Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieodpowiedzialna20latka

Aborcja- w 2 tygodniu ciąży

Polecane posty

hola holafdsd > co do tego ze aborcja jest nielegalna bo jest niebezpieczna to jest smieszne, dlaczego w takim razie w innych krajach jest legalna tam jest biezpieczna???? zastanow sie co ty piszesz dziewczyno... jak ktos musi miec aborcje bo np jego dziecko urodzi sie niepełnosprawne to tez jest niebezpieczne???? echhh

Aborcja jest bezpieczna, nie pierdolcie głupot.. Ja przez to przeszłam, wiem jak to jest. Aborcji nie robia jacys weterynarze tylko ginekolodzy którzy sie na tym dobrze znaja

Gość Finezja43
Witam przeczytałam Wasza dyskusje taki lekarz jak mala chinka,,,,,,,szkoda słów,Mam 43 lata ponad dwadziescia lat temu usuwałam 2 ciaze i nie obchodzi mnie jak malachinka to skomentuje bo mam to gdzies jak do tej pory nie mam zadnego syndromu poaborcyjnego.a tak na wszelki wypadek róbcie dziewczyny test beta hcg i wszystko jest jasne pozdrawiam

Naczytałyscie się głupot w necie a teraz świecicie a gówno o tym wiecie! Ja przeszłam przez to i nic mi nie ma, żyje normalnie, i jestem bardzo szczęsliwa

Gość Finezja43
Tak na marginesie dodam moje zdanie zeby mówic o morderstwie to nie ma kobiety ktora by sie tego nie dopuscila pomyslcie ile plemnikow zostaje na przescieradle,ile w prezerwatywach.Kosciól tez nie robi pochowku pięciotygodniowych tak zwanych ciąż a twierdza,że to czlowiek i tak moge mnozyc przyklady ale po co kazda kobieta wie co dla niej bedzie najlepszym rozwiazaniem.

Co do aborcji- nie jest ona robiona pod narkoza poniewazz pacjentka musi byc swiadoma jest ona robiona w znieczuleniu.

Anonimowa panna> w ktorym tygodniu mialas usuwana ciaze? Czy mialas po tym jakies powiklania?

To wiecie co moze ja nie wiem dokladnie w sumie nawet nie pytalam, ale nawet ogladalam pare filmikow i kobiety nie byly pod narkoza pelna...

Co do syndromu poaborcyjnego uwazam ze kazda kobieta bedzie to przezywala inaczej, jesli ktos jest pewny ze nie chce miec dziecka nie jest gotowe na nie i wie ze nie bedzie zalowal dlaczegoniby miala by taka kobieta miec jakies syndromy... jesli ktos est silny psychicznie i uwaza i zyje w przekonaniu ze dobrze zrobil zadnych syndromow miec nie bedzie! takie jest moje zdanie

Gość mala chinkaaa
pierdolenie o szopenie (znizam sie do waszego poziomu bo tez zaczynacie obrazac). ciaza jest naturalnym stanem fizjologicznym, a aborcja jest zawsze ingerencja w cialo kobiety. i takie skutki zawsze wyjda.np po lyzeczkowaniu endometrium czyli blona ktora wysciela macice jest uszkodzona i potem jak bedziecie chcialy miec dziecko beda problemy bo zaplodnione jajeczko nie ma sie gdzie zaimplantowac (przyczepic). dla tych co maja braki z biologii--> plemnik to jeszcze nie dziecko.dziecko jest gdy polacza sie obie komorki meska i zenska. w ogole to macie wiedze potoczna jak widze, to tak jakby amator wdawal sie w dyskusje z prawnikiem na temat przepisow. jeszcze jakies pytania?chetnie odpowiem.

Gość mala chinkaaa
macie bardzo prymitywne podejscie do ciazy.gadalam z kolega z afryki.on mi opowiadal ze u nich do ciazy to sie podchodzi tak--> to co jest w brzuchu to krew i tkanki, dopiero jak przychodzi na swiat to to jest dziecko. smiech na sali. i wy tez tak podchodzicie. ze to tylko zespol komorek, tkanek, ktore mozna mowiac waszym jezykiem usunac(czyli zabic). ale do cholery kim byliscie siedzac w brzuchu matki?mapka?i dopiero potem stalyscie sie czlowiekiem?do licha! zastanowcie sie czasemi nie gadajcie glupot. polecam lekture Reka Boga--> najwiekszy aborcjonista w stanach, ktory dokonal aborcji na skale tysiecy, opisuje jak z dnia na dzien zmienil zdanie. siedzial bodajze u miejscowego fryzjera (male miasto) i tam mezczyzni opowiadali o jakiejs kobiecie ktora dokonala aborcji (chyba za pomoca tabletek wczesnoporonnych) jednak aborcja nie poskutkowala bo urodzila dziecko. padly jakies dane i lekarz gapnal sie ze tu chodzi o jego matke, a tym dzieckiem byl on sam.matka chciala go usunac. niezle, co?

