Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość K a t e

Aparat fotograficzny - prośba o radę

Polecane posty

Gość K a t e

Ech dużo nas tu więc zapytam, bo coś nie mogę znaleźć forum fotograficznego Jakiś czas temu robiłam zdjęcia zenitem, obecnie cyfrowym małym "głupim jasiem" W przyszłym tygodniu potrzebuje kupić aparat- lustrzankę cyfrową (jeśli nic nie poknociłam) i nie mam pojęcia co wybrać a fundusze ograniczone- zamierzam robić makro Kto podpowie? Jak by były linki do zdjęć była bym dźwięczna :)

Gość K a t e
Ech...nikt nie podpowie? :(

Gość ojejejej...
Ja mam Minoltę Z2. Makro wycodzą świetnie .W sklepie kosztuje ok.1500 zł, ale na Allegro można już kupić za200.

Gość K a t e
A tą minoltą to zarówno pierścionek jak i...nie wiem biedronke zrobię? I czy to faktycznie makro będzie? Wiem, wiem że można obiektywy kupić dodatkowo ale mam tylko jedno podejście w przedziale 2000/2500 zl no...może ciut więcej A co do allegro to bała bym się czegoś takiego jak aparat tam kupować -reklamacje ewentualne itp Raczej napewno ;) chce lustrzanke, cała reszta jakaś tak nieprwdziwa mi się wydaje ;) Może jeszcze jakieś sugestie? Piszcie prosze jeszcze mam pare dni na decyzje ale w głowie pustka

Gość iwko
ja mam nikon D40 - REWELACJA! polecam

kup hybrydę. Ja mam Fuji s6500fd i można robic dobre foty nawet macro. Jak juz to pomyśl na nikonem, ale to lustro to spory koszt później. Wiesz filtry, statywy ( ja mam dwa), no i najdroższe szkiełka do nich. Ale za to niesamowite wrażenie z robienie zdjęć. Masz ti linka tam cos znajdziesz dla siebie, pisz i pytaj tam, doradzą. Powodzenia w foceniu http://foto.recenzja.pl/ForumDyskusyjne-8.html

Gość K a t e
A ten nikon finansowo i pod względem makro to jak wypada?

Gość zdjecia interesuja
cie tylko pod wzgledem makro - czy w ogole interesuje cie fotografia ? bo makro znudzi ci sie gdzies tak po tygodniu intensywnych zdjec ;)

Gość K a t e
redrose76 - dziękuję za link! na pewno sprwdze :)

macro to piękny świat, cudo w naturze, ale jaki ktos napisal wyżej znudzi sie to kiedyś, ale nie znudzi sie focenie :):)

Gość K a t e
zdjecia interesuja mylisz się! i to bardzo! w tej chwili potrzeba mi makro ze względów czysto praktycznych ale ja od zawsze potrzyłam na świat w ten sposób- niestety taki ze mnie arytysta amator że nawet nie wiedziałam że można na zenita założyć pierścienie posrednie i już lepiej by było :) Ale pomiomo że nie robie takich zdjęć kocham świat w skali makro i gdybym tylko umiała (wiedza + sprzęt).... ech.... :) :) :)