Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kawa i ja

Pytanko

Polecane posty

Gość Kawa i ja

Hej Mam pytanko. Kochałam się z moim chłopakiem dzisiaj, tj. 07.10 całkowicie normalnie, bez żadnych zabezpieczeń. Miesiączkę dostałam 27.09 i trwała 6 dni (6-go delikatnie plamienie). Jaka jest szansa, że mam dni płodne? Dzięki z góry

Gość Kawa i ja
Cykl trwa zwykle 28 dni, ostatni miesiąc 30.

no to jak 28 dni to szansa jest duuża.. nawet powiedziałabym że bardzo... bardzo prawdopodobne że to już dni płodne.... a jak wiem plemniki przeżywają jeszcze jakiś czas w naszym organizmie... jak nie chesz ciązy to raczę śmigać po tebletkę po...

Gość Kawa i ja
O kurcze:). Sama jestem ciekawa, czy będę długo czekać na okres:). Mam 22 lata i jestem na studiach, mój chłopak kończy powoli studia, ale mamy dość zdrowe podejście (tak mi się wydaje), że przekładać dziecko na 30-40 lat to trochę kopanie sobie dołków..

*tabletkę ale jak dla Was posiadanie dziecka w tej chwili jest ok ... to nie masz się czym martwić bo stres tylko wydłuży czekanie...

Gość Kawa i ja
Nie, nie, tabletki nie chcę:). Mamy takie podejście, że nie planujemy, ale nie zabezpieczamy się jakoś panicznie:)

no to pozaostaje Ci tylko liczyć na szczęście.. :) choć jeśli masz regularne cykle to myślę że ciąża jest "w drodze"

Jeśli chcesz się koniecznie szybko dowiedzieć to za jakieś 10-12 dni zrób sobie test Beta HCG. To test ciążowy z krwi, odpłatnie w każdym prywatnym laboratorium. Koszt ok. 50zł.

Gość Kawa i ja
Chyba wolę poczekać:). To nie przecież aż tak długo, a takie oczekiwanie też ma swoje dobre strony:)

Gość ludzie dajcie spokój
co Wy macie z tymi testami beta???? wszędzie tylk owidzę zrób sobei bete!!!! masakra... a po jaką anielke mam płacić za bete 50 zł jak moge zrobić normalny test kilka dni później... masakra!!!! masz rację dziewczyno poczekaj te kilka dni...

Gość Kawa i ja
Hehe, dzięki. Ale myślę, że te testy wychodzą z tego, że jest tutaj wiele kobiet, które baaardzo pragną być mamami, starają się już o to bardzo długo i nie mogą się już doczekać n-tego zwykłego testu:). A jak już jest pozytywny, to chcą wiedzieć to na milion %:)

Wiesz, czasem są sytuacje kiedy wskazane jest wiedzieć jak najszybciej. Ja na przykład podejrzewałam, że mogę być w ciąży zanim zwykły test ciążowy coś by wykazał. A ponieważ pracuję na stanowisku, gdzie mam styczność z chemikaliami, więc nie chciałam ryzykować i czekać. Nikt nikomu nie każe robić tego testu, to była tylko sugestia.