Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdgfg

NASZ WYGLĄD

Polecane posty

Gość sdgfg

wiem,że to nie forum na taki temat ale może ktoś odpowie Bo ja mam takie pytanie. Jak to jest z naszym wyglądem? Podobno słyszymy siebie inaczej niż inni nas słyszą,a widzimy się tak samo czy też inaczej? Bo np przeglądam się w lusterku i podobam się sobie,uśmiechne się z ząbkami też się sobie podobam w LUSTERKU,ale kiedy uśmiechne się znów pokazując ząbki i zrobie sobie zdjęcie to wyglądam tragicznie! WIęc ja to jest z tym naszym 'wyglądaniem'?:)

Gość bummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
masz dość widoczną asymetrie twarzy przez co na zdjęciach wyglądasz brzydko, nie jesteś fotogeniczna. A czemu pytasz, na nasza-klase chciałaś wrzucić? Pokaż tu.

Gość sdgfg
pytam bo nie wiem czy inni widzą mnie tak ja widze siebie czy zupełnie inaczej :P Na sobie podałam przykład a pytałam ogólnie.

to sobie pooglądaj zdjęcia znajomych na naszej-klasie. Czy tam wyglądają tak samo ładnie jak w rzeczywistości...? Sama sobie odpowiedz, nie zadawaj durnych pytań

Gość sdgfg
Niektórzy ładniej niektórzy gorzej więc jak mam porównać?

Gość sdgfg
No,ale moim głównym pytaniem było CZY INNI WIDZĄ NAS TAK JAK MY WIDZIMY SIEBIE W LUSTERKU CZY WIDZĄ NAS TAKICH JAK WYCHODZIMY NA ZDJĘCIACH? :P

jejku, tak to jest jak sie nie znasz na aparatach itp. Wiadomo, że każdy inaczej wygląda z rożnych perspektyw, dodatkowo jeśli zdjęcie zrobione jest z bliska to obiektyw nieco zniekształca obraz (im gorszy obiektyw typu w komórce tym bardziej) To co jest bliżej jest jakby wyolbrzymione. Do tego dochodzi wspomniana wcześniej asymetria twarzy. Żeby dobrze wyglądać na zdjęciu trzeba stylistki, makijażystki i DOBREGO fotografa, (ew. tylko dobrego fotografa), albo najzwyczajniejszego fuksa.

Gość sdgfg
nadal nie znam odpowiedzi na swoje pytanie hee...xD

Gość tez mam tak samo
ale z tym ze gorzej wychodzimy na zdjeciach to moze byc takie "prywatne odczucie" tzn ja np jak mowie ze wygladam tragicznie na tym zdjeciu to mi mowia ze pierdole i ze ladnie jest...

Gość sdgfg
no a co mają mówić? :P Mnie to wkurza bo stane przed lusterkiem uśmiechne sie i pokaże ząbki to wyglądam ślicznnie,nie zmieniając pozycji,miny ani nic ustawie aparat tak jak miałam ustawione lusterko cykam fote i wyglądam jak idź mi stąd i nie wracaj na tym zdjęciu...

CZY INNI WIDZĄ NAS TAK JAK MY WIDZIMY SIEBIE W LUSTERKU a skąd kutfa inni mają wiedzieć jak Ty sie widziusz w lusterku? Przeczytaj jeszcze raz swoj post i zrozum że to co napisałaś jest nielogiczne. CZY WIDZĄ NAS TAKICH JAK WYCHODZIMY NA ZDJĘCIACH a na to już sobie odpowiedziałaś moim zdaniem jesteś bardzo tępą "dziefffczyną"

Gość sdgfg
jakoś Tylko Ty nie rozumiesz,co mam na myśli :O

wyglądam jak idź mi stąd i nie wracaj na tym zdjęciu... mówiłam Ci już czego to jest wina.... (nie kurde, na żadne pytanie nie dostałaś odpowiedzi) coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu z ostatniej linijki mojego ostatniego postu

na pewno inni widza nas troszkę inaczej, pewnie niewielu ma okazję wejsć do kabiny luster i przyjrzeć się sobie z każdej strony...przeważnie oglądamy tylko swoją twarz, włosy w ciągu dnia...inni widza nas w całości, cała sylwetkę...

