Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani_Misiowa

CZERWIEC 2009 - gdyż we wrześniu nam się uda !!!

Polecane posty

Kasza___ wiesz, ze ja to zawsze, nawet i w polowie drogi :-) Co do dzwonienia to jest roznie. Ja ostatnio testowalam skajpa telefonicznego (dzwonienie na stacjonarne w PL albo komorki). Otwierasz skajpa i masz jedna z zakladek "call phones". Gdzies powinnas miec opcje "view account" lub cos podobnego. Nie powiem ci szczegolow, bo ja mam juz konto utworzone i nie wiem jak to wyglada "na lyso". Wchodzisz w swoje konto i zasilasz je kaska (my to robilismy z kredytowej, ale pewnie sa inne mozliwosci). Call do Polski akurat na stacjonarny kosztuje 2.1centa/min wiec tanio. Na komorke 24.6centa/min. No i dodatkowo jelsi chcesz zeby do ciebie dzwonili tez tanio to mozesz sobie wykupic numer telefonu. Ja tak mialam wykupiony przez 3 mies, numer stacjonarny w PL i dzwonili z PL normlanie z telefonu do mnie na kompa po taryfie lokalnej lub miedzymiastowej. A jakosc rozmowy jesli chodzi o dzwiek b. dobra byla w obie strony. Mielismy wczesniej tez karte wykupiona, ale wtedy oplacalo sie dzwonic ze stacjonarnego na stacjonarny, wiec jak teraz stacjonarnego nie mamy to odpuscilismy i skajp wystarcza. Jesli chcesz szczegoly to dopytam sie meza, bo on te karte zawsze kupowal (doladowywal). Tzn tez doladowaywalo sie konto online, i potem dzwonienie do PL to byla tona roznych numerow. Najpierw chyba 10cyfrowy "na karte", tam ci mowili jaki masz stan konta i dopieor potem numer do PL.

lusia____ gratuluje okresu ;-) Czy kiedykolwiek sie tak z tego faktu cieszylas? :-D A ja zapomnialam sie pochwalic. Dzis pan Jan kochany mial spotkanie trzeciego stopnia z zielonym, z uszkami..... kubkiem - niekapkiem. I calkiem mu poszlo picie wody z takiego. Wczoraj bylam w sklepie dzieciecym i przypomnialo sie panci, ze Hania jakos w okolicy pol roku zaczela "trenowac" niekapka wiec i synek dostal. Co prawda jemu jeszcze dalekoooooo do odstawienia butelek i smoka, ale niech sie przyzwyczaja facet, ze sa inne ksztalty niz okragle :-) Gonzallo______ Jasiu faktycznie bardzo do ciebie podobny. I na tle tych naszych puckow (nie wspominajac Myster Pyzola) to taki powazny chlopczyk juz :-) ewcisko____ no wlasnie, gdzie sie podzial ten twoj chudziaczek :-) Sliczna masz core, z kazdym zdjeciem ladniejsza :-)

AAAAAAA Lusiu jak moglas!!!! To teraz sama mam sie martwic!!!!!!???? hehehehh zartuje i gratuluje!:D :D :D u mnie nic a nic!!!!!!! Chlopa jeszcze nie strasze, poczekam jeszcze tydzien ;P A moj maly dawal dzisiaj czadu! Albo sie darl, albo gadal jak najety! I to nawet nowe gloski tworzyl! nawet chyba "Z" mu wyszlo! :D No i wkurzalam sie na niego bo malutko dzisiaj jadl! ledwo cos w niego wmusilam! calego jedzonka uzbieralo sie ok. 670ml ( zapisuje codziennie ile mleczka, ile zupki, tak zeby jesli sie martwic o cos to miec powody i dowod czarno na bialym ze malo zjadl, ze kupki tyle a tyle nie bylo itd itp, bo z pamiecia wiadomo jak to jest, dobra, ale krotka! ) Jutro cos konkretniej napisze, i przeczytm dokladnie bo dzisiaj padam!!!!!!! Wczesnie musialam wstac a popoludniu male przemeblowanie pokoju bylo...ufff.... Spokojniutkiej nocki, snow kolorowych i pieknego jutrzejszego dnia!

