Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hryzantema

Karmienie- nie mam już siły

Polecane posty

Jeśli ktoś mógłby mi coś doradzić byłabym wdzięczna. moja córeczka ma trzy miesiące. od pewnego czasu budzi sie w nocy co dwie godz i jest głodna. nie jest to dla mnie normalne bo do tej pory spała od 21 do 5 rano. może powinnam dawać jej mleko modyfikowane na noc? moje niewyspanie i zmęczenie powoduje również brak pokarmu. co mam robić????

a po takiej zmianie na modyfikowane będzie dobrze się czuła? niektóre mamy skarżą sie na bóle brzuszka maluchów.

Moj na mleku modyfikowanym w nocy dalej budzil sie co 2 godziny... padalam ze zmeczenia... to byl taki okres, ktory niestety musialam przeczekac. ?Budzil sie tak do 5 miesiaca, pozniej przezucilam sie w nicy na sama kaszke z mleka modyfikowanego.

spróbuj dac to mleko i zobaczysz choc dzieci miewaja taki okresy mój Benio przesypia całao nac jak skonczył2,5 miesiaca jest na butli a jak miałm 11 miesiecy cos sie mu przestawiło i przez 2 tyg budził sie o 1 w nocy na jedzenie i potem krótka zabawa i o 3 spac szedł o 6 wstawał ponownie :O no tragedia teraz juz jest normalne

spróbuj dac to mleko i zobaczysz choc dzieci miewaja taki okresy mój Benio przesypia całao nac jak skonczył2,5 miesiaca jest na butli a jak miałm 11 miesiecy cos sie mu przestawiło i przez 2 tyg budził sie o 1 w nocy na jedzenie i potem krótka zabawa i o 3 spac szedł o 6 wstawał ponownie :O no tragedia teraz juz jest normalne

może to ten dziwny czas dziecka i musze to przeczekać. no nic. poczekam jeszcze pare dni jak nic sie nie zmieni spróbuje z modyfikowanym. Dziękuje

Gość maaa
Na pewno masz mleko, tylko, ze twój maluszek chyba zaczyna zabkowac. Moja córeczka gdy miała 3 miesiace, budziła sie w nocy, nawet godzine po zasnieciu, jak sie okazało, po 6 tygodniach wyszedł pierwszy zabek:) Nastepny 2 tygodnie pózniej, potem spała juz cała noc....a teraz gdy ma 7 miesiecy budzi si bo jest głodna, bo nie najada sie za dnia, tyle sie wokół dzieje..... Na pewno masz mleko :) Głowa do góry, kazda z nas miała takie mysli, co okazało sie nieprawda. Pociesze cie, ze przez te nieregularne ciaganie przez moja córeczke cycy, zrobił mi sie nawał mleczny....czyli powtórka z czasu noworodkowego:)

I spróbuj przystawiac swojego maluszka czesciej za dnia, bedzie szansa, ze w nocy bedzie spał tak twardo, ze zapomni o zabkach :)

Gość ja polecam jednal
rowniesz mysle ze to moga byc zabki, jednak moja mala była podobna jadla co 2 lub3 godz w nocy jak chciala i tak samo w dzien, wystarczylo jej jednak moje mleko jadla malo a czesto i tak jest do dzis, ma 13 miesiecy i je czesto 7 lub 8 posilkow dziennie czasem nawet z deserem 9, no ale nie wazy duzo w sam raz nie jest tez szczupla, poprostu tak sobie wyregulowala od malego brzuszek ze majac 9 miesiecy wazyla okolo 8,5 kg i to bylo prawidlowo, teraz tez wyglada ok i lekarze niemowia ze jest za szczupla czy cos podobnego a jednak nawyk jejzostal i je malo a czesto.... pozdr

Gość a oto streszczenia
Moja miała tak samo, w nocy tyle pobudek, że szok. Uspokoiło się trochę dopiero pod koniec 4. miesiąca. Teraz ma prawie 6, a i tak musi zjeść w nocy dwa razy, mimo że dostaje już nie tylko mleko z piersi. U mnie podanie mleka modyfikowanego niczego nie zmieniło. Tak już po prostu dziecię miało i tyle ;)

Mój synek w wieku 2-3 miesięcy spał całą noc a w czwartym się zaczęło: nocne pobudki i jedzenie 2-3 razy, myślałam, że to moje mleko mało wartościowe, bo mój synek dość duży był, przestawiłam się na mleko modyfikowane - nie pomogło, dodawałam kleik - nie pomogło, wprowadziłam kaszki - nie pomogło. Budził się na jedzenie do 8 miesiąca aż pewnego pięknego dnia (a raczej nocy), po prostu przestał i spał do rana :) I tego Wam życzę jak najszybciej :)

Gość witaj1111111111111111111
miałam podobna sytuację i uważam że dzecko nie jest głodne a spragnione Twojej obecności, chce sie przytulic, bo np w dzien jadło co 2h a jak bylam na uczelni to wytrzymalo5h i w tym czasie nie domagalo sie mleko, taki okres, ja na poczatku popelnilam bląd bo spałam z małym i ja sie budził to ja nieraz nie pamietalam rano ile razy jadł, a zdarzało sie i 8razy w ciągu nocy, życze wytrwalości

Gość Krotochwila
Nie wszystkim dzieciom pomaga treściwy posiłek na noc (mleko modyfikowane, kaszki itp) Ja u moich dzieci próbowałam wszystkiego, a i tak budziły się na cyca kilkukrotnie w ciągu nocy. Aż do momentu, kiedy nie skończyłam karmić piersią (karmiłam ponad rok). Uważam, ze po prostu dziecko w nocy potrzebuje bliskości matki a nie jedzenia. A nie ma większej bliskości niż przytulić się do piersi mamy... Autorko, jeśli nie szkoda Ci odstawić dziecka od piersi to zrób to i to podaj mleko modyfikowane. Wtedy dziecko może zacznie spać w nocy. Ja się przemęczyłam po roku u kazdego dziecka, bo uważam, że warto karmić piersią, to najlepsze co mogę mu dać jako matka, a ten czas naprawdę szybko mija....