Gość inszetti ....
Hmm .. nigdy nie miał siebie za piękność .. Zdziwiona byłam, że faceci szaleją ... Bo to był szok, kiedy mnie obstąpili kiedy zaczynałam szkołę średnią ... To jest do dzisiaj .. Dziwne to było ... Heh kiedyś idę sobie, nagle zauważam odbicie pięknej dziewczyny ... Rozglądam się nie ma nikogo ... W końcu dotarło do mnie, że to moje odbicie ... heh dziwne doświadczenie ... Jakoś przez przypadek spojrzałam na siebie jako obca osoba i byłam przyjemnie zdziwiona ... :D

Gość sdgfg
głównie o buźke mi chodzi :D Sama sobie się podobam kiedy oglądam się w lusterku z różnych perspektyw , z różnymi minami itp. Robie sobie zdjęcie i caly czar pryska... Dlatego tak mnie to dzisiaj zastanawiało.

Gość FDSHGFDHGFDHGFD
JA mam np. taka kolezanke co na zdjeciach ładnie wychodzi, ale jak tak ja codziennie widze to mi sie nie podoba,. Niewiem juz.

Gość mam tak samo jak ty no i ty
ja mam to samo :/ i tez sie zastanawiam, czy faktycznie wygladam w rzeczywistosci tka samo beznadziejnie, jak na zdjeciach czy co....jak robie sobie miny do lustra to wszystko mi sie podoba...na zdjecia nie moge patrzec...porazka prostu PORAZKA. i to robili zdjecia profesjonali fotografowie i te zjakos niespecjalnie to wszystko wygladalo :/

Ja na przykład mam tak, że jeśli zrobię sobie zdjęcie moich piersi, to jedna jest co najmniej o rozmiar mniejsza od drugiej. W lustrze tego nie widać, mój partner też tego nie zauważył, a kiedyś masażysta po jakimś czasie zwrócił mi na to uwagę. Sama zauważyłam tę asymetrię dopiero po tym, że czasem jedna pierś lekko wysuwa się z miseczki stanika. Głupie to :D A jeśli chodzi o zdjęcia twarzy, to w końcu aparat chwyta tylko chwilę, a w lustrze cały czas siebie widzisz, swoją mimikę itd.

Gość A ja mam różowy segregator
dziwne , bo jak kiedys wyslalam chlopakowi swojemu zdjecie odbite w lusterku to powiedzial ze wygladam tak jakoś inaczej hmmmmm moze w tym jest jakaś prawda , on tez mi wyslala swoje zdjecie odbite w lusterku i tez inaczej wygladal niz patrze na niego na zywo heh

ja i w lusterku i na zdjęciu wyglądam jak przez okno. najładniej z całej wsi, gdy wszyscy wyjadą:O

Gość loeb
Pamiętajcie że stojąc przed lustrem widzimy swoją twarz odwrotnie czyli w odbiciu lustrzanym , a robiąc aparatem normalnie czyli tak jak widza nas inni . Ponieważ praktycznie kazda twarz jest niesymetryczna to wydaje nam się ze wyglądamy inaczej bo przez lata patrzymy się w odbicie lustrzane a nie normalne. Tez inaczej wyglądam na zdjęciach, nie podobam sie sobie a w lustrze ujdzie w tłumie ;)

Gość anonim .
mam pytanie czy ludzie widzą mój wygląd inaczej niż ja . ? np. wydaje mi sie ze na zdj. wychodze ładniej , wyglądam inaczej niż w rzeczywistości . czy to jest moje urojenie ? i czy ludzie patrząc na to zdj, nie widzą różnicy po między zdjęciem a mną '' na zywo '' /. ?

Gość tytgt
Wyglądamy jak w odbiciu lustrzanym . !

Gość jajajja456
mysle ze loeb wytlumaczyl to najlepiej. Jesli ktos ma niesymetryczna twarz to jest przyzwyczajony do swojego lustrzanego odbicia ktore jest inne od widoku z pespektywy aparatu czy innej osoby! Jesli ktos ma symetryczna twarz to tego nie zrozumie. Pocieszac sie mozna tym ze tak jak ty jestes przyzwyczajona do swojego lustrzanego odbicia tak twoi znajomi sa przyzwyczajeni do tej innej ciebie ktora widzisz na zdjeciach. ja mam mocno niesymetryczna twarz i w lustrze sie akceptuje, a na zdjeciach - koszmar!