Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamma miaaaaa

CZY 300 PIELUSZEK W ROZMIARZE NEWBORN 1 TO ZA DUŻO-ILE KUPIĆ?

Polecane posty

Gość mamma miaaaaa

Będe kupowala pieluszki w sieci i chce od razu kupic większą ilość zeby zminimalizowac koszty. Ile powinnam kupic pieluszek w rozmiarze 1, a ile w rozmiarze 2? doradzcie proszę, bo nie mam pojęcia w jaką ilośc jedynek i dwujek sie zaopatrzyc.

my jedynki używalismy przez 2 tyg., codziennie około 10 sztuk... dwójki znacznie dłużej...no ale zależy jak duże będzie maleństwo... moja przy urodzeniu miała prawie 4 kg :)

Gość blue-true
uważam ze jedynek wystarczy kilka sztuk- zależy jak duze urodzi się dziecko... najlepiej 1 paczkę jedynek, ale za to wiecej dwójek ... ja kupilam za duzo 1 i 2 i traz czekają na kolejnego bobasa. rozumiem że chcesz oszczędzić, ale mysle że warto kupić pileuszki tylko na poczatek... np.1 opak.newborn, i 3 kolejnych.

ja 1 nie zdązylam w ogole uzyc bo moje dziecko wazylo ponad 4kg tak wiec nawet 2 zuzylam chyba ze 2 paczki bo potem lecialy juz 3

ja uzylam chyba z 20 pieluszek nr1 (bo dostalam tez od kogos paczke) i od razu 2 . moja cora wazyla prawie 4 kg wiec nie oplacalo sie jedynek uzywac

moja po urodzeniu wazyla 3,5 kg, uzywalam jedynek moze ze dwa tygodnie, ale jak w szpitalu maz przyniosl mi omylkowo dwojki to byly ok. zawsze zawiniesz bardziej dwojki a jedynka jak juz bedzie ciasna to nic nie zrobisz, wiec kup wiecej dwojek a jedynek na poczatek mala paczke.

Gość ajrisss
to zalezy od wagi dziecka. jezeli bedzie male, tak moja corcia (2,5kg) to przydadza sie 1. teraz wazy 4kg i przerzucilismy sie na 2.

Gość mamma miaaaaa
dziękuję za odzew i pozdrawiam wszystkie mamy:-)

Ja bym się wstrzymała z takimi zakupami \"hurtowych\" ilości. Pamiętaj - zawsze moze się okazać, że dany produkt uczula lub drażni skórę Twojego dziecka. Na początek kup małe opakowanie, przetestuj, a potem kup hurtową ilość. Zdarzają się takie przypadki, że nawet pampersy dziecku nie pasują i co wtedy? Takze przemyśl to, bo może okazać, że wyrzucisz pieniądze w błoto.

Gość uważam jak pani
powyżej - dziecko może być uczulone i co wtedy? Jak będziesz sprzedawała to zawsze stracisz, więc najpierw najlepiej kupić małą paczkę i jak podpasują tobie i dziecku to zamówić większą ilośc.