 Dlatego broń Boshe, byś Ty matk a została, bo zapewne jesteś tak brzydka, że dziecko odziedziczyło urodę po Tobie i dlatego w ten sposób piszesz. Jak do dziecka mówisz? Brzydula? Aleś ty tępa? Downie? no jak? Dziecko mimo wszystko jakie jest powinno się czuć piekne a przede wszystkim rozumiec to, iż opakowanie człowieka to nie wszystko, bo wnętrze sie liczy, szkoda ze ty nie masz ani jednego ani drugiego, a wiem, ze moje dziecko jedno czy drugie nigdy tak nie powie, bo są pieknymi blondyneczkami z wielkimi niebieskimi oczkami przyozdobione w piekne długie czarne rzęsy. Szkoda mi Twoich bękartów, bo skoro tak po nich jeździsz jak juz kiedys temat zalozylas jak mawiasz do swoich dzieci, ze nie dajesz rady juz wytrzymac z nimi pod jednym dachem... wez i lepiej sie uspokoj.

malunia333 Dzieci nie macie szczerze, ale to na prawde szczerze przykro mi //////////////////// ok ale ja mam gdzieś twoje współczucie. Ja współczuję w przyszłości twoim dzieciom, faktu że ich matka to kura domowa chodząca w dresie dla której sensem życia i jedyną umiejęnością zawodową jest ich wychowanie. A TO potrafi każda wiejska prostaczka. Gorzej z ukończeniem studiów medycznych -tu juz polskie matki-prostaczki nie sa takie silne.

Tępa idiotko jak to do dzieci mawiasz... tematem tu jest " MAŁŻEŃSTWO BEZ DZIECI" a treścią jego " Tak się zastanawiam, jak to jest w małżeństwie, które nie ma dzieci? Nie odczuwacie jakiejś pustki? (Nie zrozumcie mnie źle, ja nie mam nic przeciwko, po prostu chcę wiedzieć jak to jest, bo wszystkie małżeństwa, jakie znam mają dzieci). Pytanie kieruję do małżeństw, które nie mają z własnego wyboru dzieci, bo wiem, że jest wielu ludzi, którzy nie mają, bo nie mogą." Poczytaj durna idiotko bo w rozmowe sie nie mam zamiaru wlepiac, odpisałam autorce i to wszystko a w tresci nie ma słowa " dorosłe dzieci" bo dorosła to Ty nie jestes, ale dzieckiem na pewno :)

malunia333 Dzieci to cud, dla którego warto żyć. ////////////////////// Tak mówia wiejskie kobiety które przygniotła praca rozrzucania obornika. Dzieci będą zyły maximum 86lat. Zostaną zwykłymi pzreciętnymi ludźmi potem zestarzeja sie i skonczą jak Karol Wojtyła z cieknąca slina i trzęsą ca się glową- gdzie tutaj masz cud? - chyba w swojej chorej i pustej głowie

Oj widze, ze gdzie naczytałaś sie o moim pieknym życiu, a zazdrość do dziś cie zżera :(Ty możesz mieć moje wspolczucie w dupie, ale ja mam prawo miec w dupie ciebie itwoja zazdrość. Gnij dalej na forach. Ja tu jestem bo lubie pisac z normalnymi ludźmi, doradzac im, dzielic sie z doświadczeniami a widze, ze ty to 100% patologia, zdanie zaczyna od "idiotko" właśnie położyłam sie na ziemi, a wiesz dlaczego? Bo probuje się zniżyć do twojego poziomu, ale nie jest mi wtgodnie, dlatego wstałam. Sorry nie dogadamy sie, bo na twoim poziomie nie jest wygodnie, przynajmniej mi.

