Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papceka

Juz nie daje rady z tym szczeniakem!!!

Polecane posty

Gość takisetam
Szczerze mówiąc radzę iść z pieskiem do weterynarza, bo jeżeli co godzinę musi wychodzić to coś jest nie tak. Nie jest już taki malutki przecież. Oddanie do schroniska to dość chory pomysł. Trzeba było w dniu urodzin poprosić męża, żeby pieska oddał, bo w ciąży nie jesteś na tyle silna, żeby się nim zajmować. Powtórz proszę co to za rasa.

Gość papceka
matko ja nie dam rady chodzic z nim po scgodach nie dam rady!!! to co amm poswiecic sie dla pieska ryzykujac zycie mego dzsiecka? ja nie chcem oddawac go do adnego schroniska!!

Gość chyba pozostaje ci
jeżeli nie chcesz psiaka a jest rasowy i dość drogi, to może daj ogłoszenie, że oddasz w dobre ręce. Schroniska są do dupy, zwierzaki tam cierpią :(

Gość bmw316
Nie no ja ci współczuje, za miesiąc poród teraz sobie wyobraz wyciągać dzieciaczka kilka razy dziennie na dwór bo piesiu chce siusiu.Ja miałam podobną sytuacje i powiem ci że musisz pogadać z mężem bo niedasz rady może masz rodzine co by ci tego psa chociaż przez zime uchowała .

Na Twoim miejscu oddalabym pieska komus, kto jest w stanie zapewnic mu odpowiednia opieke. Juz teraz nie dajesz sobie rady z wyprowadzaniem psa na spacer... a pomysl jak sprawa bedzie eygladac, kiedy dziecko przyjdzie na swiat...

Gość papceka
Owczarek australijski

Gość jyrrtyj
cholera, aż żal czytać... oboje potraktowaliście tego psa jak zabawke, jak pluszaka którego się daje w prezencie, bez konsekwencji metody oczywiście są, ale trzeba czasem cierpliwości, nagradzania i kar, wkładu energii możesz próbować dalej: chwalić pieska za załatwianie się na dworzu, dawać w dupę za nasikanie w domu, wynosić zaraz na dwór i znów chwalić za sikanie tam, poza tym piesek musi mieć ciepłe legowisko gdzie może wyschnąć i ogrzać się po chodzeniu po mokrej i zimnej o tej porze roku trawie (dotknij i sprawdź jak zimne ma spody łapek a potem się dziw że sika)... czyli chwal, chwal i jeszcze raz chwal, ułatwiaj mu zadanie, karć gdy się znów zsika... jeśli nie chcesz, oddaj nietrafiony "prezent" a na koniec dodam że dziecko to o wiele więcej kłopotu i o wiele dłużej on będzie trwał więc czarno to widzę, ale dziecko też można oddać do sierocińca

Gość chyba pozostaje ci
rozumiem, że nie chcesz ganiać z pieskiem po schodach z 3 piętra w 8 m-cu ciąży. Przede wszystkim to może wywołać przedwczesny poród. Nie masz nikogo, kto w tej sytuacji mógłby ci pomóc?

Gość ja kocham psy nad zycie
jednego pasa stracilam, odeszla po 12 latach byla ze man od dziecinstwa, byla tak madra i wierna....przezycie nieziemskie. na miejscu twojego meza zastanowilabym sie co ja za osobe wzielam na cale zycie? zeby ci tak porzadnie wpierdolil i wybil takie rzeczy z glowy zeby psiaka oddawac bo ci sie niechce nic, i nie zastawiaj sie dzieckiem czy ciaza znam osoby ktore za chiny i skarby swiata nie oddaly psa nawet gdy dziecko sie pojawilo, a jaka frajde ma dziecko teraz, wychowuje sie z pieskiem, ten pies by za nie zycie oddal...tempa jestes wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Gość jyrrtyj
są cztery rasy owczarków australiskich która to z nich? w metryce będzie napisane...

Gość pani z włosami jak arbuz
"chcem" potwierdziłaś moje podejrzenia, możesz się wypierać czym chcesz, ale to ty pisałaś temat dobre trzy tygodnie temu. wszystko dziwnie składa się w całość, więc ciężko będzie mi uwierzyć, że pani w ciąży od zamykania psa na korytarzu, a ty, to dwie różne osoby. weź się w garść babo, powinno trafić do ciebie jaką głupią pipą jesteś. powinnaś mieć zakaz trzymania zwierząt i posiadania dzieci. a swoją drogą, mam nadzieję, że to prowokacja, bo takiego tłuka w życiu bym spotkać nie chciała.

a spacery idiotko ci dobrze zrobia, bo pewnie siedzisz w domu z brzuchem i tylko zresz dlatego masz taki nastroj i nic ci sie nie chce.