Ewcisko - sliczne dzieki za dodanie zdjec. Jest perfect, nic nie trzeba zwiekszac:) Kasza - czy WHO mogloby sciemniac…. Hmm … jak kazdy czlowiek , a tym bardziej koropracja..bo czym jest ta organizacja jak nie korporacja… poszukaj sobei przypadku austriackiej dziennikarki, ktora wyczaila niezla afere w ktora WHO bylo wmieszana..chyba chodzilo o szczepionki na swinska grype… jak poszukas zto pewnei I wiecej znajdziesz. Jak rowniez zrobi sie wiecej research to teorie, w ktore Twoj brat wierzy moga wydawac sie jasniejsze a nie jak omamy w ciemnosci I bredzenie z niewiadomych powodow;) Goniu - dziekujemy za complement. Ja rowniez powoli biore sie za albumy malutka Duniu - z tego co ja wiem to z glutenem nalezy zaczekac co najmniej do 6 miesiaca. Moj tez potora tygodnia temu spotkal sie z kubkiem-niekapkiem I sam trzymal I nie zle mu to szlo..ale to taki rodzaj ze naprwde wolno leci I trzeba ciagnac Dzisiaj bylam z maluchem u super lekarza Shila - duzo zdrowka dla Filipka Dziewczyny widze, ze idziecie juz z jedzonkiem na calego. Ja od poltora tygodnia podaje malemu rano kaszke ryzowa, ale dzisiaj jak bylam u lekarza I powiedzialam, ze zaczal zielone kupki robic to powiedzial, zebym odstawila ryz, nie podawala innego jedzonka niz mleko/formula do 6-go miesiaca i zwiekszyla ilosc probiotyku. O lysieniu mowa – wiec mnie rowniez temat dotyczy

a przypomnailo mi sie, ze bylamowa o mikserach Duniu - ja polecam magic bullet - maly , poreczny etc lub dla maluszkow, mozna na parze gotowac i od razu miksowac - BEABA

o wlasnie, MantraElle, mialam zapytac o ten probiotyk. Co polecil twoj lekarz? Co dajesz Alexowi i w jakiej dawce. A ten mikser zaraz sprawdze, dzieki. Mialam wlasnie cos takiego jak ktoras z dziewczyn podala tego Philipsa. Tyle ze mialam sam ten mikser, bez zadnych pojemnikow, czy nasadek. No i marka-nie-wiadomo-co-to-bylo, wiec jak sie zepsulo to juz nie dalo rady naprawic :-o Dobrze, ze chociaz troche posluzylo :-) Ja tam tez podejrzewam, ze nami niezle manipuluja, aczkolwiek to zupelnej teorii spiskowej mi daleko, ale to ze wzgledu na moje wlasne zdrowie psychiczne :-) Bo jakbym tak zaczela mocno sie przejmowac to nic tylko siasc i plakac, albo sobie w leb od razu strzelic :-p Choc i w druga strone niektorzy przeginaja. Chocby taki Moore (rezyser "Zabawy z bronia" miedzy innymi). Porusza ciekawe i kontrowersyjne tematy w swoich filmach, robi to w ciekawy sposob, ale cholernie jednostronnie. Moze Amerykanom to wystarcza, moze do nich wlasnie tak trzeba (nie obrazajac nikogo, ale wiekszosc z nich naprawde zyje we wlasnej bajce, american dream - cokolwiek to oznacza), zeby nieco ruszyc glowa. Ale jak dla mnie - za prosto i zbyt jednostronnie. Takze i w tym trzeba znalezc zloty srodek, kazdy dla siebie, na miare swoich sil i mozliwosci akceptowania i szukania "prawdy". Coz, a co do Fedsa, hehe, mi juz na studiach mowili jak to jest bardzo "hamerykanski i panstwowy" bank :-) Natomiast obejrzalam 2 czesc tego filmu, ktory dala Mantra. I tak mi sie nasuwa pytanie, czy kazdy kolejny prezydent, w tym przypadku USA, ma wglad we wszystkie utajone akta poprzednikow? Czy dziala to na zasadzie, ze "kazdy zna kawalek, ale nie do konca". Moze kiedys sie dowiem. W sumie to pod moim dachem wlasnie smacznie spi (pochrapuje) dwoje potencjalnych kandydatow na prezydenta tego "dobrobytu" :-p Dobrze, ze jest nad czym pomyslec i pogimnastykowac glowe. Grunt, zeby nie wpadac w paranoje :classic_cool:

