Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pola28

Mama w Irlandii - kto chce pogadać?

Polecane posty

czesc wera:) z mieszkaniem niestety dramat, dzisiaj nie bylo absolutnie zadnych nowych ogloszen, kompletnie nic! ani na dafcie, ani w evening echo:O tragedia:O kurde za 2 tygodnie znowu czynsz placic, a jeszcze uplywa rok jak podpisalismy umowe (na rok) i tylko sie modle, zeby wlasciciel nie podniosl czynszu:( co jest niestety bardzo mozliwe:( wszystko co widzielismy do tej pory nie nadaje sie, bo o ile my we dwoje jeszcze bysmy jakos dali rade, tak dla malego dziecka zadne z tych mieszkan nie bylo przystosowane:O ale nic, bedziemy szukac dalej. w ogole nie moge wejsc na moja poczte na o2, nie mam pojecia co sie znowu porobilo😠

katrina, mieszkacie sami czy macie lokatorow? jakie sa ceny w carlow jesli moge spytac? bo tutaj w cork kosmiczne:O my potrzebujemy 2 pokoi. tzn zmiescilibysmy sie w jednym, gdyby byl jeszcze osobny living room, ale nikt jednego pokoju nie chce wynajac dla trzyosobowej rodziny:O

hej dziewczyny ja też mieszkam w Irlandii :) i jestem w 35 tygodniu ciąży więc to dla mnie tuż tuż :P

czesc happymama:) gratuluje!:) chlopiec czy dziewczynka? wybralas juz imie?

to będzie dziewczyna - Zuzia :0 wiem że to ostatnio bardzo oklepane imię ale mi się tak strasznie podoba że musi być :P

sliczne imie. moja corka tez miala byc zuzanna. :) chyba nie ma tu narazie nikogo z waterford, chyba ze cos przeoczylam. ja jestem z cork ale nie wiem jak dlugo, bo szukamy nowewgo mieszkania, a ze ceny tutaj sa kosmiczne, wiec byc moze przeniesiemy sie gdzies troszke dalej od centrum;)

ja mam apartament 3 pokojowy i płacę 750E na miesiąc + 40E za śmieci , do centrum mam 5 min drogi więc bliziutko :)

no to niezle ci sie trafilo :) ale smieci cholernie drogo:O my placimy 25 euro. wlasnie dostalam namiar na apartament calkiem tani, ale bez ogordka i balkonu :(w dodatku zeby sie umowic na ogladanie, trzeba najpierw jechac do ich agencji, zawiezc ppsy, dowody, referencje...:O na glupie ogladanie mieszkania:Oodpuszczam. potrzebujemy ogrodka, a przynajmniej balkonu.:(

no ja nie mam ani ogródka ani balkonu :( niestety jedyny plus to to że wszedzie mam blisko i moge na piechotke sie przejść bo niemam prawka żeby sobie dupke wozić :P

My mieszkamy sami w dużym domku 3 sypialnie plus living room,2 łazienki i 1 toaleta na dole oraz ogródek i płacimy 750 euro na miesiąc plus śmieci 30 euro,takie są tu ceny domów tak do 850 euro.Też mam blisko do centrum i przychodni także same plusy:) Hej happymama:)Już tuż tuż u ciebie i będzie Zuzia na świecie,super:)Jeszcze pamiętam jak to było:)

