Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Davelight

Apel - LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ!!!!!!

Polecane posty

Zacni Moi, nie będę pisać zbyt długo, bo i tak nikt tego nie będzie czytał. Azaliż przejdę do meritum. LUDZIE!!! Każdego dnia w sklepach mięsnych sprzedaje się mnóstwo kilogramów mięsa pod różnymi postaciami. Zajadamy się pasztetami, parówkami i schabowymi. Ale opamiętajcie się! Ten kawałek kiełbasy to Twój Brat Mniejszy, drogi kafeterianie. Zastanów się dwa razy. Ta \"kiełbasa\" też miała rodziców. Może miała dzieci już nawet. Żyła sobie, nie przeszkadając nikomu, aż spotkałają siekiera w łeb.. Jesz mięso - masz krew na rękach. Ale pamiętajcie - nigdy nie jest za późno, żeby z tym zerwać. Nasi Bracia Mniejsi nie muszę cierpieć, możemy żyć z nimi w zgodzie i obok nich. Wybór należy do Was...

Gość może kabanoska
autorze? :classic_cool:

Gość ja z mięsa nie zrezygnuję
ale jestem za tym, zeby zwierzęta były humanitarnie traktowane i zabijane, jesli tak to mozna określić.🖐️

Azaliż użyłam to słowo tylko raz w powyższej przemowie. A zwracanie uwagi na ten fakt odwraca uwagę od sedna sprawy i sprowadza ją na żenujące niziny...

Gość Mucha Mariola
Noooo. dzieci tej kiełbasy też zjem. Działam jak mafia/

Zacni moi, mam 24 lata i jadłam mięso odkąd pamietam. Przestałam pół roku temu. Zdziwilibyście się, o ile lepiej się czuję teraz. Nigdy nie jest za późno, żeby zmienić swoje życie! :D

Gość znafca83
gwiazdeczka kochana popierasz to jedna masz troche serduszka :0

Gość znafca83
a pieguski znikły ?

ahhhh a ja wlasnie wciagnelam taaaaaaaaaakie wspaniale carpaccio

no,ja jem mieso,bo i tak nawet jak ja przestane je jesc,to i tak co to da,kupi je i zje ktos inny,wiec jak jest juz zwierze zabite i przygotowane,trzeba je zjesc,by nie zmarnowac.bo malo kto jest wegetarianem...ale chcialbym,zeby nie cierpialy,to jest fakt...

tomekkkk - dużo ludzi tak się tłumaczy. Dlatego między innymi ten świat jest jaki jest.... :O Zamiast patrzeć na innych, zacznij zmieniać Świat sam. Zaskoczy Cię, jak szybko inni się przyłączą.

Davelight proponuje nauki dawać Hydepark\'u. Tam jest mnóstwo ludzi których możesz nawrócić, masz dużą szanse dotrzeć do Hindusów. Pozdrawiam

Gość musztarda
Pół roku temu? No to chodzi Ci o Twoje samopoczucie, czy tych młodszych braci, bo jakoś do mnie ten Twój apel nie przemawia. Rozumiem, że komarów, kleszczy, owsików też nie tępisz? :) A tasiemce, przywry, lamblie? To też mniejsi bracia.

Gość tomekkkkkkkkkkk
twoje podejście z tym że ktoś inny kupi jest żałosne autorka powinna dostać karę dożywocia za 24 lata pozbawiania małych świnek rodziców, gadasz pierdoły jak jehowy :D

Gość dziwnie to brzmi
Sama nie jem mięsa ale takie apele brzmią troche śmiesznie bo każdy ma świadomość z czego zrobiona jest ta kiełbaska, kotlecik itp. Ludzie będą jeść mięso bo im smakuje, ale przerażająca jest ta jego dostępność. Mięso jest zbyt tanie i fatalnej jakości. Masowa produkcja, męczarnie zwierząt po to by wyprodukować kawał taniej szynki która ma w sobie kilka % mięsa i mnóstwo chemii.

Gość Marlenka.
A to nie można chodować zwierzątek z tofu? Widzieliście mojego ślimaczka?

Gość indii
POPIERAM POPIERAM POPIERAM !!!!!!!!!!!! WASZE CIALA TO CMENTARZYSKA GDZIE ROZKLADA SIE PADLINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość musztarda
We mnie codziennie chłopcy maczają swoje kiełbaski i parówy. Jestem apetyczna :) Bo....Sarepska :D

no nie wiem...watpie w ludzi,nawet jak ja sie zmienie,niewiele to da,bo miliony beda wpierdalac,tomekkkkkkkkkkk+ no co ty,wlasnie super, ze taki temat jest,bo moze chociaz kilkanascie osob zrezygnuje z jedzenia miesa...a ja dolacze do TOZ

Gość dziwnie to brzmi
A akurat właśnie taki kebab o którym ktoś wyżej wspomniał to zbitka odpadów i skrawków które do niczego innego się nie nadawały, dużo starego tłuszczu dobrze dosolonego żeby nie wyczuć smaku.

Gość ale sie usmiałam
:D

Gość dziwnie to brzmi
A cóż w tym śmiesznego temat jest jak najbardziej poważny.

To chyba prowokacja? Tak niestrawnie podanej propagandy dawno nie czytałam... no, pomijając gazetki katolickie. 🖐️

Gość musztarda
Jak to nie jest śmieszne, jak jest. Szczególnie w kontekście tych mniejszych braci, biorąc pod uwagę gabaryty krowy.

Azaliż to nie prowokacja. To moje przekonania, które popiera mnóstwo osób. I tu też wiele poparło.

Gość dziwnie to brzmi
Pomijając fakt iż osoba zakładająca temat pisze jakby była po kilku głębszych temat jest poważny.