Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papceka

Juz nie daje rady z tym szczeniakem!!!

Polecane posty

Gość ja kocham psy nad zycie
kowareta masz racje, ona dzieciaka odda bo bedzie sraj itp a jej sie nie chcem poprostu nim zqajmowac, o boshe co za kurwiszcze jebane

Gość ja kocham psy nad zycie
wezcie ja stad, pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee i oddaj tego psa juz bo ty go zabijesz glupota, dziecko tez oddaj bo bedzie z toba mialo przesrane.

Gość papceka
ja gdyby piesek juz umial zalatwac sie na dworze i prosil o te wychodzenie 3 razy dziennie nie mialabym zadnego problemu,ale on czesto sika a ja nie am tyle sil,aby wyjsc z nim na dwor,wracamy do domu a on znowu sika w domu,i tak w kolko,wczoraj np wstal zrobil siku i potem jak znow zasnal z 7 razy zrobil siku,nie wiem jak to ogarnac wszytsko a pieska bardzo kocham naprawde,bardzo

Gość papceka
dziekuje kwiatek:-) dzekuje ze sa tacy ludzie ktorszy nie krzycza od razu

papceka - pies bedzie sikac jeszcze tak z miesiac, najdalej dwa, potem sie uspokoi, musicie dac rade jakos

Gość jyrrtyj
piesek zmęczony zabawą, nowymi wrażeniami i zadaniami (np nauka siad za smakołyczki) po powrocie do domu, po jedzeniu, na ciepłym posłaniu śpi jak niemowlę to trochę trwa piesek wyspany (miejsce musi być spokojne, bezpieczne, ciepłe, co powtarzam) budzi się i chce siusiu - trzeba go znów wynieść i pochwalić za pochwałę może służyć chwila zabawy: chowasz się za krzak, wołasz, dajesz się znaleźć, entuzjastycznie chwalisz, dajesz polecenie siad (nowonauczone), nagradzasz smakołyczkiem wracacie, znów spanie, może posiłek (zależy jak często karmisz pieska), może trochę zabawy samodzielnej, jeśli nasikał: kara (klaps lub ostre "fe", odwrócenie się od psa, ignorowanie go...) czas zainwestowany w wychowanie szczenięcia potem się zwraca, bo ma się dorosłego, mądrego psa

Gość jyrrtyj
"wstal zrobil siku i potem jak znow zasnal z 7 razy zrobil siku" Ja tego zdania nie rozumiem. Szczeniak sikał siedem razy przez sen??? Przez jaki czas on nasikał tyle razy tak naprawdę? Może on ma problem urologiczny? Może jest przechłodzony? Może on się kładzie na gołych płytkach podłogowych?

Gość papceka
ja karmie pieska 4 razy dziennie, o 7 rano o 11 o 15 i o 19 nie wiem czy to dobrze

Gość papceka
piesek jak wastnie to robi porazdne siku potem tak z 2 godzinki chodzi sobie i potem znow idzie spac i wlasnie miedzy jednym snem a drugim potrafi zrobic nawet 7 razy siku i to takie niewileki,a spi na swoim legowisku jak i na penalch i terakocie

papceka - karm psa jak chce jesc :) wychodź z nim jak zapiszczy :) i uzbrój sie w cierpliwosc wiedząc ze bedzie coraz lepiej :) pozdrawiam i zycze powodzenia

Gość papceka
ale on w ogole nie piszczy sika wciaz w domu

Gość papceka
ja nie wiem nigdy kiedy on zrobi siku,potrafie tylko przewidziec siku jak wstanie a dalej t dla mnie czarna magia i nie wiem jak z tym probleme sie uporac nie wiem

Gość jyrrtyj
1) musisz uniemożliwić mu spanie na terakocie !!! (są takie zamykane legowiska, wyglądają jak klatki ale chodzi o to żeby piesek miał spokój, azyl i nie zrobił sobie krzywdy pod nieobecność opiekuna niszcząc coś (np zjadając coś niejadalnego), zamyka się tam pieska dopiero gdy się wybawi, żeby spokojnie spał, taka klatka powinna być wyścielona czymś ciepłym, piesek na swoje legowisko chętnie nie nasika, będzie to dla niego dodatkowy bodziec żeby wytrwać do wyjścia na dwór)

Gość papceka
ale on nie bedzie spal w klatce napewno nie,on ma swoje miejsca w ktore chodzi spac,jest miejsce kolo telewizora i zawsze tam idzie spac,ja nie moge uniemozliwic mu tego bo piszczal by wciaz,a w domu nie ma nigdzie dywanu gdyz boje sie ze zasika go