Gość mala chinkaaa
o nie moja droga, chyba ty masz braki. nie slyszalas o zrostach?syndrom to i psyche i dolegliwosci fizyczne.a ktore kiedy wystapia to zalezy. ale zawsze wystapia. ja mam kolezanke ktora usunela i choc jest mloda piekna i dobrze zarabia ma depresje od tamtego czasu. zupelnie inna dziewczyna.

zrosty stwarzaja zagrozenie bardzo rzako, po nieprofesjonalnie wykonanej aborcji. Smieszysz mnie dizewczyno bo gadasz tak, jakbys wszystkie rozumy pozjadala podczas gdy cala ludzkosc, naukowcy i etycy wbijaja sobie cwieka w jakie ramy wsadzic aborcje. poza tym - nie przezylas twgo sama, wiec nie widze powodu, dla ktorego moglabys uwazac sie za experta, bo za takiego sie masz, mam wrazenie. milej dyskusji, ja wypadam🖐️

Gość mala chinkaaa
aborcja to dramat. na nia pozwalaja bardzo liberalne kraje ktore nie maja szacunku dla zycia, dla ktorych liczy sie tylko rozwoj gospodarczy. to kraje ktore pochwalaja rozne inne anomalie, np adopcje dzieci przez homo, czy lekkie narkotyki, albo eutanazje.

Gość mala chinkaaa
lekarz nie musi byc chory na serce by byc kardiologiem. proste, nie?

Gość mala chinkaaa
aborcja gdy dziecko urodzi sie niepelnosprawne. kolejny watek. pewnie kazdy z was ma w rodzinie lub wsrod znjomych kogos chorego tak powanie chorego, uposledzonego, itp. probowaliscie go zabic?nie?czemu?to czemu chcecie zabijac malutkie bezbronne dziecko?i kto wam daje prawo do decydowania o zyciu innych?to ze jest chore to znaczy ze ma byc zabite?to w takim razie kazdy lekarz by zabijal zamiast leczyc.

Gość mala chinkaaa
widze ze niektorym brak merytorycznych argumentow. moze doczytajcie troche to sie poklocimy:)

Gość fankadzbanka
tez slyszalam podobny przypadek. i tez jestem przeciwna aborcji. dziewczyny poczytajcie http://www.fuw.edu.pl/~trochim/Duch/nathanson.html

Po co ta dyskusja??Jedna tlumaczy,ze aborcja to zlo,droga,ze nie...i tak kazdy ma swoj poglad na ten temat!!!Kazda kobieta sama zdecyduje,czy urodzi czy nie!!Mala chinko-----Nie przekonasz kogos kto jest juz odpowiednio ustosunkowany do tego tematu:)To decyzja kobiety,jej sumienia itp.Uwazam ,ze aborcja to zlo..ale co ja moge powiedziec kobiecie,ktora chce usunac??Zeby tego nie robila??i chyba tylko tylko moge powiedziec.Ale to jej decyzja.Ona ma swoje sumienie,i tyle.Nie potepiam tych kobiet naprawde!!Nie raz sa w ciezkiej sytuacji zyciowej i aborcja to dla nich wybawienie..taka prawda.Nasze panstwo zamiast ulatwiac zycie rodzinne,robi wszystko zeby rodzilo sie coraz mniej dzieci.Ksieza krzycza,ze to zabijanie czlowieka...ale dlaczego ,kiedy kobieta poroni swoje wyczekiwane malenstwo powiedzmy w 18 tyg ciazy..nie moze go pochowac jak czlowieka!!!PARANOJA. NIE SADZMY INNYCH...sami bedziemy osadzeni:) pozdrawiam

Gość fankadzbanka
nie kazdy ma stanowcze poglady na poszcegolne tematy.mysle ze to foru jest potrzebne, gdyz cale zycie sie uczymy. Pierwszym kluczem skuteczności ich taktyki było przekonanie mediów, że akceptacja dla aborcji jest znakiem oświeconego liberalizmu. Wiedzieli, że gdyby przeprowadzono sondaż opinii publicznej, przegraliby z kretesem. Dlatego fabrykowali dane statystyczne w oparciu o fikcyjne sondaże. Informowali media, że według najnowszych sondaży 60% Amerykanów popiera aborcję. Podawali jako prawdziwe informacje, że na skutek nielegalnej aborcji rocznie umiera 10 tys. kobiet, gdy prawdziwa liczba wynosiła 200 - 250. Twierdzili, że w ciągu roku w USA przeszło 1 mln kobiet dokonuje nielegalnej aborcji, podczas gdy rzeczywiście było ich okolo 100 tys. Nieustanne powtarzanie wielkich kłamstw w publicznych mediach przekonuje słuchaczy. Tego rodzaju akcja propagandowa okazała się bardzo skuteczna. W ciągu 5 lat udało im się przekonać większość społeczeństwa, że należy jak najszybciej zalegalizować aborcję. Drugim elementem ich taktyki było granie tzw. katolicka kartą. Nieustanie szkalowali Kościół Katolicki i jego "wsteczne" poglądy, wskazując na hierarchów Kościoła, jako na pełnych hipokryzji łajdaków, którzy przeciwstawiają się aborcji, chcąc ograniczyć wolność wyboru. Ten motyw był ciągle powtarzany. Karmili media różnymi kłamstwami jak: Wszyscy wiemy, że przeciwnikami przerywania ciąży są tylko duchowni, natomiast świeccy katolicy w zdecydowanej większości są za aborcją. Trzecim sposobem działania było uwiarygodnienie akcji propagandowej przez blokowanie informacji o naukowych dowodach, świadczących o tym, że ludzkie życie zaczyna się od chwili poczęcia. Twierdzilismy, że nauka nie będzie mogła tego nigdy okreslić, ponieważ nie należy to do jej kompetencji, a tylko do filozofii i teologii. Było to wielkie klamstwo, ponieważ fitologia (nauka o początkach życia ludzkiego) przedstawia niezaprzeczalne dowody, że życie człowieka zaczyna się w chwili poczęcia i potrzebuje takiej samej ochrony, jaka my się cieszymy. nie wiedzialam, wlasnie to przeczytalam.