Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dowcipnis maly

Wojewodztwa polsi. Od najbardziej zacofanego do najbardzej rozwinietego

Polecane posty

Gość Amant uwodziciel
Najgorsze miejsce to tam gdzie aktualnie przebywa Jarek84

Gość konwaliiijaaa
tez to widzialam ;D z tym tele2 :P chociaz ja do warszawy i ludzi z warszawy nic nie mam, miasto mi sie bardzo podoba

Nigdy nie słyszałam, żeby ktokolwiek w Warszawie używał takich zwrotów. Ewentualnie baby ze wsi sprzedające na bazarze buraki Ach te kompleksy ludzi z małych miejscowości. Skoro tak nie lubicie Warszawy, nie przyjeżdżajcie tu :)

Gość waszrawianka_od_pokoleń
A jak to jest mieszkać w miejscu, gdzie ludzie z Warszawy jeżdzą na wakacje?

Gość Amant uwodziciel
Jarek_84 (jarek_84@notowany.pl) miało być od największego zadupia Warszawa aż za dobrze podchodzi pod zadupie pozostałe 49 województw się nie liczy Jarek debilu. W Polsce nie ma 50 województw.

Gość w Białej Podlasce
a kto tam przyjezdza ?? jeszcze wieksze buraki ktore z Warszawy robia totalna wies :O mam nadzieje, ze zaden z bogow nie pokarze mnie zamieszkaniem w naszej s'tolycy' :O

Gość konwaliiijaaa
nie slyszalas ? a to dziwne ja to slyszalam u ludzi wyksztalconych np: mloda dziewczyna studiujaca ekonomie, chlopak na informatyce, szereg ludzi w sklepie, ubranych od gory do dolu w markowe ciuchy, ludzi w roznym wieku od 20- 50 lat, szef pewnej firmy, zajmujacej sie dystrybucja, ogolnie mowiac, faktycznie same baby na bazarze :P

Gość Amant uwodziciel
konwaliiijaaa warszawiacy douczeni ?? hehe a to zart, wybacz, ale mieszkalam jakis czas w stolicy i praktycznie kazdy z ktorym sie zetknelam, od znajomych do przypadkowych ludzi w sklepie niepoprawnie odmieniali czasowniki i uzywali jakis dziwnych slow rodem z peerelowskich wsi, co do wojewodztw, pomorskie faktycznie moze byc jednym z lepiej rozwinietych, biorac pod uwage chociaz fakt, ze w trojmiescie sa bardzo wysokie ceny np za mieszkania, zywnosc, mysle ze mazowieckie rowniez jest na wysokiej pozycji, w koncu gospodarka skupia sie w stolicy, a jedne z gorzej rozwinietych to napewno podkarpackie, warminsko- mazurskie, kujawsko- pomorskie ( chociaz podobno mocno dogania, te bogatsze) Tu się z tobą zgodzę, ponieważ spotykałaś samych wieśniaków, a nie rodowitych Warszawiaków. Co do rodowitej Warszawianki to ma małe pojęcie o gramatyce.

Gość konwaliiijaaa
nie wiem na ile oni byli rodowici, na ile nie, w kazdym razie pochodzili z mazowieckiego, a w stolicy mieszkali dosc dlugo, moze takie wyrazanie sie jest domena osob z mazowsza, pojecia nie mam, ale naprawde mnie to zdziwilo, bo co 2 osoba, wyksztalcona, obyta, mowila w ten sposob :O

Gość Amant uwodziciel
warszawianka_od_pokoleń Po prostu mówię prawdę. Pozdrawiam. Przynosisz wstyd Warszawiakom.

Gość hahahahahahihihih
warszawianko od pokoleń- daj sobie kobieto spokój! :D to się robi śmieszne i wątpię,żeby ktoś z "małych miejscowości" żałował,że nie mieszka w Warszawie.;D Ej sorry,ale nie każdy lubi wdychać spaliny,stać w korku, płaćić za wszystko podwójnie;D.. mieć daleko zarówno nad morze jak i w góry. Ja mieszkam w Słupsku, mam blisko do morza, dużo zieleni.. fajne centra handlowe.. czego jeszcze mogę chcieć? spalin,dymu, bubków takich jak Ty?