hejka wam:))) pola- ja z reguly jezdze pociagiem, jakies 10-15 minut jest do cork. powiem ci szczerze, ze wczesniej lepiej mieszkalo mi sie w centrum niz t eraz tu. owszem jest spokojniej, ale sa problemy innej natury. nie mamy auta i np na wieksze zakupy to wybieramy sie raz na tydzien i dosc ciezko jest to wszytsko tachac, a tak jak wczesniej mieszakalimsy w centrum to zawsze kiedy chcesz mozesz cobie wyskoczyc na zakupki. a tam nieestety nie ma zadnego tesco, ani lidla ani aldi. jesli chodzi o czynsz to placimy 1050 euro mamy 3 pokoje ale mieszkamy w trojke, wszytsko nowiutkie. no a wczesniej w centrum mielismy mieszkanie za 1000 euro takze liczac te dojazdy na zakupy to to jeszcze gorzej to wychodzi. ja osobiscie wolalam centrum, wszedzie bliusko, cokolwiek zalatwic latwo wyskoczyc a tam wiecznie dojazdy... no ale co zrobic dziewczyny czy jak bylycie w ciazy ( 7 mc) tez wam bylo slabo. bo ja mam ze nawet jak sobie leze czuje sie jakbym ledwo co np wchodzila po schodach taka jakas zdyszana, tak mi serce wali???

no wlasnie w mniejszych miastach jest taniej. mi juz wszystko jedno. mam dosc tego szukania:(

Amorek ja tak nie miałam,ja w ogóle się dowiedziałam o ciąży jak byłam w 7 tygodniu i kompletnie nic mi nie było,pózniej zaczęły się mdłości i bolesnośc piersi a tak to nic,musisz uważac na siebie.

sorki amorek nie doczytałam że ty piszesz o 7 miesiącu,o ile pamiętam to słabo mi nie było ale męczyłam się strasznie i serce tez waliło jak młotem także chyba to normalne,jak będziesz u lekarza to powiedz o swoich dolegliwościach chociaż u nich to wszystko jest normalne.

Ja mieszkam pod Galway za prawie 200metrowy dom(pietro-4sypialnie i 2 lazienki,dol-salon,kuchnia lazienkai pralnia) płacę 400e reszta rachunkow(prad,olej,internet,telrfon-limit 150e)placi firma takze ja nie mam co narzekac

amorek🖐️to troche mnie zmartwilas, myslalam, ze jest tam cokolwiek:( ja z tego co pamietam tez im blizej konca, tym bardziej chodzilam zdyszana, ale to pewnie przez to, ze dziecko nabiera masy. ale trudno cokolwiek powiedziec, najlepiej wspomnij o tym lekarzowi.

Pola nie poddawaj się,my szukaliśmy jakieś 8 miesięcy bo nic nam nie odpowiadało i nagle się udało kiedy straciliśmy już nadzieję,także bądz dobrej myśli:)

katrina:))) no wlasnie tak serce mi wali jak piszesz, ze mam wrazenie ze nieraz wrecz slysze jak ono bije. cisnienie mam niskie bo np102/70 albo 96/ 59 a puls ok 80-90.

wera nie zartuj, 400 euro ty szczesciaro!!! :(tez chce taki domeeek:(

Amorek mi się wydaje że to normalne,7 miesiąc to już wysoka ciąża i dzidziuś rośnie także obciążenie jest duże dla organizmu,ja sapałam już jak mały parowozik:)Ważne żebyś nie miała za wysokiego ciśnienia bo to byłoby już gorzej.

katrina dzieki:) my praktycznie zaczelismy poszukiwania jakis miesiac temu ale mam juz serdecznie dosc:(

katrina- no wlasnie tez tak czytam ze stro razy lepiej jest miec niskie cisnienie a takie mam wlasnie. naprawde ciaza to odmienny stan:))))

No niestety poszukiwania chatki zawsze trochę trwają,nie dziwię się że masz dosyc ja też miałam ale wiem że czasem warto troszkę poczekac.

oj tak ciąża to odmienny stan,zobaczysz 8 i 9 miesiąc,moim zdaniem ciąża powinna trwac 7 miesięcy:)Ja właśnie trafiłam do szpitala na 10 dni przed terminem porodu z powodu wysokiego ciśnienia i po dwóch dniach urodziłam śliczną zdrową dziewczynkę:)A ty co będziesz miała?To twoje pierwsze dziecko?