MantraElle____ o tym sprzecie mowisz? http://www.babycookstore.com/product/812995010014.html Ciekawie wyglada, z opisu tez fajna sprawa, ale cena.... Jak dlamnie raczej teraz nie do przeskoczenia, bo szykuje sie troche innych wydatkow. Dzis np padl nam odkurzacz i trzeba bedzie sie rozejrzec za nowym. A skoro juz trzbe, to musze znalezc cos takiego czym bede mogla odkurzac panele w pokoju bez rysowania ich!!! Szlag mnie trafia, jak musze "latac na miotle" po tych metrach kwadratowych...

aaaaa, tuncia_____ mialam ci napisac, ze u mnie wlasnie pojawila sie taka mini grzywka, ni w piec ni w dziewiec :classic_cool: Zabojczo to wyglada, bo generalie nie dosc, ze odstaje drastycznie dlugoscia od reszty, to kladzie sie na czole na plasko, taka przylizana krowka :-D :-D :-D

Duniu - dokladnie o tym dla dzieci, a ten 2 kosztuje 1/3 tego - a nazywa sie magic bullet z odkurzacm niestety nie pomoge, jedno co to polecam z filtrem hepa

Duniu - jeden probiotyk to baby's jarrow dawam 1/4 lyzeczki i teraz bede wiecej - chyba podwojnie, ale nie pamietam w tej chwili i nie mam teraz przy sobie rozpiski polecil jeszce jedna firme slr tez nie pameitam teraz

Duniu zgadzam sie z wplywem teori siskowych na zdrowie psychiczne.. warto nie byc ignorantem i miec pojecie, ale jak w przypadku wszytskiego w zyciu - co za duzo to niezdrowo

spojrzalam na bloga - ale te nasze wszystkie dzieciaczki fajniusie Ewcisko - czy otrzymalas tylko jedno zdjecie?

moje dziecko jest nadpobudliwe yyyyyyy dziewczyny zapodajcie linka do tego filmu od Matry leniwiec ze mnie....

no wlasnie dziewczyny moze w tych teoriach cos jest (prawda zazwyczaj lezy posrodku) ale moj brat jak sie rozgada i zaangazuje w analizy to skonczyc nie moze. Przerazajace.... |Co do magicznych maszyn do robienia jedzonka dla maluchow ; wow! normalnie cud techniki. balabym sie wlaczyc ze strachu ze cos popsuje przeciez to to jest madrzejsze ode mnie:-D i napewno wiecej warte hi hi:-P Dunia ja wlasnie w ten sposob co opisalas dzwonilam z uk do PL ladowalam konto skypowe za 10 funtow w sumie ostatni raz zaladowalam w lutym a do tej pory zostalo mi ponad 3 funty. Tylko teraz jako ze kraj zminilam zminilo mi sie IP i automatycznie mnie przepisalo na US . Ciekawe ile teraz mnie ta przyjemnosc bedzie kosztowac... wlasnie ruszylam z kopyta z moimi dalszymi studiami. Wybralam sobie wstepnie wydzial i katedre (health Communication) w sumie fajne polaczenie mojego PRu (PieRdo**** kotka za pomoca mlotka jak ja to zwe:-P ) z moja dawna praca. W czasach swinskiej grypy napewno okazji do promocji zdrowia itd nie zabraknie:-P poki co wyslalam tylko oglny e mail do babki z zapytaniem o spotkanie. Ciekawe czy by mi sie udalo dostac PhD na tej zasadzie jak ma mojchlop zeby choc co nieco mi placili plus oplacali studia. W przeciwnym wypadku nie mam szans na studia przez nastepne kilka lat dopoki Sam nie skonczy swoich. I wtedy hmmm nic tylko o rodzenstwo dla Pandy sie starac:-P