Gość konwaliiijaaa
chyba sama masz kompleksy, jak w ogole mozna miec kompleks z powodu miejsca zamieszkania, w zyciu bym nie wpadla na to :P jak mi sie moje miasto nie podoba, zawsze moge sie wyniesc, mowilam juz, ze warszawa mi sie jako miasto bardzo podoba, nie wykluczam, nawet, ze tam zamieszkam w dalekiej przyszlosci, ale patrze realnie na ludzi mieszkajacych tam i slyszac, teksty w stylu" tylko warszawiacy sa douczeni" smiech mnie ogarnia i podaje przyklad, z ktorym sie zetknelam, a ty chyba masz jakis kompleks, skoro tak na mnie naskakujesz

Gość gruba ryba
ja tez mieszkam w warszawie, choc nie moge powiedziec zebym byla rdzenna warszawianka bo dopiero moi dziadkowie tu sie przeprowadzili i tam urodzili sie juz rodzice potem ja. ale tak szczerze- warszawa jest fajna na peryferiach, a centurm dla mnie to takie wielkie mrowisko. dlatego marze ze gdy skoncze studia wyjade na stale do wroclawia albo lublina. taka mam przynajmniej nadzieje:)

Gość Amant uwodziciel
Jarek_84 (jarek_84@notowany.pl) kuamiesz imperialistyczna świnio Pisz poprawnie Radar.

Mieszkam w Warszawie i wstydze się tego niestety.Nie mogę doczekać się dnia, kiedy stąd wyjade NA ZAWSZE.

Gość hahahahahahihihih
konwaliiijaaa----------- piona:D też uważam,że jedyną osobą mającą tu kompleksy jest właśnie warszawianka.

Gość gruba ryba
floriana ja tez na to licze:) ja i tak mam ok mieszkam na mlocinach wiec tu i cisza i zielen, ale nie moge powiedziec zebym czula sie w tym miescie dobrze, wiadomo, ma sie swoje miejsca, ludzi,imprezy, ale miastu brak klimatu,

Gość Amant uwodziciel
Floriana Mieszkam w Warszawie i wstydze się tego niestety.Nie mogę doczekać się dnia, kiedy stąd wyjade NA ZAWSZE. Floriana, a masz kogoś? jestem toba zauroczony. Tak troszeczkę ;)

Gość Amant uwodziciel
gruba ryba floriana ja tez na to licze ja i tak mam ok mieszkam na mlocinach wiec tu i cisza i zielen, ale nie moge powiedziec zebym czula sie w tym miescie dobrze, wiadomo, ma sie swoje miejsca, ludzi,imprezy, ale miastu brak klimatu, To mieszkasz niedaleko mnie :)

Gość polish joke
Najbrzydsze - Katowice Najmniejsze - Opole :o tak naprawdę to mamy w Polsce tylko kilka prawdziwych miast: Warszawa, Kraków. Wrocław, Gdańsk, Poznań. Cała reszta to zapyziałe mieściny zasypiające po godzinie 18.00

Gość hahahahahahihihih
a gdzie patriotyzm ludzie? :> jeju, kochać trzeba cały kraj. ----- już dawno po 18-tej..a moje miasto liczy 100 tys ludzi.. chyba porażka wg Was.. no to dobranoc.. litości..;D

Gość gruba ryba
Amant uwodziciel- bielany?:)

Gość Amant uwodziciel
Floriana Amant uwodziciel>>>Mam... psa W takim razie mam nadzieję, że Cię kiedyś spotkam :)

Gość Amant uwodziciel
gruba ryba Amant uwodziciel- bielany? Tak - Chomiczówka :)