Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rycho 123

ARTROSKOPIA KOLANA-kto z was miał?

Polecane posty

Gość rycho 123

ARTROSKOPIA KOLANA-kto z was miał? witam i pozdro wszystkim artroskopowiczom [04.10.2008] 15:40 rycho 123 -proszę o radę i opinię 6.10.08 mam miec artroskopię pr.kolana w Sosnowcu i jeszcze dzisiaj mam wątpliwości czy iśc.Mam 57 lat -kolano miałem stłuczone 30 lat temu.Pierwsze bóle wystapiły 3 lata temu,później występowały tygodniowe opuchnięcia i bóle.W ubiegłym roku kilkakrotnie po zgięciu kolana do pozycji klęczącej nie mogłem wyprostowa nogi (występowała blokada z ostrym bólem,która po ponownym mocnym ugięciu w tył pozwalała ją wyprostowa).Kolano "ucieka" trochę na boki "strzela" i "chrumka" przy stawianiu nogi.W stryczniu 2008 miałem RM opis: w obrębie rogu tylnego łąkotki przyśrodkowej zmiany degeracyjne i szczelina pęknięcia przechodząca przez powierzchnię stawową dolną.Łąkotka boczna prawidłowa.Aparat wiązadłowy ma zachowaną ciągłoś.Nierównosci obrysów ze ścieńczeniami chrząstki powowierzchni stawowej w przedniej części przedziału przyśrodkowego.Zaburzenia sygnału w chrząstce pow.stawowej rzepki .Boję się tej operacji i mam wątpliwości czy jej się poddac z uwagi na wiek, przeraża mnie też zbyt długi okres rehabilitacji agdyż jestem osobą pracującą i obawiam się konsekwencji.Ponadto lekarze (trzy osoby) używali określenia "powinno lub wypadałoby zrobic artroskopie"i nie umieli wydac opinii czy na pewno będzie zdecydowana poprawa.Mam mało czasu do poniedziałku i bardzo proszę o opinię.

Gość rycho 123
16:16 rycho 123 ARTROSKOPIA KOLANA-kto z was miał? witam i pozdro wszystkim artroskopowiczom 15:40 rycho 123 -proszę o radę i opinię 6.10.08 mam miec artroskopię pr.kolana w Sosnowcu i jeszcze dzisiaj mam wątpliwości czy iśc.Mam 57 lat -kolano miałem stłuczone 30 lat temu.Pierwsze bóle wystapiły 3 lata temu,później występowały tygodniowe opuchnięcia i bóle.W ubiegłym roku kilkakrotnie po zgięciu kolana do pozycji klęczącej nie mogłem wyprostowa nogi (występowała blokada z ostrym bólem,która po ponownym mocnym ugięciu w tył pozwalała ją wyprostowa).Kolano "ucieka" trochę na boki "strzela" i "chrumka" przy stawianiu nogi.W stryczniu 2008 miałem RM opis: w obrębie rogu tylnego łąkotki przyśrodkowej zmiany degeracyjne i szczelina pęknięcia przechodząca przez powierzchnię stawową dolną.Łąkotka boczna prawidłowa.Aparat wiązadłowy ma zachowaną ciągłoś.Nierównosci obrysów ze ścieńczeniami chrząstki powowierzchni stawowej w przedniej części przedziału przyśrodkowego.Zaburzenia sygnału w chrząstce pow.stawowej rzepki .Boję się tej operacji i mam wątpliwości czy jej się poddac z uwagi na wiek, przeraża mnie też zbyt długi okres rehabilitacji agdyż jestem osobą pracującą i obawiam się konsekwencji.Ponadto lekarze (trzy osoby) używali określenia "powinno lub wypadałoby zrobic artroskopie"i nie umieli wydac opinii czy na pewno będzie zdecydowana poprawa.Mam mało czasu do poniedziałku i bardzo proszę o opinię.