Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość surrealistyczna_81

SKREŚLAM CIĘ NA STARCIE!

Polecane posty

Szukanie - mozna jeszcze dodać - jest lesbijką, ale ucieka od tej strasznej dla niej prawdy, poprzez przelotne quasi związki z facetami itp itd :)

jesłi samotna kobieta z dzieckiem nie chce się wiązać z facetem, to znaczy ze z jakiś względów nie jest on dla niej godny zaufania. ze gdzies po drodze dał plamę, albo wzbudził poważne wątpliwosci. Matka jest oceniana przez swoje dziecko w kwestii wyboru partnera zyciowego. zwłaszcza tego drugiego. To smutna prawda. Juz ma za sobą jeden zły wybór i spektakularną porażkę, z której dziecko prędzej czy poźniej ją rozliczy. Jeśłi pomyli się po raz drugi... - może się to okazac nie do zniesienia. ( usłyszy zapewne ze jest życiową nieudacznicą, albo że wszyscy od niej odchodzą). Dobry seks tutaj nic nie da. samotna matka potrzebuje przede wszystkim partnera który znobilituje ją w oczach dziecka, innych ludzi, oraz w jej własnych. Do tego nie nadaje sie byle kto, a już na pewno nie pospolity bzykacz. Dlatego samotna matka zawsze będzie wybierać bardzo ostrożnie i stawiac wysokie wymagania. Najczęsciej jedna historia z debilem całkowicie jej wystarczy. Jeśłi istnieje ryzyko że kobieta będzie się musiała za partnera wstydzić, na pewno się wycofa z układu. Kiedy się można wstydzić za faceta: - gdy ten unika kontaktu z dzieckiem, ignoruje je lub lekceważy, i traktuje jako zło konieczne, - przychodzi tylko wtedy gdy dziecka nie ma,i w gołe udaje że ono nie istnieje, - sam zachowuje się jak dziecko, rywalizując z dzieckiem o względy kobiety, - jest w stosunku do dziecka agresywny, obojętny, oschły, daje mu odczuć że nie ma z nim nic wspólnego, - Nie potrafi dac mu odczuć że jest akceptowane, - kłoci się z matką w obecności dziecka, - na oczach dziecka odmawia matce wsparcia i pomocy, a jakiejkolwiek formie, - nawiżauje bliski kontakt z dzieckiem bo otem wykorzystywać to do manipulacji i gierek. Uważam że nie ma miłości miedzy dzieckiem a ojczymem. jest rożnica między miłoscią matki i ojca. faceci mają problemy z kochaniem nawet swoich włąsnych dzieci. O cudzych nawet nie ma co wspominać. I na koniec inna beczka: rozumiem kobiety z córkami. Swiat jest jaki jest. Jeśłiw grę wchodzi kobieta i jej prawie dorosła córka (16, 17 lat), to nie ma szans żeby facet nie traktował jej jak drugą kobietę, czyli rywalkę matki. A córka zawsze będzie patrzyła na niego jak na potencjalnego faceta. Układa jest nieznośnie niejasny i mętny. Nie każda kobieta ma siłe na coś takiego. Dlatego wiek dziecka ma takie duże znaczenie w problemie o którym rozmawiacie. To ja mówiłam, kobieta.

\"Dlatego wiek dziecka ma takie duże znaczenie w problemie o którym rozmawiacie.\" Właśnie. To jeden z aspektów różniących spojrzenie na ziązek przez matkę i jej drugiego faceta. Wiek dziecka. Inaczej matka podchodzi do mężczyzny i ich potencjalnego układu, jeśli dziecko jest małe, a inaczej, kiedy dziecko jest nieco starsze. Dla faceta to też ma zasadnicze znaczenie... Szczególnie jeśli jest prawdopodobieństwo bliskie pewności, że wspólnych dzieci już mieć w przyszości nie będą (bo ona np. już nie chce mieć więcej dzieci). I zgadzam się z twierdzeniem, że oprócz wieku - znaczenie ma płeć dziecka. Zarówno dla matki jak i jej przyszłego partnera. Chłopiec może nawiązać nić porozumienia, która odpowiednio pielęgnowana może dać mu nieoceniowne korzyści w rozwoju emocjonalnym. Natomiast córka nigdy nie będzie dla przybranego ojca prawdziwą córeczką tatusia...

"Natomiast córka nigdy nie będzie dla przybranego ojca prawdziwą córeczką tatusia..." ale moze ją molestować :P wiec to wabik dla pedofili :P

nie odbiegac od tematu, jakims chorymi akcjami! ile to ciekawch topiko zostalo spieprzonych przez jakies prwatne polemiki nie zwiazane z tematem(moje tez m.in.;) ) zgadzam sie z tym swtierdzeniem o synach i corkach. ogolnie to sam wolalbym miec chlopaka.

