Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sweet Dreams II

Schabowe ze szkolnej stołówki...jak zrobić by były tak dobre???

Polecane posty

pamietam, ze zawsze te szkolne schabowe smakowaly mi najbardziej no i kupilam ten schab, ale jak to choleka zrobic zeby kotlety byly tak pyszne, jak te ktore pamietam niektorzy mowili, ze najpierw moczyli je w mleku, ale ja nie wierze, bo przeciesz nie oszukujmy sie szkolna stolówka to nie restauracja, obiady byly tanie więc i oszczedzano na wszystkim, moze ktos z was wie, albo pracowal w szkole jako kucharka i da mi jakas rade? :)

Hehe..też pamietam szkolne obiadki,mniamm,mniammm Tez zauwazyłam ze np.w takich barach mlecznych,gdzie oszczedzaja jak tylko mozna jedzenie jest najsmaczniejsze....

Gość loppela
amoze schabowe byly zwyczajne,tylko smak pozostal smakiem dzieciństwa w glowie?

też lubię barowe i stołówkowe schabowe :) wydaje mi sie, że tajemnica tkwi w bardzo cienkim rozbiciu i grubej panierce.

mialam praktyki w szkolnych i przedszkolnych stolowkach i tam sie raczej nie cackaja z robieniem obiadkow.nie mocza w mleku itp. moze sprobuj do bulki tartej dodac maki -troszke.moja tesciowa tak robi i jej schabowe smakuja mi lepiej niz te mojej roboty.

nie schabowe byly pyszne, no i musze to powiedziec...lepsze niz te ktore moja mama robila :O tamte byly takie delikatne, zajadalam sie nimi, a mojej mamy hm...juz byly inne, bardziej tluste, smak nie byl juz taki delikatny ;)

Gość Moja sister nie dawno kupila
pewnie smażone na starym tłuszczu..i dlatego tak jak w maku frytki:p

tak :) trzeba rozbic te kotlety w miare cienko.potem maczasz w jajku(sol,pieprz) a potem w bulce tartej z dodatkiem maki pszenneji bach od razu na patelnie.

aj tez pamietam obiadki ze szkolej stolowki ,tak tak schabowe byly pyszne aczkowliek jeszcze utkwilo mi jedno danie ... cos podobnego do pierogow ale w ciescie jakims innym wydaje mi sie ze drozdzowym ale tak cieniutko rozalkoane i upieczone a potem do tego sos bodajze jakis pomidorowy w srodku miesko ,chcialam zeby podali przepis ale nie cheicli chooojki wredne ;)

Gość stary olej cala tajemnica
frytki na starym oleju tez inaczej smakuja jak na nowym

Gość sfdssff
mi smakowal ryz z cynamonem i makaron z twarogiem ale niestety tez nie potrafie tego zrobic jak trzeba

a mi ryz z cynamonem, ani makaron z twarogiem nigdy nie smakowal :O czasami wolalam w ogole nie zjesc obiadu, ale za to rosolu, pomidorówki, czy barszczu ukrainskiego to po kilka talerzy jadlam ;)