Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papceka

Juz nie daje rady z tym szczeniakem!!!

Polecane posty

Gość papceka
ej ktos sie podszywa pode mnie to nie moje wpisy

Gość papceka
kto sie podszywa naparwde

Gość papecka
no ktos ie podszywa?

Gość papecka
czemu podszywacz zaczernil nicka? :O

Gość jyrrtyj
"wiec tak pieska wyprowadzam o 7:30 on o 6 lub wczesniej wstaje ale ja nigdy nie zdazylam wstac przed nim,ja zjem sniadanie i piesek tez zje i wtedy biore go na dwor tak na 30 min,potem wracamy i on znow nasika pare razy i pojdzie spac kolo lub po 9 i wtedy wstanie o 11 i ja go biore i nzow na dwor,potem jak wrocimy daje mu jesc i on znowu sobie posika gdzies w domku, noi potem idzie spac i jak widze ze wstaje znow na dwor itd itp,i zawsze piesek nasika po powrocie z podworka" 1) pierwsze czego pies chce po wstaniu, to siku, wtedy trzeba go wynieść pierwszy raz, chociaż na krótko ale żeby załatwił potrzeby fizjologiczne czyli jeśli chcesz żeby NIE SIKAŁ, wyproadzaj go o szóstej (wiecznie tak nie będzie) 2) śniadanie pies może dostać PO spacerze, nigdy przed (z wielu względów) 3) dzięki dwóm punktom wyżej w takiej kolejności zdrowy piesek powinien spać i potem w kółko to samo, z wiekiem liczba posiłków zmniejsza się, spacerów również, wydłuża drzemka u psa i czas gdy potrafi zająć się sam sobą

Gość papecka
dobre ale czemu tak robicie? ten czarny to nie jest moj

Gość kup se kobieto ksiazke
o psach i zatrudnij szkolmeniowca, kotry cie przeszkoli i psa w drugiej kolejnoci bo na psa nie jestes basolutnie przygotowana!!!

Gość papecka
sika przed spacerem po spacerze, juz sama niewiem co z nim robic,kiedy go wyprowadzic zeby wysikal sie na podworku

Gość jyrrtyj
podszywanie to pewna tradycja na forum znikam, wychodzę z psami

Gość co za ludzie niedobrze mi
dziecko tez oddasz do adopcji, jak zacznie ci plakac w nocy, miec kolki, albo jak podrosnie i nie bedzie chcialo sie uczyc i bedzie dostawac paly ? tacy ludzie bez serca nie powinni miec ani psa, ani dzieci... w ogole nie rozumiem co to za wielki trud ruszyc tylek i go wyprowadzic na spacer, z czasem przestanie sikac, do tej pory mozesz rozlozyc na podlodze w jakims mejscu folie, czy gazety i go tam zaprowadzac, co jakis czas, moze sie nauczy i sam bedzie chodzic, poza tym, starcie sikow szmatka tez trudne nie jest :O

kurde ja naparwde zaraz sie zdenerwuje ktos sobie robi ze mnie zarty ja nie jestem osoba ktora pisze na pomaranczowo specjalnie zaczarnilam nick aby ten ktos sie uspokiil,ja potrzebuje rad ludzi ktorzy juz przezyli okres szczeniey swego pieska i moze mi sie to uda,bardzo chcem go nauczyc,ale jak narazie nic z tego:-( jakie jeszcze bledy robie? czyli amm wstawac przed pieskiem i od razu jak wstanie wychodzic z nim? potem jedzenie i co potem znow spacer?

Gość papecka
jednym slowem piesek robi co chce, sika kiedy chce spi kiedy chce, nie potrafi sie nauczyc, nie pisczy nie wiem kiedy trafic ze mus ie chce

Gość jyrrtyj
po spaniu go wyprowadzaj, pilnuj czy się wysikał i bardzo go za to chwal, poza tym baw się z nim żeby w domu spał zmęczony jeśli nasika w domu, skarć go (ostrym "fe" lub klapsem, lub potrzasnięciem za kark) oczywiście to wtedy gdy złapiesz go praktycznie na gorącym uczynku

Tak sobie czytam i oczom nie wierzę...pozbyc się psa, ponieważ sika w domu. No, nie rozumiem za grosz logiki. Co to znaczy, że mężowi będzie przykro??A może się zdziwisz i mąż pomoże? skąd ma wiedziec o trudnościach, skoro mu nie mówisz?A jeśli mówisz i on bagatelizuje, to raczej nie będzie mu przykro, gdy psa oddasz komus, kto będzie potrafił się nim zając.