Kasza___ jak to dobrze zajzec tutaj o normalnej porze i nie prowadzic monologu ze sciana :-D Link do filmow: http://www.zeitgeistmovie.com (i jak Mantra radzila, zaczelam od czesci 2). Kasza, a zobacz co ci pokazuje konto w skajpie, jak wejdziesz w opcja phone call, pokazuje ci stan konta (rozumiem, ze u ciebie nadal w funtach). I jak wybierzesz na dole kraj dokad chcesz dzwonic, to co ci pokazuje, jaka stawke? W dolarach czy w funtach? No i gratuluje szkoly. Ty dziewczyno to masz powera za dwoch :-) A ja wrzucialm na bloga, pod ostatnie zdjecia Jaska link, do naszych zdjec z Halloween 2009. Za duzo ich, a ze i tak album online robilam dla znajomych i familii to - idac za ciosem - wrzucialm i tu. Dla wyjasnienia. Moj maz na paru zdjeciach tylko wyglada jak on. Ten typ tak ma, ze ciezko mu zrobic zdjecie, na ktorym nie ma chocby przymknietych oczu :-o Mnie latwo znalezc po dlugich platynowych wloasch. A dzieciaki - same leza w oczy :-D Dobranocka

Mantra___ to jak bedziesz miala te probiotyki pod reka, to wpisz mi tutaj. Dzieki. A samego Magic Bullet szukalam i pokazywalo mi za kazdym razem wlasnie ten sprzecior. No nic, poszukam jeszcze.

No dzis juz calkiem niezly dialog nam wychodzi po tej stronie Wody :-D

Mantra dostałam dwa zdjęcia i dwa wkleiłam. A coś nie tak:P???? U mnie pojawiają się dwa.

Duniu, no wlasnie pierwsze co mi na mysl przyszlo to to ze "za oceanem" zycie wrzy i Dunia bedzie dialogowac :) Kasza, rzeczywiscie, ty to czasu nie marnujesz!!! Jestes inspiracja, naprawde!!! Trzymam kciuki zeby poszlo po twojej mysli, a jak nie to grupka dzieci tez bedzie twoim szczesciem ;) Myszko, no poslodzilas troszke, nie trzeba bo do ciebie wroce!!! :) Mam nadzieje jeszcze przed twoim wyjazdem do PL! A teraz dziewczyny ja z miodem bo Myszka jest taka jaka ja czytacie, sloneczna, promieniujaca szczesciem, po prostu do rany ja przylozyc. Wracalam do domu z usmiechem na gebie!! :) Gonzallo, Myszka "wpadla" by ci w oko bo odpowiada twojemu typowi urody ;) Dopoki Myszka nie wyrazi zgody nie wstawie fotek na bloga, a szkodaby bylo - Maja jest zawsze usmiechnieta i jakie oczy!!! Ach, te oczy mnie zauroczyly!!!! Duza 😘 dla niej Myszko!!!! Gonzallo, Jas fajny chlop :) i ty tez swietnie wygladasz! Fajna fryzurka, troche krotsza, prawda? Ewcisko, no fajnie nam bylo z Myszka az tak ze sie zasiedzialam i w drodze powrotnej zachaczylam o tlok ludzi wracajacajacych z pracy. Nieciekawy tlok w metrze :o Ale, niepowiedziane ze kiedys sie niespotkamy w wiekszym gronie, ja bym sie na takie cos pisala, w wakacje w Pl. Ja spotykam sie jeszcze z pewna mama z Majowek 2006, bo znajomosc przetrwala :) hihihi a wasza ostatnia fotka zabujcza!!! Widze ze i tobie czasami brakuje fotografa ;) Lusiu, no to w takim razie gratuluje @!!!!!! Wlasnie, czy kiedykolwiek sie z niego tak cieszylysmy? tzn kazda ze swojego ;) Carmen, a moze to ty zaczniesz trend na drugie bebe, co? Zartuje, zycze zeby poszlo tak jak twoje serce chce :) Ide poogladac Duni Halloween'a :) Acha, Duniu, ja polecam moj odkurzacz, tez mam panele http://www.dyson.co.uk/store/product.asp?product=DC22-ALLERGY