Gość papceka
aussie ja naparwde chcem tego pieska ale nie daje sobie ardy,a nie am komu dac tego pieska no nie mam komu,

Gość papceka
przepraszam a to tylko ja jedyna na swiecie pisze chcem zamiast chce???????? wez czlowieku pomysl co mowisz,a ja nie daje rady latac co godzinke z psem,nie dlateo ze nie chcem tylko nie daje rady naprawde

kurwa mac ale bym cie dopadla, normalnie bym cie zabila chyba za to jaka jestes tempa wwwwwwrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Gość takisetam
powiem tak: jeżeli mieszkacie w bloku to pomysł na australijczyka był co najmniej GŁUPI te psy wymagają codziennych długich spacerów - to po pierwsze po drugie mają wymagającą sierść, którą należy czesać bardzo regularnie (najlepiej codziennie) po trzecie... wkrótce pojawi się dziecko, które wymaga ciągłej uwagi, niestety uwagi wymaga też młody psiak :O Nauka czystości to przede wszystkim konsekwencja. Karanie nie da NIC. Konsekwentnie wychodzić o stałych porach (w miarę możliwości). Najlepiej 3 razy dziennie. Zresztą to pewnie wiesz. Znajdźcie kogoś, najlepiej z domem z ogrodem, kto by przyjął pieska.

szmacicho cipa idiotka tempak pustak dziwka kurwiszon szmacicho itd itp

Gość jyrrtyj
no mniejsza o rasę, to może być "owczarek australijski" jako nazwa własna rasy a nie typu psów użytkowych i m-sca pochodzenia... fajne psy... pamiętam taką Choco, z Warszawy, a może to był piesek, nie suczka... w każdym razie to była gwiazda konkursów w psich sportach... szkoda że takie psy znajdują przypadkowych właścicieli, zresztą to samo dotyczy każdego psa...

Gość hiszpańska krowa
pisanie chcem zamiast chcę świadczy o twoim gówniarstwie, więc skończ dziecino pisać gówniane prowokacje i psuć ludziom krew, weź się wreszcie za słownik ortograficzny, bo jutro szkoła 🖐️

wezcie ja z tego forum bo zaraz krwotoku dostane normalnie az z tego cisnienia proszeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ja bym wziel atego psa ale bym przy okazji cie zabila wiec...albo albo?

Gość papceka
kto pisze ze zczeniaka trzeba wyprowadzac 3 razy dziennie???? gdyby tak bylo nie mialabym zadnego problemu,on wciaz sika!! jak wstanie od razu biore go na rece i ide na dwor,tam czekam az zrobi siku,pochodze troche i ide do domu i on znow nasika mi z 4 razy jak nie lepiej,

Gość papceka
dlaczego wy mnie tak traktujecie? czy ja zostawic chce tego psa w lsie? oddac do schrosika? poprostu sie zale i potrzebuje jakis rad tylko tyle!!!! mam chwile slabosci

bo jestes tak tempa ze nie umiesz sie obchodzic z psem, i watpie ze przy tobie sie kiedys nauczy ten psinek czegos normalnego:o

Gość kowareta
trzeba sobie było kupić psiego robota, głupia pizdo. współczuję twojemu potomkowi przyszłemu, też będzie srał, sikał, wył po nocach kiedy zacznie ząbkować, a ty, jak rozumiem, pójdziesz do sąsiadki i go jej oddasz, bo nie możesz latać sto razy dziennie? przykra jesteś, naprawdę.

papceka - zastanow sie teraz dobrze: pies to zobowiazanie do dbania o niego przez kilkanascie lat. obejmuje to karmienie, wychodzenie na dwor 2-3 razy dziennie conajmniej dziecko to jeszcze wieksze obciazenie przynajmniej przez 10 lat, potem staje sie powoli dorosłe zastanów sie czy udźwigniesz te obowiązki ktorych sie podejmujesz

slabosci? ty szmato, ja marze zeby moj pies zyl wiecznie, zeby byl ze mna w kazdej sytuacji, ciazy itp

Gość jyrrtyj
spokojnie... naprawdę go chcesz? lubisz go? martwisz się że może źle trafić (oj, może, wierz mi...)? to spacer musi być dłuższy, połączony z zabawą, pokazywaniem czegoś pieskowi, uczeniem go... żeby się zmęczył i po powrocie i jedzonku zasnął potem znów spacer i znów jedzenie... spanko musi być ciepłe... w ten sposób sterujesz tym kiedy pieskowi chce się siusi a kiedy jest pora na odpoczynek

papceka - szczeniak oczywiscie potrzebuje wychodzenia nawet i z 15 razy dziennie, ale to dosc szybko mija bo pies fizycznie szybko dorosleje.

Gość papceka
wiem ze bedzie trudno i daletgo ja nie wiem co robic,kazdy mowil ze to zly pomysl a ja bylam taka szczesliwa,i teraz widze ze wszyscy mieli racje,ze teraz jest cieko a jak dziecko sie urodzi to w ogole nie dam sobie rady