ale piesek ladnie sika na gazetki,nauczyl sie tego,tylko teraz juz bym chciala aby nauczyl sie sikania na podworku,chcem zaczac teraz aby do konca pazdzerinika sie nauczyl

Gość papecka
mam dosyc podszywaczy, czemu tak robicie? to wredne, w dodatku zgraniacie cudze niki i je sobie przywlaszczacie tak jak ten wyzej:(

Gość jyrrtyj
jeśli to zastosujesz, on zrozumie że ma się dostosować musi ZROZUMIEĆ i mieć możliwość to zrealizować (musi nie miec problemów z pęcherzem) a wtedy dostosuje się

Gość papecka
chcem poprostu znalezc dobre rozwiazanie, oddac go w dobre rece, ja nie daje rady ale ktos inny moze sie nim zajac tylko nie mam nikogo

ja nie chce sie pozbyc psa!!! kto to wymyslil? jha poprostu przechodze trudne chwile i temu radze sie na forum,potrzebuje jakiegos wsparcia od osob ktore juz to przezyly,ja naparwde nie chcem oddac tego pieska,chcem dac sobie z tym rade i sie staram,jak moge naprawde

Gość pewnego dnia zgarnij

zarz sie wkurwie naparwde!!! niech ta osoba przestanie pisac pod zoltym nickiem bo to nie jest fair!!!! chcem pomocy od ludzi a ktos usilnie mi w tym przeszkadza to ja jestem prawdziwa i jesli trzeba to udowodnie to,a osoba piszaca na pomaranczowo zajmij sie lepiej czyms innym i daj ludziom posluchac rad i sie nauczyc czegos

Gość pewnego dnia zgarnij
gazetki, pies nie bedzie mial gdzie sie wylac i wtedy wez na dwor, ja tak szybko nauczylam

Gość papecka
nie klnij podszywaczu, ukradles moj nik, hamstwo, to ja jestem autorka tematu i chcem pomocy

Gość papecka
to moj temat, daj mi spokoj, czemu tak robicie? :(

Więc posłuchaj rad ludzi z forum i poczytaj dla pewności w internecie coś jeszcze na ten temat. Ewentualnie zapytaj sąsiadki z bloku lub klatki. Jestem pewna, że pomoże. A może w bloku jest ktoś, kto może wyprowadzac Twojego psa? Zresztą, za niewielka opłatą możesz kogoś zatrudnic. Nie wiem ile coś takiego kosztuje , może ktoś się orientuje? Możesz poprosic dziecko sąsiadów - oczywiście, po wcześniejszej konsultacji z jego rodzicami...

tak to udowodnij ze ty jestes autorka???????? czego ludzie sa tacy hamscy a na mnie mowia a tu jedna taka lub taki prubuje uniemozliwic mi otrzymania pomocy,dobra daruj sobie pisz ile chcesz a ja prosze nie reagowac na wpisy pomaranczowej,gdyby to ona byla ta prawdziwa to nie uzeralaby sie tutaj ze man tylko zalozyla drugi topik,wiec prosze pozowl mi porozmawiac normalnie

Gość papecka
od pocatku pisze ze chcem go gdzies oddac, ale nie wiem gzie aby mial dobrze, ja juz sily nie mam, choc bardzo chcem

Gość asdasdsa
skoro sika na gazety to już połowa sukcesu. Ja swojego oduczyłam w ten sposób - na początku gazet było dużo, w różnych miejscach. Potem została jedna, potem ją przesuwałam do drzwi wyjściowych, potem zniknęła. Pies szukał...wiercił się i piszczał, a wtedy ja biegłam z nim na spacer.Dawałam mu zawsze jakąś nagrodę gdy wysikał się na dworze. i działało... Od trzech dni mam małego szczeniaka :) Owszem zdarzają się jeszcze małe wypadki, ale generalnie mała zaczęła sygnalizować potrzeby, a jest tu trzy dni i ma 8 tygodni..... Na pewno trzeba wstawać rano przed psem i brać go na spacer.Zawsze po spaniu, zawsze po zabawie, czasami po jedzeniu... (niektórzy wychodzą przed, niektórzy po). Ja pracuję ze swoim psem, uczę ją , a nie truję dupę na forum.. Jeżeli będziesz krzyczeć na psa, bić go nic nie wskórasz, tak samo jeżeli przyjdzie Ci do głowy tarzać go w sikach...Efekt będzie odwrotny

a jak z tymi gazetami bylo? nagle ktoregos dnia zabrales i co? piesek nie nasikla na podloge? jak sie zachowal?