Gość jyrrtyj
to pilnuj żeby nie spał na płytkach aussie może chcieć się na nich kłaść bo ma dużo futra ale łapki mu marzną a pęcherz nie wytrzymuje jestem pewna absolutnie że duża część problemu wynika z tego jego pokładania się na zimnej podłodze

Gość papceka
ja zawsze jak zasnie na terakocie to klade go do legowiska ale on i tak wstanie i pojdzie sie polozyc gdzie jemu dobrze,a ile razy szczeniak sie zalatwia? moze naparwde ma chory pecherz,bo naparwde ja rozumiem jagby sikal co godzine ale on sika nawet 4 razy w ciagu godziny

Gość jyrrtyj
jak długie spacery ma psiak, ale tak naprawdę? 45 minut wystarczy i nie powinno być więcej żeby go nawet nie przeciążyć (jest w okresie wzrostu) ale te 45 minut w przypadku takiego psa - aktywnego i pojętnego, potrzebującego współpracy z człowiekiem - musi zawierać i nowe doświadczenia, i zabawy, i zadania za które będzie nagradzany dzięki temi piesek może się wyszaleć i dużo nauczyć, jak również... tak się męczy psychicznie (w pozytywnym sensie) że śpi spokojnie do następnego spaceru jeśli szczeniak dostaje cztery posiłki, to też tyle razy powinien być na dworzu (nie każdy spacer musi być długi ale w przypadku TEGO psiaka i TEGO problemu powinny to być raczej dłuższe spacery) potem wycieraj mu lub rozgrzewaj łapki przy deszczowej, chłodnej pogodzie

Gość jyrrtyj
"moze naparwde ma chory pecherz,bo naparwde ja rozumiem jagby sikal co godzine ale on sika nawet 4 razy w ciagu godziny" zgadzam się że to nie jest naturalne i dlatego łączę problem z zimną podłogą oraz specyfiką pory roku (teraz będzie mu... trudniej)

Gość papceka
mam juzdoscy tego psiaka, tak naprawde chcem przekonac meza zebysmy sie go pozbyli, tylko jak go przekonac kiedy podarowal mi go w prezencie,nie chce by mu bylo przykro, chyba sama pojade do schroniska, albo przywiaze go gdzies, a mezowi powiem ze uciekl na spacerze

Gość papceka
jestem zmeczona nim, chcem go oddac:( jest kochany ale chcem go oddac

Gość jyrrtyj
phhh... może napisz coś konstruktywnego od siebie, podszywaczu?

Gość papceka
nie,nie jestem podszywaczem, wiem ze robicie wszystko zeby mnie przekonac, pomoc ale nie chcem nie dam rady, a jak juz dziecko bedzie to wogole

Gość papceka
nie podszywam sie, wiem ze chcecie mi pomoc ale jak dziecko bedzie to juz wogole nie wiem co zrobie,

Gość jyrrtyj
no ja idę z psem na spacer tobie, autorko tematu radzę to samo, niech to będzie taki spacer żeby psiak, po posiłku, chciał spać powodzenia! (P.S. problem sikania trzeba wyjaśnić, bez względu na to jakie będą losy pieska... chyba nie chcesz być ścigana że sprzedałaś chorego psa? a on może być chory a zaniedbania w kwestii problemów urologicznych skutkują chorobami nerek, jak u ludzi)

Gość papceka
ja powiem jak robie a wiec tak pieska wyprowadzam o 7:30 on o 6 lub wczesniej wstaje ale ja nigdy nie zdazylam wstac przed nim,ja zjem sniadanie i piesek tez zje i wtedy biore go na dwor tak na 30 min,potem wracamy i on znow nasika pare razy i pojdzie spac kolo lub po 9 i wtedy wstanie o 11 i ja go biore i nzow na dwor,potem jak wrocimy daje mu jesc i on znowu sobie posika gdzies w domku, noi potem idzie spac i jak widze ze wstaje znow na dwor itd itp,i zawsze piesek nasika po powrocie z podworka

Gość jyrrtyj
"mam juzdoscy tego psiaka, tak naprawde chcem przekonac meza zebysmy sie go pozbyli, tylko jak go przekonac kiedy podarowal mi go w prezencie,nie chce by mu bylo przykro, chyba sama pojade do schroniska, albo przywiaze go gdzies, a mezowi powiem ze uciekl na spacerze" to nie podszywacza tylko twoje?? :S

Gość papecka
caly ten temat do tego zmierzam, naprawde nie chce go skrzywdzic ale nie mma sily