Szukanie - nie probowalem... molestowac moglbym co najwyzej 19 letnia coreczke, a ten wiek raczej wyklucza juz zaintresowanie jej mamusią :P Złosliwko - nie złość sie, love & peace ;)

Nie złoszczę sie,jestem najspokojniejszą kobietą na forum:) Co do tematu....najlepsZym wyjściem dla samotnych kobiet z dziecmi to poszukać faceta w szkole dziecka.Nauczyciel,trener itd.Najpierw facet poznaje dziecko,a potem matkę.Łatwo prosto i przyjemnie:) wiem wiem że mądrością powalam,ale ile mozna sie z tym kryć?

NIe-złośliwa \"najlepssym wyjściem dla samotnych kobiet z dziecmi to poszukać faceta w szkole dziecka.\" Prawda, że masz świetny pomysł?:) Gotowy, niejako automatycznie narzucony autorytet, możliwośc bezpośredniej obserwacji dziecka, uzyskanie cennych o nim informacji od innych nauczycieli i od innych dzieci... Wszystko to dla dobra dziecka:) A i matka będzie spokojna, że dziecko jest pod dyskretnym okiem i opieką kogoś zaufanego. Same korzyści i potem już tylko pozostaje samo zbliżenie się Pana Nauczyciela z matką dziecka:) Wszystko działa do momentu, w którym coś nie wyjdzie - i mam się rozczaruje Panem Nauczycielem, mówiąc mu: nic z tego nie wyjdzie, może jednak zostańmy tylko przyjaciółmi?:D Albo bezpośrednio: mam cię w dupie, :) ......a dziecko musi dalej chodzić do szkoły.... całe lata. Do tej samej, w której nadal uczy Pan Nauczyciel, i z tymi samymi dziećmi, które są bezlitosne w uprzykrzaniu życia, jak już takie fakty zaczną być klasową/szkolną tajemnicą:) Obyś cudze dzieci uczył:) I to... dosłownie! :D

komiczne "molestowac moglbym co najwyzej 19 letnia coreczke, a ten wiek raczej wyklucza juz zaintresowanie jej mamusią " starzejesz się, że ci się córki tylko podobają?:p Koleżanka urodziła córkę w wieku 15lat..Ta córka urodziła w wieku 18. Ale jakbyś zobaczył jej babkę.. ja nie mam pytań:) Patrząc na nią można z czystym sumieniem zostać.. gerontofilem:D:D:D Inny przykład: Sąsiadka ma naturalną, dziewczęcą urodę i figurę. Tak już ma, szczęściara. Dodatkowo ubiera się jak studentka i pasuje jej to. Ma małe, malutkie dziecko. I może być postrzegana spokojnie jako atrakcyjna kobieta trochę po trzydziestce, która jest do wzięcia. Gdyby nie drobny szczegół - ten chłopczyk, niemowlak ... to jest jej ostatnie - piąte dziecko :) A najstarszy syn (powołany na świat kiedyś jako owoc nastoletniej miłości;) ) , przychodzi nieraz w odwiedziny, tocząc zapamiętale wózek z własną produkcją w tym temacie, aby wnuczka mogła się pobawić w własnym wujkiem:) Także, komiczne... z tym molestowaniem to ostrożnie, bo różnie bywa a pozory mylą:p

Gość nie chcę dziecka
nie mój ogródek nie mój kwiatek

Gość surrealistyczna_81
hmmm...z tym nauczycielem to całkiem niezła koncepcja :) * tylko obym nie musiała go utrzymywać - siebie, dziecko i jeszcze nauczyciela...

Gość surrealistyczna_81
aaa i ja mam syna jakby co...chodzi już do szkoły.

ale z promocjami do nastepnej klasy, nie bedzie problemow. ;) zawsze mozna z panem dyrektorem.

Gość surrealistyczna_81
no jeśli będzie stosunkowo młodym dyrektorem....;)

ja znam calkiem mloda wicedyrektorke. ;) trzeba wierzyc. Pan Bog nie rychliwy, ale sprawiedliwy.

Gość surrealistyczna_81
narazie R... wychodzę z założenia...co ma być to... nie będę szukać - nie ma sensu... a On...poprostu nie był mnie wart...ot co...

surrealistyczna_81 narazie R... wychodzę z założenia...co ma być to... nie będę szukać - nie ma sensu... a On...poprostu nie był mnie wart...ot co... nie szukaj. samo przyjdzie. daj mu tylko szanse. kto jest Ciebie wart?

tez bym nie chciala rozwodnika z dzieckiem...zawsze bylabym druga i mniej wazna.zawsze bylaby "ona-matka mojego dziecka"...zawsze byloby cos mniejwaznego niz ja no i zarabialabym na czyjes dziecko-alimenty