Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dowcipnis maly

Wojewodztwa polsi. Od najbardziej zacofanego do najbardzej rozwinietego

Polecane posty

Gość dowcipnis maly

16. Lubelskie

Gość smyssek
polski* ale rozumiem ze literowka 15. warminsko-mazurskie

Jak już poprawiasz, to napisz dobrze. Z tego co wiem, to nazwy własne (w tym nazwy państw) piszemy zaczynając wielką literą.

Gość dowcipnis maly
a teraz pod względem smaku kupy: 16. lubelskie.

Gość Amant uwodziciel
Uważasz siebie za dowcipnisia? Ja uważam Ciebie za niedorozwoja ;)

Gość dowcipnis maly
nie masz poczucia humoru bo jesz za mało kupy.

Warszawa na pierwszym miejscu?Śmiechu warte:o Na pierwszym miejscu postawiłabym Gdynie.

Gość na pierwszym oczywiście
Łódź.

ja tam wolę nie oceniać, bo moje mieszkanie póki co było tylko w 2 województwach.

Gość warszawianka_od_pokoleń
Widzę, że pisać tu też nie umiecie. Oświęcę was. Nie LUBELSKIE tylko LUBELSKIEM! Chyba, że poprzedzicie to słowem "województwo" P.S. Pisze to warszawianka (od pokoleń). Widać tylko prawdziwi warszawiacy są douczeni. :)

Wlasnie, to gdynia nie warszawa jest najszybciej rozwijajacym sie miastem w polsce:) gdynia jest super:D

Widzę, że pisać tu też nie umiecie. Oświęcę was. Nie LUBELSKIE tylko LUBELSKIEM! Chyba, że poprzedzicie to słowem "województwo" P.S. Pisze to warszawianka (od pokoleń). Widać tylko prawdziwi warszawiacy są douczeni.

Gość hahahahahahihihih
warszawianko od pokoleń- skoro jesteś taka douczona..to może nas \"oświeć\" a nie \"oświęć\" hahaha... hipokrytka. pomorskie górą........ morze mmmmmmmmmmmm...

No cóż, literówka. A znajomość JĘZYKA POLSKIEGO to podstawa. Widać nie każdy jest na tyle inteligentny żeby to pojąć :)

Gość konwaliiijaaa
warszawiacy douczeni ?? hehe a to zart, wybacz, ale mieszkalam jakis czas w stolicy i praktycznie kazdy z ktorym sie zetknelam, od znajomych do przypadkowych ludzi w sklepie niepoprawnie odmieniali czasowniki i uzywali jakis dziwnych slow rodem z peerelowskich wsi, co do wojewodztw, pomorskie faktycznie moze byc jednym z lepiej rozwinietych, biorac pod uwage chociaz fakt, ze w trojmiescie sa bardzo wysokie ceny np za mieszkania, zywnosc, mysle ze mazowieckie rowniez jest na wysokiej pozycji, w koncu gospodarka skupia sie w stolicy, a jedne z gorzej rozwinietych to napewno podkarpackie, warminsko- mazurskie, kujawsko- pomorskie ( chociaz podobno mocno dogania, te bogatsze)

konwaliiijaaa - właśnie takie osoby jak ty, które "mieszkają jakiś czas w stolicy" a przyjechały z jakiś zabitych dechami wsi psują renomę. Widać spotkałaś wieśniaków z Twojej nory :P

Najbardziej zacofane Kujawsko-pomorskie:P,a w szczególności miasto,fu wieś TORUŃ:)-tam mieszka mój kolega,ło joj...i teraz zamiast siedzieć na kafe stoi po kolana w błocie i zakrywa okna kocem,by jakoś przetrwać noc w swoim baraku:P:))

Najbardziej zacofane Kujawsko-pomorskie:P,a w szczególności miasto,fu wieś TORUŃ:)-tam mieszka mój kolega,ło joj...i teraz zamiast siedzieć na kafe stoi po kolana w błocie i zakrywa okna kocem,by jakoś przetrwać noc w swoim baraku:P:))

Gość hahahahahahihihih
nie no wiecie co. warszawianka od pokoleń mnie rozwala... że jeszcze tacy ludzie chodzą po ziemi... o_0... a ja jestem patriotą...kocham CAŁĄ Polskę...

Po prostu mówię prawdę. :) Pozdrawiam.

Chyba nikt w to nie wątpi że naprawdę jestem warszawianką od pokoleń.

Dzięki za podszyw ;) Prawidłowy.

Gość konwaliiijaaa
no faktycznie, tylko ze w "mojej norze" wyrazaja sie po polsku i uwierz znajdziesz pojedyncze jednostki, ktore mowia "chcem" a wlasciwie "kcem" tak to brzmialo :D a slowo "chciałąm" poznalam dopiero, piszac na gg z pewna warszawianka, zreszta nie ona jedna tak wlasnie pisala, swoja droga jak to sie czyta :O

Gość hahahahahahihihih
kiedyś słuchałam takiego śmiesznego nagrania mp3..jak facet dzwoni do tele2..(nie wiem skąd, na pewno nie z Warszawy.) i krzyczy na operatorów,że coś tam mu niesprawiedliwie naliczyli...(mniejsza o to).. w końcu używa bardzo obraźliwych słow w stronę, jak to nazwał "całej tej warszawianki".. i padły zdania typu.."Do gazu z Warszawiakami, uważają się za nie wiadomo kogo", "przez komin z nimi" itp... No niedorzeczne zachowanie-wiadomo.. Ale odnoszę dziwne wrażenie,że te słowa kierował do takich osób jak warszawianka od pokoleń.