Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniulitka

Wynik testu

Polecane posty

Gość aniulitka

dziewczyny od 8 dni nie mam okresu ze ze nigdy az tak mni sie nie spoznial nawet jak schudlam 30 kg to wszystko bylo w normie to zaczelam sie niepokoic zwlaszcza ze ostatnio zle sie czulam noca mialam jakies dusznosci wymitowalam, ciagle musze chodzic sikac i kupilam dzis test zrobilam ale pisalo ze trzymac w moczu 3 sek ja trzymalam chyba dluzej i wyszly 2 kreski to pojechalam jeszcze po jeden test i dla pewnosci kupilam 2 roznych firm oba pokazuja 2 kreski, czyli 3 testy wykazaly ze jestem w ciazy, jest to dla mnie kompletna niespodzinka jest mozliwe ze jakos zle wykonalam te testy trzymalam za dlugo w mocuzu i dlatego wyszlo pozytywnie czy raczej jestem w ciazy?

Gość taka jakas
Gratulacje kolejnej mamusi🌼

Gość gratulujemy skoro 3 testy
wyszły pozytywnie to znaczy ze jestes w ciąży z trojaczkami

Gość aniulitka
hmm no to nie zle maz sie zdziwi w poniedzialek mamy pierwsza rocznice slubu, no i wszystko mi sie skomplikuje w zyciu ale jakos dam rade - o ile to prawda?Dzis jade do polski to jutro jeszce pojde do ginekologa zeby wiedziec na 100%. Jakie badanie ginekolog wykona krwi czy usg? wiem ze pytanie glupie, kompletnie sie na tym nie znam :-( Kurde dziwnie sie czuje a do niedawna mowilam ze nie chce dzieci i najwczesniej zdecyduje sie za 10 lat a tu prosze...

do ginekologa to warto isć dopiero około 7 tygodnia ciąży, licząc od ostatniej @...wcześniej raczej nie stwierdzi ciąży przez badanie usg...

Gość aniulitka
dziekuje. jestem kompletnie w szoku zwlaszcza ze ostanio milam obiady jakbym miala dostac okres zrobilam sie czerwona zaczol mnie bolec brzuch a ze czekalam mnie 8 godzinna podroz zaraz wzielma tabletke ketonalu ale okres sie nie pojawil, pierwsz raz mialam takie cos. A teraz w dodatku jestem chora, bralam duomox 3 dni ale od wczoraj przestalam bo mialam jakies dziwne przeczucia, w buzi zrobila mi sie straszna opryszczka, boli mnie glowa uchoa cala prawa strona glowy ale nie biore juz tych antybiotykuw. No mam jeszcze jeden problem! Mam bulimie prawie juz wyleczona ale jak znow zaczne tyc to moze wrocic, normalnie jest ok ale jak przytyje 10-30 kg to moze wrocic cholera ale mi sie pokomplikowala, Doradzcie cos!

Gość aniulitka
dziewczyny do pojde na to badanie krwi potrzbuje jakjies skierownaie od ginelkologa albo co? prosze powiedzie nie mam na ten temat wole pojecua od dawna twierdze ze dziecko dopieor po 30 a teraz takie jaja w dodatku jestem z tym sama maz w polsce, nawet nie ma sie kogo poradzic :-(

Gość aniulitka
dziewczyny napiszcie mi co z tym madanie krwi prosze

beta hcg możesz zrobic w każdym laboratorium, nie musisz byc na czczo, kosztuje ok. 30 zł, pobiora Ci krew i oznaczą poziom hormonu... wynik jest najcześciej jeszcze tego samego dnia... na wyniku będziesz miała podane normy na poszczególne tyg. ciąży :)

Gość aniulitka
dziekuje ci baderko!

Gość aniulitka
czy powinnam sie teraz czegos wystrzegac, na cos uwarzac, ze nie pic alhocholu i uwazac na leki to wiem ale poza tym

uważaj na siebie i tyle... tzn. tak jak piszesz, zero alkoholu i papierosów, zdrowo się odżywiaj i koniecznie łykaj kwas foliowy... do kupienie w każdej aptece...:)

kwas foliowy zapobiega powstawaniu wad układu nerwowego u płodu a teraz jest właśnie ten etap ciąży u Ciebie, gdy ten układ zaczyna się tworzyć... :) dobrze jest go łykać jeszcze przed ciążą, ale już na pewno w 1. trymestrze