jejku, jakie byki mi wyszly, przepraszam :o Duniu, przefajne te zdjecia!!! i fajnego masz "duchownego" ;)

Az sie zarumieniłam jak zaczełam czytac co tu dzisiaj nowego...:-)) MamoE, no slicznie dziekuje za tyle komplementow:-) Ahhhh..... dobrze wpłynełas na moje ego:-))) I ciesze sie juz na nastepna wizyte! Jesli bedzie u mnie w domku, Magnum murowane:-))) Duza buzka dla Ciebie, naprawde jestes Super:-))))!!!! Z moja corcia cos sie poprzestawiało, wczoraj na dniu spała mi 3godziny, normalnie chodziłam i sprawdzałam czy oddycha, zazwyczaj sobie urzadza 20-50min drzemki a tu prosze, No a potem w nocy o 3.30 nakarmiłam ja, zasypiała a tu nagle pufff i musiałam zmienic pieluche, tak sie rozbudziła ze do 6 prawie nie spała. Ja tam sobie przysypiałam, a ona biedna widziałam jak sie meczy zeby przysnac. No ale teraz dalej spi... mamy tez piekne plany na weekend, Moj sobie kupił nawigacje czyli nowa zabawka w jego rece, frajdy co nie miara, chce ja przetestowac i jechac nad morze:-))) Troszke pogoda nie za ładna no ale moze sie uda:-)

Lusiu79 naprawde sciesze sie ze juz przyszedł @!!! Wyobrazam sobie ta Twoja ulge:-)) Czekasz jak mało ktora az Ci mała wyrosnie z pieluch a tu miałabys wchodzic w nowe:-)) no to teraz czekamy na Carmen:-)) Ja osobiscie jescze raczej nie moge zajsc w ciaze ku uciesze Mojego:-) Poki co on nie jest gotow jeszcze na nastepne, ja juz byłam gotowa kilka dni po porodzie:-)) No ale wiadomo musze poczekac i porozpieszczac moja pierwsza core:-)) Duniu, Kasza, MantraaEllle.... alez dzis glosno za oceanem:-)) Oby tak codziennie co nie:-))) ganetko.... udanej imprezki!!! Pewnie sie odezwiesz po weekendzie, teraz masz troche zamieszania w domu. Oby kazdy dojechał na czas, a najwazniejsze to tatus:-))

I dzis do wygrania 93mln funtow w Euromilion!! Takze trzymajcie kciuki dziewczynki, sniło mi sie zebym grała wiec moze chociaz jeden milon mi sie uda czmychnac:-)))) alez by było super!!! No a wtedy obiecuje spotkamy sie wszystkie:-)) W Polsce, Londynie, Austrii, Teksasie....obojetne....chyba najlepiej na Seszelach, albo Maladivach:-))) O tak.... tam was zaprosze:-)) No to pakujcie walizki:-)) Boze, ale sie własnie rozmazyłam.......

Mamo E żebyś wiedziała fotografa brakuje:P Mój M jakoś nie pali się do robienia zdjęć, chyba że oficjalnie mu powiem "zrób mi zdjęcie z małą" to wtedy owszem weźmie aparat, ale tak żeby sam to nigdy. A teraz nie było go w domu więc musiałam sobie sama radzić:P Duniu zdjęcia supper, takie wesołe, szkoda że w Polsce nie ma takich zabaw!!!! A duchowny rzeczywiście fajny:P Myszko mam nadzieje że wygrasz, trzymam Cię za słowo że jakby co spotkanie organizujesz!!! Ja też tak mam często że się rozmarzę, myślę sobie wtedy że jak wygram, to pomogę jednej siostrze, drugiej siostrze no i kupie sobie mój wymarzony domek z ogródkiem:) Aż przyjemnie rano zajrzeć na forum i zobaczyć że w nocy tu taki ruch:)

