Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lusesita de Milagros Dolores

dlaczego panowie nie badają prostaty...???

Polecane posty

a ja wygrałem życie bo we współczesnym społeczeństwie mężczyźni są dyskryminowania jeżeli chodzi o profilaktykę zdrowotną i planuje się tylko badanie dla kobiet: nieprawda czytaj wyżej

Gadałem ze swoim lekarzem pierwszego kontaktu, o badaniach prostaty, bo badanie jest niemiłe, a chciałbym się przebadać. Lekarz poinformował mnie, że wyśle na badania krwi, i jak coś podejrzanego wykaże, to wtedy odeśle mnie do urologa na badania tomografem

"nieprawda czytaj wyżej " a wystarczy, że włączę telewizor i zaraz trafiam na reklamę kampanii przeciwko rakowi piersi albo ostatnio minister zdrowia chce zrobić obowiązkowe badania cytologiczne jako element badań profilaktycznych przed zatrudnieniem :classic_cool: nie słyszałem aby ktoś chciał robić badania na jakieś typowo męskie nowotwory obowiązkowymi :P albo organizował 10 kampanię społeczną w przeciągu 2 lat :P :)

a ja wygrałem życie nie zaprzeczam,masz racje ale po czesci to tez wina męzczyzn ze te badania sa tak mało rozpowszechnione powód?? otóz niewielu facetów je robi

aleeees....normalnie....nie wiem co ci odpowiedziec...... chyba pierwszy raz w zyciu... starzeję sie :(

słuchaj, jeśli facet nie ma podstawowych objawów, ogólnie znanych, to nie ma sensu, wszczynać alarmu. Rozmawiałem długo z lekarzem, o objawach związanych ze schorzeniami prostaty, i jeśli w wywiadzie lekarz nie stwierdzi czegoś podejrzanego, to wszystko gra. Z kobietami sprawa jest o wiele poważniejsza i bardziej skomplikowana.

nie ignoruję dla zaspokojenia twojej ciekawości informuje Cie i wszystkich zainteresowanych ze dzisiaj byłam na kontroli :P:P:P

idz aleees do tego urologa zrobi ci konkretny przegląd to sensowniej zaczniesz gadac :P

Gość czy ktoś się z tym spotkał
bo to ważne:O