Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diunka3672

do mam dojrzewających dziewczynek

Polecane posty

Gość diunka3672

mam takie pytanko -czy gdy dziewczynkom rosną "cycusie"moze pojawiać się wtedy jakiś ból?Pytam ponieważ moja co jakiś czas płacze i mówi że ją boli serce.Jak była mała robiłyśmy echo serca i bylo o key.teraz zastanawiam się czy to serce czy jakiś ból związany z rosnącymi piersiami?//

Gość mama Natki
Bolą sutki.Zaczynają robić się delikatnie obrzmiałe i bolą przy dotku. Jeśli Twoja córka nie odczuwa tego bólu przy dotyku,to może ma po prostu jakieś nerwobóle?

Gość diunka3672
tego typu ból co piszesz też miewa ale ostatnio trzyma cała pierś nawet pod pachami i mówi że to serce ją boli i że nie może sie ruszyć.Tzn boli jakby w srodku za piersią.Czy taką 10,5 letnią dziewczynkę może boleć serce?

ja bym z nia poszla do lekarza :O to TWOJE DZIECKO, jak ktos ci napisze na forum ze to normalne bo cycki rosna, to olejesz i nie pojdziesz jej zbadac? :O

Gość kinnnnnnnnia
Przy rosnacych piersiach jest bol piersi przy dotyku. skoro corke boli w srodku i nie tylko podczas dotyku piersi to dzieje sie cos niepokojacego.

To moga byc nerwobole. Niegrozne lecz nieprzyjemne. Spytaj czy bol pojawia sie nagle, jest silny, klujacy, nie mozna glebiej odetchnac. Ja mialam takowe jako dorastajaca dziewczynka. Ale do lekarza tez warto sie wybrac.

Gość hym...
córka dorasta .....jak mi rosły piersi strasznie mnie bolały ,wiec uważam ,że nie ma się czym martwić , ale zawsze warto się uspokoić wizytą u lekarza.......a później może po jakiś zakup staniczka ;) :)

j adosonale pamietam jak mi piersi rosly i wiem ze nic mnei nie bolalo. teraz mam tzw nerwobóle, wlasnie takie jak opisujesz, tak zdiagnozowal lekarz. Warto isc do lekarza zeby sie upewnic, dowiedziec sie równiez jesli okażą sie to nerwobole z jakiej to przyczyny w tak młodym wieku. Pozdrawiam

Z tymi lekarzami to też uważajcie. Mnie bolały piersi, jak rosły, ale to nie ważne. Chciałam napisać o tym, jak poszłam z tym pobolewaniem do lekarza pediatry (z ojcem, oczywiście, podlotkiem wówczas byłam, może z 11-12 lat) i on wymacał mi w tych malutkich piersiach stwardnienia. I skierował do chirurga. Chirurg jak to chirurg zaraz piersi ciąć :o Mama się rozbeczała, że ledwo dziecku te cycuszki zaczęły kiełkować, a już trzeba jakiś zabieg chirurgiczny na nich przeprowadzać, a ojciec się wkurzył i zabrał mnie do innego lekarza - też pediatry ale z klinik, a nie z przychodni. I on się oburzył na to, że co ciąć, co usuwać, że to normalne :o Co potem, jak byłam w 8 klasie podstawówki, potwierdziła babka, która przychodziła uczyć nas samobadania piersi. Że mam budowę piersi grudkowatą i muszę dokładnie je badać, żeby wśród tych naturalnych grudek odnaleźć te podejrzane, I ginekolog później też tak samo mówił.

Gość diunka3672
ide dzisiaj do pediatry i martwie sie strasznie.Jak córka była mała-5lat to miała jakies szmery ale jak pisałam miała echo serca i wyszlo dobrze tylko ma jaką strunę ścięgnistą która daje efekt szmeru-jednak to żadna wada .Niewiem tylko czemu na prześwietleniach wychodzi że "wzmożony rysunek naczyniowo oskrzelowy w okolicy prawego kąta przeponowo sercowego"Jednak na to pediatra nie zwracał uwagi wiec to też nic z sercem.Teraz chodzi mi o to czy jak w wieku 5 lat serce bylo o key to teraz może być -nie okey

Gość diunka3672
jeszcze raz dzięki za odp