Gość do malunia
malunia-> masz iq ponizej normy :D:D🖐️

malunia333 Dzieci to cud, dla którego warto żyć. Nasza miłość rosnie wraz z naszym wiekiem.//////////// a twoje ciało ulega dehgradacji. Dlatego cchesz uciec od problemu przemijania młodości w świat dzieci w świat w którym będziesz komus potrzebna. Twoje zycie to pustka bieda i zycie od wypłaty do wypłaty -wspólczuc tylko dzieicom takiej matki która nic w życiu nie osiagnęła prócz zrobiena gromadki bachorów kórym zaoferuje biedę, paczki z Caritasu, i idiotyczne idee że liczy sie wnętrze. Do sterylizacji takie kobiety płodzące bez zastanowienia, dla zabicia nudy. :)

No to super.Przestańmy sie rozmnażać. Zadzwoń do matki swojej i ja spierdol porządnie, że jakim prawem w ogóle cie urodziła? Ze jestes brzydka i nie masz ochoty żyć. Idź wejdz do wody,popluskaj sie, zanurz się i nie wychodź do jutra. Jestem kobietą nie mającą sobie nic do zarzucenia. Mam kase, piekny dom, moje dzieci mają wszystko, mam faceta ktory potrafi nas zaspokoić w sensie, wyjazdy tu i tam, niczego sobie w zyciu jeszcze nie odmowilam, to co chcialam miec, to posiadam. Nic sobie do zarzucenia nie mam :) jestem bardzo szczesliwa. Dzieci też są. Masz umysł kaczego móżdżku, ktory by najchetniej wytopił wszystkich żyjących, by się w końcu przestali rozmnażać. Nie mam ochoty się kłócić, przynajmniej nie z takimi ludzmi jak Ty z tak niskiego pokroju. Wspolczuje Tobie i Twojej matce, że się bardziej nie postarala, tylko wyzywasz sie na ludziach na forum. Kazdego życie ma swoje plusy i minusy, życia każdy sie uczy, dziecko od pierwszych dni życia pracuje ciężko, niesamowicie, wiesz po co? po to być żyć !!! PIerwszy oddech, pierwszy pokarm, pierwsze mama i kroczki. Nikt nigdy nie mówił, że zycie jest lekkie, my mamy tą świadomość, ale żebym sie nie decydowała na dziecko dlatego, bo może być brzydkie, a bo co? wstydziła bys sie wlasnego dziecka? Są gusta i guściki pamietaj o tym. A jak ty mialas towarzystwo ktore tak sie tobą "zajmowało" to tez współczuje, bo ludzi ceni sie za to nie jak wyglądają a ich największą wartość odbieramy poprzez to jacy dla nas są. Jacy byli inni dla Ciebie, tak Ty jesteś taka dla innych i wszystko jasne :) Pora się przyznać :)

Gość zawiedzony arek-- piona
:D

Mam 2 dzieci i powiem Ci, że moje ciało wygląda tak, jak by nigdy w sobie życia nie nosiło. ( dla jasności tępy bucie - " życia nie nosiło" = dziecka nie nosiło). Mam 173cm i waże 60 kg. Brak rozstępów i każdy mawia, " Ty to jesteś do rodzenia". jest to dla mnie komplement, poniewaz wiele kobiet ma trudnosci z rzuceniem nadwagi po ciąży. Mnie pomogły masaże, baseny, wyjazd w ciepłe kraje :))))) Pozdrawiam Cie cieplutko zazdrosna księżniczko :)

Gość Egoiste31 to facet , malunio
;0

Gość fagvdfgvads
Mnie pomogły masaże, baseny, wyjazd w ciepłe kraje Pozdrawiam Cie cieplutko zazdrosna księżniczko wsadź sobie pozdrowienia w nos, a bajki o wyjazdach w ciepłe kraje imbecylko zachowaj dla brzydkich dzieci :) pozdrawiam ciebie i twoje głupie dzieci :)

Bardzo ciekawy temat, sama jestem młoda mezatka i kiedyś chciałabym mieć dzieci ale szanuje i rozumiem ludzi którzy ich nie chcą - uważam ze to bardzo dojrzałe i inteligentne z waszej strony nie ulegać presji. Malunia a ty jesteś strasznie prymitywna... Współczuje twoim dzieciom takiej matki sorry... Wszyscy tu rozmawiają na poziomie a ty przychód idź i bluzgasz... Zastanów sie nad soba

Gość dgdgdg
""""Mam kase, piekny dom, moje dzieci mają wszystko, mam faceta ktory potrafi nas zaspokoić w sensie, wyjazdy tu i tam, niczego sobie w zyciu jeszcze nie odmowilam, to co chcialam miec, to posiadam. " Maz ci to zapewnil , tak to wyglada :O