Lilianko i jak gin wypisał Ci zwolnienie, jeśli tak to na jak długo??? Ja w poniedziałek idę do kolejnego pediatry spróbować jeszcze załatwić na małą, a jak mi się nie uda to też uderzam do mojego gina, mówie Wam dziewczyny że już zaczynam myśleć czy nie wybrać czasami tylko tego urlopu wypoczynkowego i nie iść odrazu na ten wychowawczy no i modlić się że może się ulitują nade mną i mnie nie zwolnią na wychowawczym. Ja chyba do takiego kombinowania się nie nadaje:(:( W nocy mała mi zaczęła ładnie spać, to teraz ja nie mogę spać bo ciągle myślę co by tu z tym zrobić!!!

Ewcisko - wlasnie wcozraj bylo tylko jedno, ale ziisaj widze juz dwa:) czary;) Duniu - oto link na mikser http://www.buythebullet.com/ - mozna kupic w wileu sklepach, nie trzeba zmawiac , na pewno jest w macy's i bed bath and beyond probiotyk powiedzial ze dla mojego malucha 10 -12 billionow organizmow, ze jak bedzi elepiej na 9 to ok mozna zaprzestac na 9... czyli jest to jedna lyzeczka Jarrow Formulas - Baby's Jarro-Dophilus+FOS rozlozona na 4 razy lub czesciej 1/8 jesli zle by tolerowal takie ilosci. Drugi rodzaj to Klaire Labs - THER-BIOTIC® INFANT FORMULA

O widze ze na naszym forum ruch dzisiaj. A ja mam problem z piersia bo mnie bardzo boli, nawet mam problem z noszeniem malej i musze uwazac zeby mnie nie uderzyla albo nie kopnela. I w srodku jest jakby zgrubienie. Tak mi sie porobilo po odstawieniu malej. Chociaz staralam sie to robic stopniowo. I nie wiem co teraz. Czytalam ze na pozbycie sie laktacji dobrze jest pic szalwie wiec dzisiaj zaczelam ale to chyba troszke za pozno. Poza tym boje sie zeby nie miec zapalenia piersi. Nie wiem czy powinnam to sprobowac rozmasowaci sciagnac? Zobaczymy co bedzie jutro ale chyba trzeba bedzie odwiedzic lekarza. Mala mi tu marudzi, zabiore ja na spacer moze sobie pospi, chociaz bogoda kiepska, zimno i wieje.

Gonia, ja miałam podobnie przez jakis tydzien. Zrobiło mi sie zgrubienie w piersi i bardzo mnie bolało. A juz szczegolnie jak sie nazbierało tam troche mleka przez noc. Ja starałam sie jak najwiecej przykładac mała do tej piersi i jak ja karmiłam to masowałam to zgrubienie. I powiem Ci ze po kilku dniach znikneło. Nie wiem jak w Twoim przypadku, bo odciaganie na pewno by Ci troszke pomogło, ulzyło ale i moze pobudzic laktacje. Ja bym chyba sprobowała a jak nie to koniecznie do lekarza:-(

Ewcisko.... kciukasy zebys dostała to zwolninie!! Ja tez nie umiem za bardzo kombinowac i kłamac. Takze Cie rozumiem. Jak kłamie to Moj odrazu to widzi...zreszta ja wtedy sie dziwnie zachowuje i czesto sie smieje wiec pewnie nie trudno sie domyslic. Lilianko... jak u ciebie?? Pogodziłas sie z mezem?? Duza buzka i dla Was:-)))

Gonia_____ rozmasuj, nawet jesli boli. Goracy prysznic na zamiane z zimnym okladem. Jesli pojawi sie jeszcze w tym miejscu zaczerwienienie i bedzie gorace to trzebaq do lekarza, po antybiotyk